Sözlü: "Sağlıklı ve Güçlü Basın, Güçlü Adana Demektir" - Son Dakika
Yerel

Sözlü: "Sağlıklı ve Güçlü Basın, Güçlü Adana Demektir"

Sözlü: "Sağlıklı ve Güçlü Basın, Güçlü Adana Demektir"

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Ekspres Gazetesi’nin 34. Kuruluş Yıldönümü Gecesi’nde, yerel basının daha güçlü ve uzun ömürlü olması için desteklenmesi gerektiğini, bu konuda üzerlerine düşeni yapmaya devam edeceklerini söyledi.

25.01.2015 11:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Ekspres Gazetesi'nin 34. Kuruluş Yıldönümü Gecesi'nde, yerel basının daha güçlü ve uzun ömürlü olması için desteklenmesi gerektiğini, bu konuda üzerlerine düşeni yapmaya devam edeceklerini söyledi.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Sular VIP'te düzenlenen, Ekspres Gazetesi'nin 34. Kuruluş Yıldönümü Gecesi'ne katıldı. Başkan Hüseyin Sözlü, yerel bir gazetenin 34 yıl ayakta kalmasının meşakkatli bir iş olduğunu belirtti.

Ekspres Gazetesi çalışanlarını, imtiyaz sahibini ve yöneticilerini canı gönülden kutladığını dile getiren Başkan Sözlü, "Hepimiz zaman zaman gazetecilik ve gazetecilik etiğiyle ilgili konuşur, söz söyleriz, ahkam keseriz. Farkında olmadan kimi zaman ileri gideriz, kendimizle ilgili haberlerin bazılarını beğenmeyiz. Bir şehrin sağlıklı, kendine özgü bir yerel basına sahip olması gerekir. Bunun temel şartı, şehrin, bünyesindeki gazeteleri sahiplenmesidir. Abonelik yoluyla destek verilebileceği gibi, bir milletin, bir ülkenin ya da bir şehrin kendiyle ilgili önemli, değerli, anlamlı günlerini halkla paylaşmak adına gazetelerimiz ilanlarla desteklenebilir. Adana Büyükşehir Belediyesi olarak, yasal zeminde, o önemli günlerin halkla paylaşılmasıyla ilgili faaliyetlerle, günlük ve haftalık basın organlarına destek veriyoruz, vermeye devam edeceğiz. Aynı zamanda Belediye Meclisimizde de meslektaşlarınız var, birlikte çalışıyoruz. Belediyenin basın biriminde de meslektaşlarınız mevcut" dedi.

BASIN KURULUŞLARINI DESTEKLEMEDE İŞBİRLİĞİ

Adana'da yerel yönetimlerin yanı sıra, esnaf, sanatkar ve iş dünyasının da yerel basına destek konusunda üzerine düşeni yapmasıyla, bu konudaki sorunların azalacağını ifade eden Başkan Hüseyin Sözlü, "Esnaf, sanatkar ve iş dünyasının, yaşamış olduğumuz şehrin ciddi, bir İzmir, bir Bursa seviyesinde yerel basına sahip olması hususunda, ilk etapta bir adım atarak, herkese masum temiz bir krediyi açması, desteklemesi, ondan sonra da beklentilerini fade etmesi gerekir. Sağlıklı ve güçlü basın kuruluşları, Adana'nın da gücünü artıracaktır. İnşallah Ekspres Gazetesi'nin ömrü şehrimiz Adana gibi, milletimiz gibi uzun olur. Adana'da, Kurtuluş Savaşı'nda, milli mücadelede üstlendiği misyonla gönüllerde taht kuran ve bu anlamda hala önemi büyük olan Yeni Adana Gazetesi var. Her basın kuruluşu kentimiz için büyük önem taşıyor. Uzun ömürlü gazetelerimizin sayısının artmasını canı gönülden diliyorum" diye konuştu.

Gecede, Başkan Hüseyin Sözlü, Adana Büyükşehir Belediyespor Asbaşkanı Şehmus Uçar'a, kent sporuna verdiği destekler nedeniyle plaket verdi. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sözlü: 'Sağlıklı ve Güçlü Basın, Güçlü Adana Demektir' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement