Sözlü: "Türk Yurdu Anaların Yüreğindeki Korla İlelebet Var Olacaktır" - Son Dakika
Yerel

Sözlü: "Türk Yurdu Anaların Yüreğindeki Korla İlelebet Var Olacaktır"

Sözlü: "Türk Yurdu Anaların Yüreğindeki Korla İlelebet Var Olacaktır"

Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından belediyede çalışan kadınlara özel bir etkinlik gerçekleştirildi.

09.03.2017 10:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından belediyede çalışan kadınlara özel bir etkinlik gerçekleştirildi. Etkinliğe katılan Başkan Sözlü, Türk kadınının ağır bedeller ödeyerek vatanını yaşattığını vurguladı.

Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu'nda düzenlenen etkinlikte protokol sırasını 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'ne özel olarak kadınlara bırakan Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, koltuğunu eşi Zeynep Sözlü'ye vererek arka sıraya oturdu. Başkan Sözlü'nün protokol jesti tüm salonda ayakta alkışlandı.

Konuşmasında kadınların değerini bir güne sığdırmanın doğru olmadığını ifade eden Başkan Sözlü, kadının dezavantajlarını geride bırakan toplumların gelişmişlik düzeyinin üst noktalarda olduğunu belirtti. Kadının problemlerini aşamayan toplumların ilerleyemeyeceğini vurgulayan Başkan Sözlü, "Türkiye toplumsal manada kadının statüsünü erkekle eşit seviyeye getiremedikçe gelişmiş ülkeler seviyesine çıkamaz. Türkiye hukuku egemen kılmak noktasında bir iddiası varsa bunu yine kadınlarla başaracaktır, Cumhuriyet ve demokrasi mücadelesini de kadınlarıyla verecektir" dedi.

"Analarımızın ödediği bedellerle varız"

Toplumda erkeklerin kadınlardan kendilerini soyutlayabileceği hiçbir alan olmadığını ifade eden Başkan Sözlü, "Her ne kadar bugün bu problemleri konuşuyor olsak da gelecek zamanlar bu dezavantajları konuşmadığımız, kadınlarımızın erkeklerle birlikte en ön safta olduğu zamanları konuşacağımızı umut ediyorum" dedi.

Türk Milleti'nin topyekun bir mücadelenin içerisinde olduğunu vurgulayan Başkan Sözlü, "Terörle mücadele ederken kadınların, analarımızın yüreği yanıyor, ocaklara düşen yangının verdiği acının tarifi yok. Ancak unutulmasın ki Türk Yurdu ilelebet bu coğrafyada yaşayacaksa yine anaların yüreğindeki kor ateşlerle, onların ödediği bedellerle sonsuza kadar yaşayacak, var olacaktır"

Etkinlik sonunda Kadın ve Çocuk Hakları Derneği tarafından Başkan Sözlü'ye kadın dostu belediye başkanı plaketi verildi. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sözlü: 'Türk Yurdu Anaların Yüreğindeki Korla İlelebet Var Olacaktır' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement