Sözlü: "Türkiye Cumhuriyeti'ni Kazanımlarıyla Beraber Yaşatacağız" - Son Dakika
Yerel

Sözlü: "Türkiye Cumhuriyeti'ni Kazanımlarıyla Beraber Yaşatacağız"

Sözlü: "Türkiye Cumhuriyeti\'ni Kazanımlarıyla Beraber Yaşatacağız"

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, laik Türkiye Cumhuriyeti’ne yönelik saldırıların her fırsatta gerçekleştirildiğini fakat sonuç alınmasının mümkün olmadığını söyledi.

22.12.2014 11:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, laik Türkiye Cumhuriyeti'ne yönelik saldırıların her fırsatta gerçekleştirildiğini fakat sonuç alınmasının mümkün olmadığını söyledi.

Başkan Sözlü, Asteğmen Mustafa Fehmi Kubilay'ın şehit edilmesinin yıldönümü nedeniyle yayınladığı mesajında, 23 Aralık 193O günü İzmir'in Menemen ilçesinde askerliğini yedek subay öğretmen olarak yapan Asteğmen Mustafa Fehmi Kubilay'ın, cumhuriyetin kazanımlarını, aydınlanma ve çağdaşlaşma yolunda atılan adımları içine sindiremeyen karanlık zihniyet tarafından hunharca katledildiğini ifade etti.

Sözlü mesajında daha sonra şunlara yer verdi:

"Menemen'de Asteğmen Kubilay ve iki güvenlik görevlisinin şehit edilmesinin arkasında aslında irtica girişimi, halkın galeyana getirilerek laik Cumhuriyete karşı ayaklandırılması amaçları yatmaktadır. O gün Menemen'de yaşananlar asla unutulmamalı ve yeni nesle her fırsatta anlatılmalı.

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları, şehitlerimiz ve gazilerimizce bize emanet edilen, ancak ve ancak Atatürk ilke ve inkılaplarının izinde gidilerek sonsuza kadar yaşaması mümkün olan laik Türkiye Cumhuriyeti'nin korunması ve kollanması için günümüzde her Türk vatandaşına önemli görevler düşmektedir.

Asteğmen Kubilay'ı şehit eden zihniyet bugün de ne yazık ki Türkiye Cumhuriyeti'ni karanlığa çekmek, Cumhuriyet kazanımlarını yok etmek için fırsat kollamaktadır.

Tarih bize, büyük emekler ve özveriyle, şehitlerimizin canı, gazilerimizin acılarıyla kurulan Türkiye Cumhuriyeti'ne yönelik tehdit ve yok etme çabalarının asla sona ermeyeceğini defalarca göstermiştir.

Türk Milleti olarak bize düşen, bu tehdit ve kasıtları önceden görerek etkisiz hale getirmek, Ata'mızın bize emanet ettiği Cumhuriyeti, kazanımlarıyla beraber korumak ve her konuda daha ileriye götürmektir.Şehit Asteğmen Mustafa Fehmi Kubilay ve arkadaşlarını bir kez daha saygı ve rahmetle anıyor, Türkiye Cumhuriyeti'ni zayıflatmak isteyenlerin bu çabalarının daima boşa çıkacağını belirtmek istiyorum." - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sözlü: 'Türkiye Cumhuriyeti'ni Kazanımlarıyla Beraber Yaşatacağız' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement