Sözütek: "Esnafımız Bayramına Sahip Çıkmalı" - Son Dakika
Yerel

Sözütek: "Esnafımız Bayramına Sahip Çıkmalı"

Sözütek: "Esnafımız Bayramına Sahip Çıkmalı"

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nın genelgesi doğrultusunda ülke genelinde olduğu gibi Adana’da da bu yıl 9’uncusu kutlanacak Ahilik Haftası ve Esnaf Bayramı etkinlikleri 23 Mayıs Pazartesi günü başlıyor.

22.05.2016 09:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'nın genelgesi doğrultusunda ülke genelinde olduğu gibi Adana'da da bu yıl 9'uncusu kutlanacak Ahilik Haftası ve Esnaf Bayramı etkinlikleri 23 Mayıs Pazartesi günü başlıyor.

Her yıl eylül ayında yapılan kutlamalar geçen sene Bakanlığın genelgesi doğrultusunda ülke genelinde mayıs ayına alınmıştı. Adana'da 23 - 25 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilecek etkinlik kapsamında pazartesi günü saat 09.30'da İl Kutlama Komitesi Atatürk Parkı'nda Atatürk Anıtı'na çelenk koyarak saygı duruşunda bulunacak.

Etkinlikler 24 Mayıs Salı günü saat 12.00'de merkez Seyhan ilçesi Kazancılar Çarşısı Alimünif Yeğenağa Caddesi üzerindeki Büyüksaat önünde yapılacak kutlamalarla devam edecek. Burada saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayacak törende protokol konuşmalarından sonra Adana'da Yılın Ahisi Oto Elektrikçi Esnafı Suat Akray'a kaftan giydirilecek. Ödül töreni sonrası misafirlere Ahi Yemeği ikramında bulunulacak, halk oyunları, kalaycı, köşker, kuaför esnafının gösterileri sonrası katılımcılara çiçek dağıtılacak. Kutlamalar, 25 Mayıs Çarşamba günü saat 10.00'da yapılacak esnaf ziyaretleriyle tamamlanacak.

Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (Adana ESOB)Başkanı Nihat Sözütek, Ahilik Haftası'nın esnaf bayramına yakışır şekilde gerçekleştirilmesi için Adana'da hizmet veren tüm esnaf ve sanatkarlar odası başkanları, yönetim kurulu üyeleri ve üyelerinin duyarlı olmasını ve etkinliğe katılarak destek vermelerini istedi. Sözütek, "Esnafımız bayramına sahip çıkmalı, destek olmalı. Ahilik kültürünü esnaf bayramında en geniş şekilde hem anlatacak hem de tanıtacağız. Esnafımızın da, Ahilik kültürünü halka tanıtacak bu etkinliğe gönülden destek vereceğine inanıyor, saygılar sunuyorum" dedi. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sözütek: 'Esnafımız Bayramına Sahip Çıkmalı' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement