SP Adayından İlginç İddia: Batmana Çekiç Güç Gelecek - Son Dakika
Yerel

SP Adayından İlginç İddia: Batmana Çekiç Güç Gelecek

SP Adayından İlginç İddia: Batmana Çekiç Güç Gelecek

Saadet Partisi Batman Milletvekili Adayı İbrahim Güneş, ABD askerlerinden oluşan Çekiç Güç Ekibinin Batmana geleceğini iddia etti

06.10.2015 13:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

SP'den Çekik Güç İddiası

Saadet Partisi (SP) Batman 2.sıra Milletvekili Adayı İbrahim Güneş, Batmana Çekiç Güç askerlerinin geleceğini iddia etti.

İncirlik'in ABD askerlerine yeniden açılmasının ardından, gözler Elazığ ve Batman'a çevrildi.

1990'lı yıllarda Batman havaalanını etkin bir biçimde kullanan ve halk arasında çekiç güç olarak bilinen ABD askerlerinin yeniden Batman'a konuşlandırılması gündeme geldi.

Bölge insanının geçmişte çekiç güçten çok çektiğini ifade eden Saadet Partisi Batman Milletvekili Adayı İbrahim Güneş, "Faili meçhul cinayetlerin işlendiği yıllar olarak hafızalarımıza kazınan 1990'lı yıllarda bu bölgede çok aktif olan ve ismi çekiç güç olarak bilinen ABD askerlerinin Batman ve Elazığ'a yeninden konuşlandırılacağı ifade ediliyor. Bu kırılgan süreçte Çekiç Güç'ün bu bölgeye girmesi tesis edilmeye çalışılan kardeşlik hukukunu daha da parçalayacaktır" dedi. Milli Görüş'ün kovduğu Çekiç Güç'ün geri getirilmesi tarihi bir hata olacağını belirten Saadet Partili Güneş açıklamasını şöyle sürdürdü: "Bir kez daha uyarıyoruz, yapmayın. Çekiç Güç'ten medet ummak, yılana sarılmak gibidir. Bu vahim hata Türkiye'yi çok daha büyük sıkıntılarla baş başa bırakacaktır. Çünkü Çekiç Güç'ün geçmişi karanlık ve sabıka dosyası oldukça kabarıktır. Uyarılarımızı, kardeşlik vazifemizin bir gereği ve tarihi bir sorumluluk olarak milletimize arz ediyoruz. Bu vahim hata Türkiye'yi çok daha büyük sıkıntılarla baş başa bırakacaktır. Bugüne kadar Amerikan uçakları Türkiye'nin ve bu halkın aleyhine ne varsa ellerinden geleni yapmışlardır. Emin olun, dün yaptıkları bugün yapacaklarının teminatıdır" dedi.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel SP Adayından İlginç İddia: Batmana Çekiç Güç Gelecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement