Sp Genel Başkan Yardımcısı Aydın : O Eli Havada Bırakmayız - Son Dakika
Güncel

Sp Genel Başkan Yardımcısı Aydın : O Eli Havada Bırakmayız

Sp Genel Başkan Yardımcısı Aydın : O Eli Havada Bırakmayız

* SP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul İl Başkanı Birol Aydın " SP olarak zor zamanda görevi teslim almak için 30 Ağustos Pazar günü teşkilatlarımıza seçim startımızı veriyoruz" "Ülkemizin sorunları var. Biz ana bakarız. Biz bugüne bakarız. Attığımız adım, uzattığımız el, tuttuğumuz el bu ülkenin sorunlarını çözecek görünüyorsa, o eli havada bırakmayız" "Ama bu el AK Parti elidir, bu el CHP elidir, bu el MHP elidir, fark etmez. Yeter ki milletimiz bu cendereden çıksın.

27.08.2015 13:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

* SP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul İl Başkanı Birol Aydın

" SP olarak zor zamanda görevi teslim almak için 30 Ağustos Pazar günü teşkilatlarımıza seçim startımızı veriyoruz"

"Ülkemizin sorunları var. Biz ana bakarız. Biz bugüne bakarız. Attığımız adım, uzattığımız el, tuttuğumuz el bu ülkenin sorunlarını çözecek görünüyorsa, o eli havada bırakmayız"

"Ama bu el AK Parti elidir, bu el CHP elidir, bu el MHP elidir, fark etmez. Yeter ki milletimiz bu cendereden çıksın. Biz çözümleyiciyiz, tıkayıcı değiliz"

Haber: Özgür ALTUNCU/ Kamera: Yaşar KAÇMAZ - İSTANBUL - DHA

Saadet Partisi (SP) Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul İl Başkanı Birol Aydın, "AK Parti ile Seçim ittifakı olur mu" sorusuna yanıt verdi. Partisinin İstanbul İl Başkanlığı'nda basın toplantısı düzenleyen Aydın soruya, "Ülkemizin sorunları var. Biz ana bakarız. Biz bugüne bakarız. Attığımız adım, uzattığımız el, tuttuğumuz el bu ülkenin sorunlarını çözecek görünüyorsa, o eli havada bırakmayız. Ama bu el AK Parti elidir, bu el CHP elidir, bu el MHP elidir, fark etmez. Yeter ki milletimiz bu cendereden çıksın. Biz çözümleyiciyiz, tıkayıcı değiliz" şeklinde yanıtladı.

SP OLARAK SORUMLUĞUMUZU BİLİYORUZ

Kendileri dışındaki siyasi partilerin bir araya gelme sorumluluğunu yerine getiremediklerini söyleyen Aydın, "Eğer bugün bu ülkede terörden ekonomiye, dış politikadan sosyal hayata eğitimden turizme her alanda insanlarımız sıkıntılarını dile getiriyorlarsa, bu sıkıntıların mesesimi parlamentoda bulunan bu 4 siyasi partidir. 1 Kasım'da bunlardan medet umulmaz. Akıl bir şeyin sonunu düşünmektir. Tecrübe edilen şey, tecrübe edilmez. Ülkemiz herhangi bir ülke değil. Bu siyasi anlayışların inisiyatifine tek edilemez. SP olarak üzerimizdeki sorumluğun farkındayız. Şimdiye kadarkinden daha etkin çalışmak gerektiğinin bilinci ve şuuru içerisindeyiz" diye konuştu.

SP, 30 AĞUSTOS'TA SEÇİM STARTINI VERİYOR

1 Kasım seçimlerinin bir fırsat olduğunu söyleyen Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul İl Başkanı Birol Aydın," SP olarak zor zamanda görevi teslim almak için 30 Ağustos Pazar günü teşkilatlarımıza seçim startımızı veriyoruz." dedi.

KAMALAK KIŞANAK GÖRÜŞMESİ

SP Genel Başkanı Mustafa Kamalak'ın Diyarbakır Büyükşehir Belediyesini ziyaretiyle ilgili eleştirilere yanıt veren Aydın, " Dün kiminle başbaşaydınız? Kiminle kol kola girdiniz? Kiminle nereleri ziyaret ettiniz? Biz onları eleştirdik mi ? Bu ülkenin normalleşmesi, bu ülkede birlikte yaşamaya katkısı olacak bir görüşme çok tabidir, çok normaldir" şeklinde konuştu.

BARAJ UCUBE

Seçim barajının bir ucube gibi ortada durduğunu hatırlatan Aydın, "Bu akla izan, mantığa, demokrasiye, hiçbir şeye sığmaz. Dünyanın hiçbir yerinde böyle ucube bir baraj anlayışı yoktur. 100 kişiden 10 kişinin tercih etmiş olduğu bir fikir, parlamentoda karşılık bulamayacaksa orada adaletten söz etmek mümkün değildir. Umuyoruz önümüzdeki dönemde bu ucube baraj sorunu çözülür" dedi.

İTTİFAKLAR VE KOALİSYONLAR EN GÜZEL ŞEYLERDİR

SP olarak ülke menfaatine olacak ittifaklardan kaçınmayacaklarını tekrarlayan Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul İl Başkanı Birol Aydın, "Bütün seçim dönemlerinde dile getirdik. İttifaklar ve koalisyonlar en güzel şeylerdir. Oturup anlaşamamak kötüdür. Beraber yol alamama iradesi ortaya koymak kötüdür. Beraber yol alamama iradesini ortaya koyanlar aslında ülkenin temel meselelerini çözemezler. Biz SP olarak bütün siyasi partilerle ülke menfaatine bir seçim ittifakı yaparız. Ne ittifaklar, ne koalisyonlar siyasi partilerin kendilerinden feragat ettiği anlamına gelmez. Önümüzdeki süreçte yaşayıp göreceğiz. Ülkemizin sorunları var. Biz ana bakarız. Biz bugüne bakarız. Attığımız adım, uzattığımız el, tuttuğumuz el bu ülkenin sorunlarını çözecek görünüyorsa, o eli havada bırakmayız. Ama bu el AK Parti elidir, bu el CHP elidir, bu el MHP elidir, fark etmez. Yeter ki milletimiz bu cendereden çıksın. Biz çözümleyiciyiz, tıkayıcı değiliz" ifadelerini kullandı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sp Genel Başkan Yardımcısı Aydın : O Eli Havada Bırakmayız - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Tokat'taki deprem Kayseri'yi de salladı
    20:54 Tokat'taki deprem Kayseri'yi de salladı

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki deprem, Kayseri'de de hissedildi. Deprem, saat 18.11'de Sulusaray ilçesinde kaydedildi ve 5.9 kilometre derinlikte gerçekleşti. Kayseri'de vatandaşlar güvenli alanlara geçmek için evlerini ve dükkanlarını boşalttı.

  • Beyoğlu'nda askeri üniforma müşterilere servis yapan şahıs tutuklandı
    20:50 Beyoğlu'nda askeri üniforma müşterilere servis yapan şahıs tutuklandı

    Beyoğlu'nda bulunan bir restoranda askeri üniforma ile müşterilere servis yapan şahsın Y.J. çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Restoranın işletme sahibi ve müdürü ise serbest bırakıldı.

  • Danilo's Pizza Bursa Ant Spor, YTR Gayrimenkul Bodrum Basketbol'u mağlup etti
    20:38 Danilo's Pizza Bursa Ant Spor, YTR Gayrimenkul Bodrum Basketbol'u mağlup etti

    Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi final serisinin ilk maçında, Danilo's Pizza Bursa Ant Spor, YTR Gayrimenkul Bodrum Basketbol'u 71-70 mağlup ederek 1-0 öne geçti. Serinin ikinci maçı 20 Nisan Cumartesi oynanacak.

  • Özgür Özel Bilkent Üniversitesi'nde Gençlerle Buluştu:
    20:33 Özgür Özel Bilkent Üniversitesi'nde Gençlerle Buluştu: "Bugün Bekâ Sorunu Her Dört Gençten Üçünün Bavulları Zihninde Toplamış Olmasıdır"

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Bilkent Üniversitesi Sosyal Demokrasi Topluluğu’nca düzenlenen Gençlik Buluşması’nda; seçimlerde başarılı olmalarının üç nedeninin gençler, eşit temsil ve bilim olduğunu ifade etti. Özel, “Bir ülkenin gerçek sorunu o ülkenin gençlerinin dünyanın diğer ülkelerinde hayal kurmasıdır. Bugün bekâ sorunu her dört gençten üçünün  bavulları zihninde toplamış olmasıdır" dedi. Seçimlere genç bir ekiple gittiklerini belirten Özel, “Önümüzde açamadığımız devasa bir kapı vardı kale gibi. Siyasetin başarı kapısı bize kapalıydı. Bir cam tavan vardı başımızın üstünde yüzde 25’lik, kıramıyorduk, kıramıyoruz diye de artık zıplamıyorduk. O devasa siyaset kalesinin, kapalı başarı kalesinin üç anahtarı vardı. Tarihten mirastı. Emanetti. O üç anahtarı üç deliğe soktuk ve teker teker çevirdik. Siyasetin başarı kapısı açıldı” diye konuştu.


Advertisement