Sp Genel Başkan Yardımcısı Erbaş, Esnafın Sorunlarını Dinledi - Son Dakika
Politika

Sp Genel Başkan Yardımcısı Erbaş, Esnafın Sorunlarını Dinledi

Sp Genel Başkan Yardımcısı Erbaş, Esnafın Sorunlarını Dinledi

Saadet Partisi (SP) Genel Başkan Yardımcısı Fethullah Erbaş, TESK Yönetim Kurulu Üyesi ve Adana ESOB Başkanı Kazım Barışık’ı makamında ziyaret ederek, esnafın sorunlarını dinledi.

23.01.2015 17:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Saadet Partisi (SP) Genel Başkan Yardımcısı Fethullah Erbaş, TESK Yönetim Kurulu Üyesi ve Adana ESOB Başkanı Kazım Barışık'ı makamında ziyaret ederek, esnafın sorunlarını dinledi.

Bugün Türkiye'de hizmet veren milyonlarca esnaf ve sanatkarın, Suriyeli göçmen meselesi başta olmak üzere, piyasalardaki nakit sıkıntısı ve yüksek vergiler nedeniyle zor şartlarda işlerini yürüttüğünü belirten Erbaş, "Allah esnafın yardımcısı olsun. Allah esnafa sabır versin" dedi. Erbaş, "Suriye'de milyonlarca insan evinden, yurdundan oldu. Çadır kentlerde yaşayanlar soğuktan donuyor. Kapıları açsanız Lübnan ve diğer yerlerden gelenler de olacak. Bunların vebalini kim çekecek. Bükemediğiniz bileği öpün demedik, tokalaşın dedik, ona da yanaşmadılar. Bu ülkeyi ancak SP iktidarı huzura kavuşturur" diye konuştu.

Birlik Başkanı Barışık da Adana ve çevre illerde hizmet veren esnaf ve sanatkarların en büyük problemlerinden birinin, Suriye'deki savaş sonrası Türkiye'ye sığınan ve yasal olmayan yollardan geçimlerini temin eden Suriyeli vatandaşlar olduğunu belirterek, "Suriyeliler hemen her işi yapıyorlar. Devlete vergi vermiyor, prim ödemiyorlar. Kayıtlı esnafımız ile haksız rekabet yapıyorlar. Ucuza çalışıyorlar, ucuza satıyorlar. Esnafımız, Suriyelilerden mustarip durumda. Bu duruma sağlıklı çözüm bulunamazsa yerli esnafın perişanlığı daha da artar" ifadelerini kullandı.

Hükümetin esnaf ve sanatkara kredi ve faiz oranlarının indirme konusunda destek sağladığını, ancak bunun borç batağındaki esnafı kurtarmaya yetmediğine işaret eden Barışık, toplu taşıma esnafının yüksek akaryakıt maliyeti ve vergiler yüzünden mağdur olduğunu söyledi. Barışık, AVM'ler yüzünden küçük esnafın tükenme noktasına geldiğine de dikkat çekerek, hükümetin bu meseleyi bir an evvel çözmesi gerektiğini kaydetti.

Ziyarette, Erbaş'la birlikte SP Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi Süleyman Çalışkan, Adana İl Müfettişi Hasan Şaybak, Adana İl Başkan Yardımcıları Çelebi Keyhıdır ve Mustafa Çekilarız da yer aldı. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Sp Genel Başkan Yardımcısı Erbaş, Esnafın Sorunlarını Dinledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement