Sp, Uşak Merkez ve İki İlçede Seçime Giremiyor - Son Dakika
Güncel

Sp, Uşak Merkez ve İki İlçede Seçime Giremiyor

Sp, Uşak Merkez ve İki İlçede Seçime Giremiyor

Uşak'ta aday evraklarını İl Seçim Kurulu'na 7 dakika geçikmeli veren Saadet Partisi (SP), Uşak merkez, Ulubey ve Eşme ilçelerinde 30 Mart'taki yerel seçime giremeyecek.

25.02.2014 11:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Uşak'ta aday evraklarını İl Seçim Kurulu'na 7 dakika geçikmeli veren Saadet Partisi (SP), Uşak merkez, Ulubey ve Eşme ilçelerinde 30 Mart'taki yerel seçime giremeyecek. SP İl Başkanı Yunus Acar, gecikmeden dolayı partililerinden özür dileyerek, seçimde söz konusu ilçelerde hiçbir partiyi desteklemeyeceklerini söyledi.

SP'nin yerel seçimlerde adaylar konusunda çok titiz davrandığını ifade eden İl Başkanı Yunus Acar, parti olarak her mahalleden belirledikleri il genel ve belediye meclis üyesi adaylarının evraklarının kendilerine ulaşmasının geciktiğini kaydetti. Acar, "SP olarak biz de son dakikaya kadar bekledik ve evraklarımızı seçim kuruluna eksiksiz olarak verelim diye düşündük. Evrakları hazırlarken zamanın nasıl geçtiğinin farkına varamadık. Zamanın farkına vardığımızda vakit çok ilerlemişti. Hemen Seçim İşleri Başkanımızı görevlendirerek evrakları seçim kuruluna gönderdik. O kadar aksilikler yaşadık ki sanki bir el bizim bu evrakları götürüp teslim etmememiz için çalıştı. Bütün aksililikler üst üste geldi. Saat 17.05'te evraklarımız seçim kuruluna ulaştı. Teslim edilmesi ise 17.07'yi buldu. Evrakları tutanakla teslim alan seçim kurulu bir hakim, iki memur ve AK Parti, CHP, MHP ve SP olmak üzere 7 kişilik heyet, SP'nin Uşak merkez, Ulubey ve Eşme ilçelerinde seçime girip giremeyeceği konusunda toplandı. Toplanan 7 kişilik kuruldan seçime katılmamız yönünde 4 oy çıktı ancak AK Parti'nin itirazı üzerine Uşak, Ulubey ve Eşme'de seçime giremiyoruz. Sivaslı, Karahallı ve Banaz ilçelerinde seçim çalışmalarımız devam ediyor" dedi.

'AK PARTİ TOLERANSLI DAVRANMADI'

AK Parti'nin itirazı nedeniyle Uşak merkez, Ulubey ve Eşme ilçelerinde seçime giremeyeceklerini ileri süren Acar, şöyle konuştu:

"Hepimiz kardeşiz; bu kadar kişi emek vermiş, halkımız gönül vermiş, diğer partiler gibi AK Parti de halkımıza bu işi bırakalım halkımız karar versin demeli. CHP ve MHP gibi bize toloranslı davranmalı, iyi niyetini göstermeliydi. Kendisine güvenen insan böyle yapar. Uşak'ta bu kadar SP'linin oy kullanamaması, iradesi dışında oy kullanması veya geçersiz oy kullanması yazık değil midir? Bu adalet midir? Bu konuyu halkımızın takdirine bırakıyorum. Türkiye'de partilerin birbirinden farkı yok. SP olarak başta AK Parti olmak üzere hiçbir partiyi desteklemiyoruz. Oylarımızı ne şekilde kullanacağımız konusunu genel merkezimize ilettik. Seçim sürecinde nasıl oy kullanmamız gerektiğini genel merkezimiz belirleyecek." - Uşak

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sp, Uşak Merkez ve İki İlçede Seçime Giremiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement