Spacex Falcon 9 Roketi Havada İnfilak Etti - Son Dakika
Güncel

Spacex Falcon 9 Roketi Havada İnfilak Etti

Uluslararası Uzay İstasyonu'na malzeme taşıyan SpaceX firmasının Falcon 9 insansız roketi, ateşlemenin 2 dakika sonrasında infilak ederek parçalara ayrıldı.

28.06.2015 19:11  Güncelleme: 21:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Uluslararası Uzay İstasyonu'na (UUİ) malzeme taşıyan SpaceX firmasının Falcon 9 insansız roketi, havada infilak etti.

SEKİZİNCİ KARGO GÖREVİ İÇİN ATEŞLENMİŞTİ

SpaceX firmasına ait yaklaşık 2 bin 400 kilogramlık yükü bulunan Falcon 9, uzay istasyonuna yapacağı sekizinci kargo görevinde infilak ederek başarısız oldu.

ATEŞLEMEDEN 2 DAKİKA SONRA İNFİLAK ETTİ

Florida eyaletindeki Cape Canaveral üssünden bugün TSİ 17.21'de, yerel saatle öğleden önce 10.21'de yapılan ateşlemenin 2 dakika sonrasında, saniyede 1 kilometre hıza ulaşmasının hemen ardından infilak ederek parçalara ayrıldı.

PATLAMA "BELİRLENEMEYEN BİR SORUN NEDENİYLE" GERÇEKLEŞTİ

Roketin, UUİ'deki mürettebata malzemeyle birlikte Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesine (NASA) ait gelecekteki ticari kapsül mürettebatı için yeni bir yerleştirme portu taşıdığı belirtildi. Patlamanın "yükselme esnasında bilinmeyen bir sorun nedeniyle" çıktığı sanılırken, konuyla ilgili açıklamanın daha sonra yapılacağı bildirildi.

3 KEZ BAŞARILI ŞEKİLDE DÖNEBİLMİŞTİ

Daha önce de fırlatma ve iniş sırasında sorun yaşayan SpaceX firması, ateşlemede başarılı olması durumunda roket kargo bölmesinden ayrıldıktan sonra dikey iniş gerçekleştirmeyi deneyecekti. Firma, daha önce 3 kez Falcon 9'u Dünya'ya tek parça ve sağlam döndürebilmeyi başarabilmişti. İniş denemesi için Florida açıklarında yüzer platform hazır bekliyordu.

RUSYA'NIN KARGO ARACIDA BAŞARISIZ OLMUŞTU

Daha önce uzaya kargo göndermek amacıyla 28 Nisan'da ateşlenen Rusya'ya ait Progress aracı rotadan çıkmış ve 8 Mayıs'ta Dünya'ya düşmüştü. Merkezi Kaliforniya'da bulunan SpaceX firması, ilk denemesini 2012'de yapmıştı.

Spacex Falcon 9 Roketi Havada İnfilak Etti
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Spacex Falcon 9 Roketi Havada İnfilak Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (8)

  • ÖNCE VATAN: Bilim bilim diye yırtınanlar bilim dini diye bişey uyduranlara sormak lazım ne oldu yoksa göktaşına indirilen philae gibi fos mu çıktı bu uzay aracı maalesef öyle oldu bilim aciz kaldı!!! 4 1 Yanıtla
  • Türk mühendisi çalıştırın : 1700 lerde füzeyle uçan Türk bilim adamı var. 2 3 Yanıtla
  • Serkan: Bunlar hala aya gittiklerini iddaa ediyorlar demi 0 3 Yanıtla
  • Ya ne acayip: Ulan ne geri zekalı siniz Erdoğan'ı sevmiyorum diye neden öleyim. 1 1 Yanıtla
  • Adanalı: sebebini araştırıyorum bulunca yazarım. 0 1 Yanıtla
  • örümcek kafalı adam: istasyondaki herifler açlıktan geberir 1 0 Yanıtla
  • ChenServ : Kesin ruslar vurmustur :D 0 0 Yanıtla
  • kjhg: zararı yazmamışlar merak ettim şimdi 0 0 Yanıtla
  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement