Spd Lideri Gabriel, Csu'ya Sert Çıktı - Son Dakika
Güncel

Spd Lideri Gabriel, Csu'ya Sert Çıktı

Spd Lideri Gabriel, Csu\'ya Sert Çıktı

SPD, Almanya'da bir ilke imza attı.

09.09.2016 09:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

SPD, Almanya'da bir ilke imza attı. Türkiye kökenli federal, eyalet, Avrupa Parlamentosu SPD milletvekilleri, belediye encümenleri ve parti yöneticileriyle Federal Meclis'te bir toplantı düzenledi. SPD Genel Başkanı Sigmar Gabriel ve Grup Başkanı Thomas Oppermann'ın girişimiyle yapılan toplantıda, iki ülke arasında gerilen ilişkilerin Türk toplumuna nasıl yansıdığını ele aldı.

ONLAR ALMANYA'YI İNŞA ETTİ

Toplantı öncesi Gabriel ve Oppermann, özellikle CSU'nun çifte vatandaşlığı kaldırma planına sert tepki gösterdi. Almanya'da doğup büyümüş göçmen kökenli çocuklara tanınan çifte vatandaşlığı sorgulamanın çok tehlikeli olduğunu savunan Gabriel, "30, 40 yıl boyunca Almanya'yı birlikte inşa etmiş, vergisini, sosyal primlerini ödemiş ailelerin çocuklarına çifte vatandaşlığı sorgulamak, onları genel zan altında bırakmaktır.  Burada yaşayan çifte vatandaş Türklerin uluslararası terör örgütüyle ne ilişkisi var?" diye sordu.

SALDIRGAN VE KORKUTUCU

SPD Grup Başkanı Oppermann da CSU'nun yeni göçmen siyasetini 'saldırgan ve korkutucu' diye niteledi. Oppermann,  "Burada tamamıyla dışlama, ayrıştırma hedefleniyor. Bu taslak uzun süredir Almanya'da yaşayan göçmenlere karşı saldırgan bir sinyal içeriyor. Yapmamız gereken, AfD sloganlarına sarılmak değil. O zaman bu partiyi daha çok güçlendiririz. CSU'yu taslağını yeniden gözden geçirmeye çağırıyorum" dedi.

Kaynak: Hürriyet

Son Dakika Güncel Spd Lideri Gabriel, Csu'ya Sert Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement