Spiker Kübra Eken'in Eşi Tarafından Yaralanması Davası - Son Dakika
Güncel

Spiker Kübra Eken'in Eşi Tarafından Yaralanması Davası

Spiker Kübra Eken\'in Eşi Tarafından Yaralanması Davası

Bülent Eken'in, spiker eşi Kübra Eken'i darp ederek beyin kanaması geçirmesine sebep olduğu gerekçesiyle "Kasten yaralama" suçundan 9 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılandığı davaya devam edildi.

30.09.2015 16:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bülent Eken'in, spiker eşi Kübra Eken'i darp ederek beyin kanaması geçirmesine sebep olduğu gerekçesiyle "Kasten yaralama" suçundan 9 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılandığı davaya devam edildi.

Anadolu 7. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın 4. celsesine, tutuksuz sanık Bülent Eken, müşteki Kübra Eken'in babası Ömer Lütfi Yelkenci, ağabeyi Önder Yelkenci ile tarafların avukatları katıldı.

ADLİ TIP KURUMU'NDAN RAPOR BEKLENİYOR

"Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu" üyelerinin de izlediği duruşmada, mahkeme hakimi, Kübra Eken'deki beyin kanamasının, olay günü başına vurulan bir yumruk ya da darp sonucu mu oluştuğu, yoksa sezaryen ameliyatı ya da herhangi bir düşmeye bağlı olup olmadığı sorularına yanıt verilmesi için Adli Tıp Kurumu'na gönderilen dosyanın henüz dönmediğini belirtti. Duruşma ertelendi.

"ÖLÜMLE EŞDEĞER BİR DURUMDA KÜBRA"

Duruşma sonrası adliye önüne açıklama yapan Kübra Eken'in ağabeyi Önder Yelkenci, hukuk mücadelesi verdiklerini belirterek, "Hukuki yollardan arıyoruz hakkımızı. Tabii gecikmesi önemli değil ama, kararın bizi tatmin eden, en azından emsal niteliği taşımasını istiyoruz. Bir daha, adaletsiz bir şekilde hak arayan erkeklerin bu eylemlere girmeden önce ikinci bir defa düşünmesi ve Kübra'nın akıllarına gelmesini istiyoruz. İnanın, şiddetin ne yeri belli ne eğitim seviyesi belli... Her yerde çıkabiliyor. Benim kardeşim hayatında elde ettiği tüm başarılar için büyük bedeller ödemiş bir insan. Ölümle eşdeğer bir durumda Kübra şu an. Onu bu duruma düşüren birisinin küçük bir ceza ile buradan kurtulması, bizim yüreğimizdeki yangını ne yazık ki söndürmeyecek" diye konuştu.

"ACI ÇEKTİRMEYE DEVAM EDİYORLAR"

Bir konunun daha yüreklerini acıttığını söyleyen Yelkenci, "Doğum yaptıktan sonra 2 kez gördüğü kızı... Sistemli bir şekilde Eken soyadlı ailenin tümü birleşip bizim torunumuzu kaçırıyorlar ve Kübra'ya sistemli bir şekilde acı çektirmeye devam ediyorlar. Yani bu zat, benim kardeşimin kafasını kırmakla kalmadı, çocuğunu da kaçırıyor şu an. Ben, onun çocuğu demiyorum, çünkü babalık haklarını kaybetmiş bir adamdan bahsediyoruz. Burada bizim asıl daha büyük dertlerimizden birisi, Kübra'nın hayata bağlanması için bir sebep bulmaya çalışıyoruz. Bulunduğu durumdaki hayal kırıklığını tahmin etmeniz biraz güç olacaktır ama, biz her gün yaşıyoruz bunu" şeklinde konuştu.

İDDİANAMEDEN...

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Kübra Eken'in 20 Haziran 2013 tarihinde doğum yaptığı belirtilerek, hastaneden taburcu edildikten 2 sonra şiddetli baş ağrısı, gözünün ve dilinin dönmesi şikayetiyle eşi Bülent Eken tarafından Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürüldüğü anlatıldı. Bu hastanede Kübra Eken'e beyin kanaması teşhisi konularak ameliyat yapıldığı kaydedilen iddianamede, Adli Tıp uzmanının, Kübra Eken'de kulak üstünde bulunan ekimozun kendiliğinden oluşamayacağı ve bir darp sonucu olabileceği, bu durumun da yaşamsal tehlikeye sebebiyet verdiği yönünde görüş bildirdiği ifade edildi.

9 YILA KADAR HAPİS CEZASI İSTEMİ

Bülent Eken hakkında, eşi Kübra Eken'i kasten yaşamsal tehlike geçirmesine sebebiyet verecek şekilde yaraladığı gerekçesiyle "Kasten yaralama" suçundan 3 yıldan 9 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Spiker Kübra Eken'in Eşi Tarafından Yaralanması Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement