SPK Davasının Hakimine Atama - Son Dakika
Güncel

SPK Davasının Hakimine Atama

SPK Davasının Hakimine Atama

İşadamı Aydın Doğan ve kızının da yargılandığı davada ilk beraat kararını veren Hakim Sabri İge, İstanbul Adliyesindeki görevinden alındı.

13.06.2014 10:37  Güncelleme: 10:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul 20. Ağır Ceza Mahkemesi hakimi Sabri İge, HSYK yaz kararnamesi ile Bakırköy Hakimliği'ne atandı.

Hakim İge; Aydın Doğan, Hanzade Doğan Boyner, İmre Barmanbek ve Ali Rıza Temuroğlu'nun yargılandığı davada ilk beraat kararını veren hakimdi. Dönemin İstanbul 7. Asliye Ceza Mahkemesi hakimi olan Sabri İge, 'sanıkların emsallerine göre, bariz şekilde farklı fiyat ve bedel uygulamak suretiyle şirketlerin kar ve malvarlığını azalttıklarına dair delil bulunamadığı' gerekçesiyle 2011 yılında beraat kararı vermişti.

Ses kaydıyla gündeme geldi

Hakim Sabri İge'nin adı, internete düşen bir ses kaydıyla gündeme gelmişti. Söz konusu kayıtta, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile eski Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Aydın Doğan hakkında Sermaye Piyasası Kanunu'na muhalefet suçlamasıyla açılan dava hakkında konuşuyordu.

Bu konuşmalar için Başbakan Erdoğan, "Ben kurumlarımı ilgilendiren bir davayı takip ediyorsam bundan daha doğal ne olabilir" demişti.

İkinci kez beraat veren hakim listede yer almadı

Yargıtay'da bozulan dava ikinci kez görülmüş, bu sefer de ses kaydında adı geçen Hakim Abuzer Kara beraat kararı vermişti. Kara HSYK'nın atama listesinde yer almadı.

Kaynak: Aljazeera.com.tr

Son Dakika Güncel SPK Davasının Hakimine Atama - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement