SPK Haftalık Bülteni - Son Dakika
Ekonomi

SPK Haftalık Bülteni

Türkiye İş Bankası 5 milyar 750 milyon liralık borçlanma aracı ihracı nedeniyle Sermaye Piyasası Kurulu'na (SPK) başvuru yaptı.

10.08.2012 21:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye İş Bankası 5 milyar 750 milyon liralık borçlanma aracı ihracı nedeniyle Sermaye Piyasası Kurulu'na (SPK) başvuru yaptı.

SPK Haftalık Bülteni'ne göre, Boyner Büyük Mağazacılık AŞ 150 milyon liralık, Arzum Elektrikli Ev Aletleri Sanayi ve Ticaret AŞ 30 milyon liralık, Alternatif Finansal Kiralama AŞ 50 milyon liralık, Koç Tüketici Finansmanı AŞ de 100 milyon liralık tahvil ihracı nedeniyle Kurul'a başvurdu.

Alternatif Finansal Kiralama AŞ'nin tahvil ihracının halka arz edilmeksizin nitelikli yatırımcılara gerçekleştirilmesi planlanıyor.

Türkiye İş Bankası AŞ 5 milyar 750 milyon liralık, Destek Finans Faktoring Hizmetleri AŞ 75 milyon liralık, Fibabanka AŞ de 225 milyon liralık borçlanma aracı ihracı için SPK'ya başvuru yaptı.

Fibabanka AŞ'nin borçlanma aracı ihracının tahsisli ve/veya halka arz yoluyla yapılması planlanıyor.

Bumas Karaman Bulgur Sanayi ve Ticaret AŞ 660 bin liralık, Galata Yatırım AŞ 3 milyon liralık hisse senedi ihracı nedeniyle Kurul'a müracaat etti.

Efe Market Ekipmanları ve Endüstriyel Soğutma Sistemleri Sanayi ve Ticaret AŞ, Boreas Enerji Üretim Sistemleri Sanayi ve Ticaret AŞ ile Global Enerji Elektrik Üretimi AŞ, halka açılmak amacıyla kayıtlı sermaye sistemine geçmek için; Garanti Emeklilik ve Hayat AŞ Kamu ve Özel Sektör Borçlanma Araçları Emeklilik Yatırım Fonu pay ihracı nedeniyle SPK'ya başvurdu.

-Bedelsiz sermaye artırımları-

Karkim Sondaj Akışkanları Enerji Mühendislik Hizmetleri Sanayi ve Ticaret AŞ'nin 15 milyon liralık, Ataç İnşaat ve Sanayi AŞ'nin de 25 milyon liralık bedelsiz sermaye artırımları SPK kaydına alındı.

Aktif Yatırım Bankası AŞ'nin 25 milyon lira başlangıç tutarlı "Aktif Yatırım Bankası AŞ B Tipi Tahvil ve Bono Fonu"nun kuruluşuna izin verilmesine ve 1. tertip katılma paylarının kayda alınmasına ilişkin talebi olumlu karşılandı.

Hak Menkul Kıymetler AŞ'nin, kaldıraçlı alım satım işlemleri faaliyet yetki belgesi alma talebiyle yaptığı başvuru olumlu bulundu.

-Ortaklık yapısı değişiklikleri-

Arma Portföy Yönetimi AŞ'nin pay devri başvurusu; Hak Menkul Kıymetler AŞ'nin bildirime tabi ortaklık yapısındaki değişiklik ile sermayesinin 12 milyon 500 bin liradan 18 milyon liraya artırılması talebiyle yaptığı başvuru ile Şeker Yatırım Menkul Değerler AŞ'nin dolaylı ortaklık yapısındaki değişikliğe ilişkin başvuru olumlu karşılandı.

-Diğer başvurular-

VBG Holding AŞ'nin, Mataş Matbaacılık Ambalaj Sanayi ve Ticaret AŞ ortaklarına ait payları satın almak üzere çağrıda bulunma yükümlülüğünün yerine getirilebilmesi için başvuru yaptı.

Başvurunun; çağrı fiyatının, payların satışına ilişkin anlaşma yapıldığının kamuya duyurulduğu 23 Mart 2012 tarihinden önceki altı aylık dönem

(23.09.2011-23.03.2012) içinde Şirket'in İMKB'de işlem gören B Grubu paylarının günlük ağırlıklı ortalama Borsa fiyatları ortalaması olan 3,77 liradan düşük olmayacak şekilde belirlenmesi ve çağrı yükümlülüğünün doğduğu günden itibaren, çağrı işlemine fiilen başlanması için tanınan 45 işgünü sürenin dolduğu dikkate alınarak çağrı işleminin fiilen başlayacağı güne kadar 45 işgününü aşan her gün için Türkiye Bankalar Birliği'nce açıklanan haftalık TRLIBOR oranının (her gün için ilgili tarihteki haftalık TRLIBOR oranı) yüzde 30 fazlası ile hesaplanacak faizin çağrı fiyatına eklenmesi koşuluyla olumlu karşılanmasına karar verildi.

Mustafa Yılmaz Yatırım Ortaklığı AŞ'nin (Mustafa Yılmaz) 4 Haziran 2012 - 6 Temmuz 2012 tarihleri arasında gerçekleştirdiği sermayesinin 5 milyon liradan 1 milyon liraya azaltılması ve eşanlı olarak 10 milyon liraya artırılması süreçlerinde Güler Yatırım Holding AŞ'nin (Şirket) Mustafa Yılmaz'ın sermayesinde 2 milyon 949 bin 737 lira nominal değerli pay ile yüzde 29,50 oranına ve Şirket'in iştiraki Güler İlaç Bilişim İnşaat AŞ'nin (Güler İlaç) ise 4 milyon 636 bin 866 lira nominal değerli pay ile yüzde 46,37 oranına ulaşması sonucu Şirket ve Güler İlaç'ın Mustafa Yılmaz'ın sermayesinde toplam yüzde 75,87 oranına ulaşması nedeniyle Şirket tarafından Mustafa Yılmaz'ın diğer ortaklarına çağrıda bulunma yükümlülüğü doğmasını müteakiben Şirket'in, çağrıda bulunma zorunluluğundan muafiyet verilmesine ilişkin talebi olumlu karşılandı.

Eti Yatırım AŞ'nin sahip olduğu "Portföy Yöneticiliği" ve "Repo-Ters Repo" yetki belgeleri kendi talebi üzerine iptal edildi.

Muhabir: İstanbul

Yayıncı: Zekeriya Gülün - İSTANBUL

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi SPK Haftalık Bülteni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement