SPK Haftalık Bülteni - Son Dakika
Ekonomi

SPK Haftalık Bülteni

SPK Haftalık Bülteni

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Alternatifbank AŞ 545 milyon liralık borçlanma aracı ihracı için SPK'ya başvurdu.

30.04.2013 18:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Alternatifbank AŞ 545 milyon liralık borçlanma aracı ihracı için SPK'ya başvurdu.

SPK Haftalık Bültenine göre, Alternatifbank 545 milyon liralık borçlanma aracı ihracı için SPK'ya başvurdu. Millenicom Telekomünikasyon Hizmetleri AŞ 20 milyon ve Reysaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı 30 milyon liralık tahvil ihracı nedeniyle Kurula başvurdu.

Enka İnşaat ve Sanayi AŞ 400 milyon lira, Karel Elektronik Sanayi ve Ticaret AŞ 9 milyon lira tutarlı bedelsiz ve Kelebek Mobilya Sanayi ve Ticaret AŞ 185 milyon 131 bin 200 lira tutarında bedelli pay ihracı için Kurula başvurdu.

Global Enerji Elektrik Üretimi AŞ 10 milyon lira tutarında ve Gürocak Plastik Sanayi ve Ticaret AŞ 3 milyon 760 bin lira tutarında halka payı halka açmak üzere SPK'ya başvuruda bulundu.

-İzahname/ihraç belgesi onaylanan sermaye piyasası araçları-

Kelebek Mobilya Sanayi ve Ticaret AŞ sermaye tavanını 350 milyon daha artırmak üzere Kurula başvurdu.

İzmir Fırça Sanayi ve Ticaret AŞ'nin 20 milyon liralık sermaye tavanı artırma talebi ise Kurulca reddedildi.

Taç Tarım Ürünleri Hayvancılık Gıda Sanayi ve Ticaret AŞ'nin 1,5 milyon lira bedelli sermaye artırımı SPK tarafından onaylandı.

BİM Birleşik Mağazalar AŞ'nin 128 milyon 678 bin 256 lirası iç kaynaklardan ve 23 milyon 121 bin 744 lirası kar payından karşılanmak üzere bedelsiz pay ihracı Kurulca onaylandı.

-Yeni faaliyet izinleri-

Panora Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı AŞ'nin portföy işletmeciliği faaliyet yetki belgesi verilmesi talebinin olumlu karşılanmasına karar verildi.

Yeni Gimat İşyerleri İşletmesi AŞ'nin, "Yeni Gimat Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı AŞ" unvanlı bir gayrimenkul yatırım ortaklığına dönüşümüne ilişkin esas sözleşme değişikliklerine izin verilmesi talebi olumlu karşılandı.

Oyak Portföy Yönetimi AŞ unvanlı bir portföy yönetim şirketinin kuruluşuna ilişkin esas sözleşmenin uygun görülmesi talebi olumlu karşılandı. - İSTANBUL

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi SPK Haftalık Bülteni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement