Kardemir Karabük Sermaye Artırıyor - Son Dakika
Ekonomi

Kardemir Karabük Sermaye Artırıyor

Kardemir Karabük Sermaye Artırıyor

Kurul, Kardemir Karabük Demir Çelik'in 85 milyon liralık bedelsiz sermaye artırımını onayladı. İş Yatırım, 1.5 milyar liralık borçlanma aracı için Kurul'a başvurdu

29.08.2014 21:02  Güncelleme: 10:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK),  Kardemir Demir Çelik Sanayi ve Ticaret AŞ'nin 85 milyon liralık bedelsiz sermaye artırımını onayladı.

SPK haftalık bültenine göre, İş Yatırım Menkul Değerler tahsisli olarak ve nitelikli yatırımcılara satılması planlan 1 milyar 500 milyon liralık, Türk Ekonomi Bankası nitelikli yatırımcılara satılması planlanan 400 milyon liralık, Korteks Mensucat Sanayi ve Ticaret AŞ nitelikli yatırıcılara satılması planlanan 400 milyon liralık, Derindere Turizm Otomotiv Sanayi ve Ticaret AŞ tahsisli olarak ve nitelikli yatırımcılara satılması planlan 250 milyon liralık, Akyürek Tüketim Ürünleri Pazarlama Dağıtım ve Ticaret AŞ tahsisli olarak ve nitelikli yatırımcılara satılması planlan 100 milyon liralık, Bien Yapı Ürünleri Sanayi Turizm ve Ticaret AŞ şirket ortaklarına tahsisli olarak satılması planlanan 80 milyon liralık, Huzur Faktoring AŞ nitelikli yatırımcılara satılması planlanan 50 milyon liralık ve Ak Faktoring AŞ tahsisli ve nitelikli yatırımcılara satılması planlan 38 milyon liralık borçlanma aracı için Kurul'a başvuruda bulundu.

Kurul'a ayrıca Adese Alışveriş Merkezleri Ticaret AŞ, 60 milyon lirası iç kaynaklardan olmak üzere bedelsiz sermaye arttırımı için,  Vakıf Menkul Kıymetler Yatırım Ortaklığı AŞ de 5 milyon liralık bedelli sermaye artırımı için başvurdu.

-İhraç belgesi onaylanan sermaye piyasası araçları

Kurul,  Kardemir Demir Çelik Sanayi ve Ticaret AŞ'nin 85 milyon liralık  bedelsiz sermaye arttırımını onayladı.

HES Hacılar Elektrik Sanayi ve Ticaret AŞ'nin 50 milyon liralık, Klimasan Klima Sanayi ve Ticaret  AŞ'nin de 3 milyon liralık bedelsiz sermaye arttırımını onaylayan Kurul, Demirer Enerji Üretim Sanayi ve Ticaret AŞ'nin nitelikli yatırımcılara ihraç edilecek 50 milyon liralık, Turkish Bank AŞ'nin nitelikli yatırımcıya tahsisli 105 milyon liralık, . Uşak Seramik Sanayi AŞ'nin nitelikli yatırımcılara ihraç edilecek 50 milyon liralık ve Türk Ekonomi Bankası AŞ'nin halka arz edilecek 2 milyar 100 milyon liralık başvurusunu da olumlu karşıladı.

- İhlas Holding ve İhlas Ev Aletleri İmalat Sanayi AŞ'ye para cezası

Çimbeton Hazır Beton ve Prefabrik Yapı Elemanları AŞ ve ana ortağı Çimentaş İzmir Çimento Fabrikası TAŞ ilişkili taraf işlemlerinin incelenmesi sonucunda, altı kişi hakkında suç duyurularında bulunulmasına karar veren Kurul, ayrıca Çimentaş'ın incelemeye konu iştirak payı satışı nedeniyle varsa zarara uğrayan yatırımcıların, genel hukuk hükümleri çerçevesinde, yasal koşulların oluşması halinde, mevzuata aykırılık teşkil eden bahse konu işlemde sorumluluğu bulunan Çimentaş yöneticileri aleyhine dava açabileceklerini bildirdi.

Kurul, İhlas Madencilik AŞ pay piyasasında 14 Mart-14 Nisan 2014 tarihleri arasında gerçekleştirilen işlemler hakkında yapılan inceleme sonucunda, İhlas Holding ve İhlas Ev Aletleri İmalat Sanayi AŞ'ye toplam 506 bin 516 lira, yine aynı işlemlerle ilgili 9 gerçek kişiye kişi başı 22 bin 407 lira olmak üzere idari para cezalarının uygulanmasına karar verildiğini kaydetti.

Kurul ayrıca finansal raporlarını süresi içinde kamuya duyurmayan beş şirkete ve işlemlerin incelenmesi neticesinde iki aracı kuruma çeşitli idari para cezası verilmesini kararlaştırdı.

Kurul aldığı ilke kararı ile "Fon çıkışı gerektirmeyen sermaye azaltımı"yla ilgili, Şirket paylarının borsada nominal değerinin altında işlem görüp görmediğinin tespitinde, sermaye azaltım kararının kamuya açıklandığı tarihten önceki 30 gün içerisinde borsada oluşan ağırlıklı ortalama fiyatların ortalamasının esas alınmasına karar verdiğini duyurdu. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Kardemir Karabük Sermaye Artırıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması
    00:12 AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması

    AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay, 'İlk Evim Arsa' projesinde gelinen son durumu açıkladı. Önsay, müstakil ve müşterek arsalar için yapılan kura çekimlerinin tamamlandığını ve sözleşmelerin imzalanmaya başlandığını belirtti. Müstakil arsalar için çalışmaların devam ettiğini ve 2 ay içinde sözleşme imzalama aşamasına gelinmesi için hızla çalışıldığını ifade etti.

  • Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor
    21:44 Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor

    Muş'un Malazgirt ilçesinde baharın gelişiyle dağlarda yeşeren uçkun, mantar, kenger ve sirmo gibi doğal otlar toplanarak tezgahlarda satılıyor. Vatandaşlar, bu işi yaparak aile bütçelerine katkı sağlıyor. Karların erimesiyle dağlarda çıkan şifalı bitkilerin destesi 50, mantarın kilosu ise 350 liradan satılıyor.

  • Tarımsal Destekleme Ödemeleri Bugün Yapılacak
    21:26 Tarımsal Destekleme Ödemeleri Bugün Yapılacak

    Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 694 milyon 461 bin liralık tarımsal destekleme ödemesini bugün çiftçilerin hesaplarına aktaracaklarını duyurdu. Ödemeler arasında hububat-baklagil ve dane mısır desteği, hayvan hastalıkları tazminat desteği, biyolojik/biyoteknik mücadele desteği, sertifikalı tohum üretim desteği, kırsal kalkınma yatırım desteği, bombus arısı kullanım desteği, büyükbaş damızlık (düve) hayvan alım desteği, küçük aile işletmesi desteği ve sertifikalı fidan kullanım desteği bulunuyor.

  • İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA'nın CEO'su Selahattin Bilgen asaleten atandı
    21:23 İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA'nın CEO'su Selahattin Bilgen asaleten atandı

    İstanbul Havalimanı işletmecisi İGA'nın Üst Yöneticiliği (CEO) görevini vekaleten yürüten Selahattin Bilgen, Eylül 2023'ten beri bu görevi sürdürüyordu. İGA, küresel rekabetin hızla değişen dinamiklerine uyum sağlayarak kurumsal güçlenmesini sürdürüyor. Bilgen'in kapsamlı tecrübesi, bilgi ve birikimiyle İstanbul Havalimanı'na önemli katkılar sunduğu belirtilerek, asaleten İGA İstanbul Havalimanı İşletmesi CEO'su olarak atandığı açıklandı.

  • DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü
    20:53 DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü

    CAPE Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) heyeti, Güney Afrikalı siyaset ve iş dünyası temsilcileriyle bir araya geldi. Türk iş insanları, Johannesburg, Pretorya ve Cape Town kentlerinde üst düzey hükümet yetkilileri ve Güney Afrika'nın önde gelen iş insanlarıyla görüşmeler yaptı. Güney Afrika Ticaret ve Sanayi Bakanı Ebrahim Patel'in de katıldığı etkinlikte, Türkiye ile Güney Afrika arasındaki ticaret bağları ve işbirliği potansiyeli vurgulandı. DEİK heyeti, ziyaret kapsamında yeni iş ilişkileri kurmayı ve ticaret ile yatırım fırsatlarını artırmayı hedeflediklerini belirtti.

  • Nallıhan Belediyesi, çiftçilere silajlık mısır tohumu desteği verdi
    20:48 Nallıhan Belediyesi, çiftçilere silajlık mısır tohumu desteği verdi

    Ankara'nın Nallıhan ilçesinde belediye, çiftçilere girdi ve yem maliyetlerini azaltmaları amacıyla yüzde 75 hibe destekli silajlık mısır tohumu desteği verdi. Nallıhan Belediyesi, yerelden kalkınma ilkesi doğrultusunda tarım ve hayvancılığa hibe desteklerini artırarak, üreticilere mısır tohumu dağıttı. Belediye Başkanı Ertunç Güngör, üreticilere desteklerinin süreceğini belirterek, bereketli bir üretim diledi.


Advertisement