Sponsor Bulamayan Şampiyon, Demokrasi Nöbetlerinde Sattığı Tespihlerin Parasıyla Şampiyonaya... - Son Dakika
Güncel

Sponsor Bulamayan Şampiyon, Demokrasi Nöbetlerinde Sattığı Tespihlerin Parasıyla Şampiyonaya...

Sponsor Bulamayan Şampiyon, Demokrasi Nöbetlerinde Sattığı Tespihlerin Parasıyla Şampiyonaya...

Tayland’da yapılacak Dünya Muay Thai Şampiyonası’na Türkiye’den katılacak 35 sporcudan Denizlili 9 yaşındaki Muhammed Furkan Aydın, sponsor bulamayınca müsabakaya katılabilmek için demokrasi nöbetlerinde tespih ve boncuk satarak katılım ücretini ödedi.

21.08.2016 15:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tayland'da yapılacak Dünya Muay Thai Şampiyonası'na Türkiye'den katılacak 35 sporcudan Denizlili 9 yaşındaki Muhammed Furkan Aydın, sponsor bulamayınca müsabakaya katılabilmek için demokrasi nöbetlerinde tespih ve boncuk satarak katılım ücretini ödedi.

Sporcu bir ailenin çocuğu olan Muhammed Furkan Aydın, küçük yaşına rağmen birçok şampiyonluk yaşamış. Furkan Aydın, küçük spor dalı olan Muay Thai'nin Wai Kru (ustaya saygı dansı) kategorisinde bir Avrupa Şampiyonluğu, iki Türkiye Şampiyonluğu, bir Ege ve Denizli Şampiyonluğu kazanmayı başardı. Hem kendi kariyeri, hem de Türkiye'yi dışarıda temsil etmek adına önemli olan bir müsabakaya katılacak olan Muhammed Furkan, dünya şampiyonluğuna gidebilmek için birçok maddi sıkıntıyla karşılaştı. Müsabakaya katılabilmek adına Türkiye Muay Thai Federasyonu'na ödenmesi gereken bin 400 dolar için sponsor bulamayan 9 yaşındaki milli sporcu, kendisine bir tepsi alıp demokrasi nöbetlerinde işportacılık yaparak söz konusu ücretin yarısını çıkardı. Müsabaka için geri kalan diğer yarısını ise ailesi, banka kredisi çekerek buldu.

"Bu yaşta dünya şampiyonasına gideceğim için çok heyecanlıyım"

Denizli'den Dünya Şampiyonluğu Gençler Kategorisine katılacak başka bir sporcu olan 14 yaşındaki Seher Belge de Muhammed Furkan'la aynı durumu yaşıyor. Bir Türkiye üçüncülüğü bulunan lise öğrencisi Belge, Muhammed gibi sponsor bulamayınca annesi Elif Belge bir bankadan 5 bin TL kredi çekip Seher'i müsabakaya gönderecek.

Sporcu bir ailenin çocuğu çocuğu olduğu için, ileride daha çok şampiyonluk yaşayacağına inanan ve hedefinin şampiyonluk olduğunu belirten Muhammed Furkan Aydın, "Bu yaşta dünya şampiyonasına gideceğim için çok heyecanlıyım. Ben şampiyonaya önümüzdeki Salı günü gideceğim. Oradan geldikten sonra Türkiye'mizi ve Denizli'mizi temsil etmek için Rusya'da yapılacak 'Dünya Kupası'na katılacağım için çok heyecanlıyım" dedi.

"Sponsor bulamayınca kendi imkanlarımla halletmeye çalıştım"

Sponsor sıkıntısı yaşadıklarını anlatan Furkan, "Biz Denizli'de, birçok yetkiliye gittik ama sponsor bulamadık. Ben de anneme danıştım, konuştum, kendi imkanlarımla para toplamaya çalışıyorum. İlk önce boncuk satmaya başladım, boncuklar azalınca, annem tespih getirdi onları sattım. Öyle öyle paraları toplamaya başlıyorum" diye konuştu.

Şampiyona hakkındaki duygularını anlatan Furkan, "İçimde bir de duygular var, hem gidememe, geç kalmak endişesi var, hem karşıma nasıl bir rakip çıkar endişesi var. Hem kazanabilir miyim, kazanamaz mıyım sorusu var?" şeklinde konuştu.

"Dünya şampiyonu olmak istiyorum"

Şu an paranın çoğunu topladıklarını ancak hala içinde gidememe endişesi taşıdığını belirten Muhammed Furkan, "Beni göndersinler, çünkü bu Dünya Şampiyonası Minikler Kategorisi'nde bir ilktir. Ben bu şansı bir daha yakalamayabilirim. Hedefim ilk önce Tayland'da dünya şampiyonu olmak sonra Denizlimizi ve Türkiye'mizi Rusya'da temsil ederek, dünya kupasını kazanmak" dedi.

"Sponsor bulamadığımız için motivasyonumuz düştü"

Hazırlık sürecinde çektiği sıkıntıları anlatan 14 yaşındaki Seher Belge ise, "Önümüzdeki Salı günü Türkiye'mizi temsil etmek için, Tayland Dünya Muay Thai Şampiyonasına gideceğiz. Hazırlanırken çok iyi hazırlandığımızı düşünüyorum ama sponsor bulamadığımız için, destek alamadığımız için bu biraz motivasyonumuzu düşürdü. Bu yüzden daha çok azim ederek, daha çok çalıştık" ifadelerini kullandı.

"Annem kredi çekti ve şimdi ödemek için çalışıyor"

Federasyon hesabına yatırılması gereken ücretin ödemesinde sıkıntı çektiklerini anlatan milli sporcu Belge, "Gereken ücreti karşılamak için annem kredi çekti. Hedefim birinci olmak. Dört senedir bu sporu yapıyorum, dünya şampiyonasına ise 4-5 aydır hazırlanıyorum. Ailem çok gurur duyuyor. Buradan da hocama ve anneme destekleri için çok teşekkür ederim. Aynı zamanda arkadaşlarım da çok gurur duyuyor ve dünya şampiyonasına gideceğim için çok sevinçliler. Her gün antrenmana geliyoruz ve her gün burada çalışıyoruz" diye konuştu.

Bu zorluklar karşısında hedeflerini daha da büyüttüklerini ifade eden Belge, çok çalışarak başka şampiyonalarda Türkiye'yi temsil etmek istediklerini belirtti. Belge, kendisine destek verenlerin emeklerini boşa çıkarmak istemediğini ve Türkiye'ye çok madalya kazandırmak istediğini aktardı.

Hazırlık sürecinde yeterli destek alamadıklarından şikayet eden Muay Thai İl Temsilcisi Fatma Aydın ise, "İki sporcumu dünya şampiyonasına hazırladım. İnşallah orada da Türkiye'mizin adını duyuracağız. Bu müsabakaya gitmek için çok sponsor arayışına girdik ama Denizlimizden yeterli desteği göremedik. İnşallah Ekim ayında tekrar Rusya'da dünya kupası müsabakamız var. Desteklerini bekliyoruz Denizlimizin" şeklinde konuştu.

"Oğlum işportacılık yaptı, Seher'in annesi kredi çekti"

Hazırlık sürecine ilişkin çalışmaları anlatan Aydın, "Şampiyonaya her gün bir buçuk saat antrenman yaparak, tekniklerini düzelterek çalışmaya hazırladım. Maddi anlamda ise, Seher kızımızın annesi kredi çekerek, kendi oğlum nöbetler sırasında işportacılık yaparak, harçlığın yarısını çıkardı. Diğer yarısını ise, biz aile olarak kredi kullandık. Çocuklarımızı göndereceğiz inşallah" dedi.

Hem annelik, hem de antrenörlük yaptığını aktaran Aydın, "Duygu anlatılmaz, yaşanır, aile olarak spor salonunda kalıyoruz, büyüyoruz, hep beraber. Yani sporun içindeyiz, gecemiz, gündüzümüz sporla. Ev ortamımız bizim spor salonudur. Ev ortamı yaşamıyoruz, yani sabahtan akşam saat 23.00'a kadar salondayız. Çocuğumuz bizden sporu aşılandı, o da artık spora meyillendi. İki sefer Türkiye Şampiyonu oldu, bir sefer Avrupa Şampiyonu oldu, inşallah şimdi de Dünya Şampiyonası'na götüreceğiz" diye konuştu.

"Muhammed başarılı, daha da çok başarılı olacağına eminim"

İleride Muhammed Furkan'ın çok kupa kazanacak kapasitede olduğunu belirten anne Aydın, "Daha yaşımız küçük, önümüzde çok şampiyonalar var. Çok Türkiye Şampiyonası var, Avrupa Şampiyonası var, Balkan Şampiyonası var, Ekim ayında Dünya Kupası var Rusya'da, Aralık ayında Avrupa Şampiyonası var, Antalya'da, Türkiye'mizde. Bu üç faaliyete katılmayı düşünüyoruz, inşallah üçünde de derece alacağız. Muhammed başarılı, daha da çok başarılı olacağına eminim. O hırs var, hedef koymuş kendine, inşallah hedefleri için Allah yolunu açık eder. Arkadaşları memnun bir çocuk, sakin bir çocuk, hiç spor yaptığı belli olmayan bir çocuktur" ifadelerini kullandı. - DENİZLİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Sponsor Bulamayan Şampiyon, Demokrasi Nöbetlerinde Sattığı Tespihlerin Parasıyla Şampiyonaya... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Yüksekova'da gökyüzünde ışık saçan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı
    03:20 Yüksekova'da gökyüzünde ışık saçan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı

    Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde iftar vakti gökyüzünde dikey şeklinde duran ve sarı bir ışık yayan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı. Esad Tek isimli vatandaş, evine giderken yolda bu ilginç manzarayla karşılaştı ve hızlıca evinin balkonuna çıkarak gökyüzünde duran cismi ve ışığı cep telefonuyla kayıt altına aldı. Cisim bir süre hareketsiz durduktan sonra kayboldu.

  • FTX Kurucusu Sam Bankman-Fried 25 Yıl Hapis Cezasına Çarptırıldı
    03:15 FTX Kurucusu Sam Bankman-Fried 25 Yıl Hapis Cezasına Çarptırıldı

    Dünyanın en büyük kripto para borsalarından biri olan FTX’in kurucusu Sam Bankman-Fried, iflas eden firmasının müşterilerini ve yatırımcılarını dolandırmaktan 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Bankman-Fried, yatırımcılara ve borç verenlere yalan söylemekten ve milyarlarca dolarlık kripto para çalmaktan suçlu bulunmuştu. Mahkemede konuşan Bankman-Fried, yatırımcılardan ve çalışanlardan özür diledi.

  • Ayvalık'ta Fabrika İşçilerinin Taşındığı Servis İle Tır Çarpıştı: 9 Yaralı
    02:56 Ayvalık'ta Fabrika İşçilerinin Taşındığı Servis İle Tır Çarpıştı: 9 Yaralı

    Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, TIR ile fabrika işçilerinin taşındığı servis minibüsünün çarpıştığı kazada 3'ü ağır 9 kişi yaralandı. Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

  • Bakan Özhaseki: Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam ediyor
    02:36 Bakan Özhaseki: Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam ediyor

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kütahya'da AK Parti önceki dönem ve mevcut yönetim kurulu üyeleri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle iftarda bir araya geldi. Bakan Özhakesi, deprem bölgesinde halen 300 binden fazla konut inşaatının devam ettiğini ifade etti.

  • 1 Nisan'da Okullar Tatil Edildi
    02:33 1 Nisan'da Okullar Tatil Edildi

    Türkiye'de gerçekleşecek yerel seçimler nedeniyle 1 Nisan'da okullar tatil edildi. Seçimlerin ardından eğitim kurumlarında temizlik yapılması gerektiği için bir sonraki gün eğitim ve öğretime engel oluşturulmaktadır. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından valiliklere gönderilen yazıda, eğitim ve öğretimin 2 Nisan Salı günü itibariyle devam edeceği belirtilmiştir.

  • Bakan Özhaseki Kütahya'da İftar Programında Konuştu
    02:27 Bakan Özhaseki Kütahya'da İftar Programında Konuştu

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kütahya'da AK Parti önceki dönem ve mevcut yönetim kurulu üyeleri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle iftarda bir araya geldi. Özhaseki, deprem bölgesinde devam eden konut inşaatları hakkında bilgi verdi ve İstanbul'da deprem uyarısında bulundu. Ayrıca, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu eleştirdi.

  • Güney Afrika'da yolcu otobüsü şarampole yuvarlandı: 45 ölü
    02:21 Güney Afrika'da yolcu otobüsü şarampole yuvarlandı: 45 ölü

    Güney Afrika Ulaştırma Bakanlığı, bir yolcu otobüsünün şarampole yuvarlanması sonucu araçtaki 46 kişiden 45'inin hayatını kaybettiğini, 8 yaşında bir çocuğun kazadan ağır yaralı olarak kurtulduğunu açıkladı. Otobüsün, komşu ülke Botsvana'dan Güney Afrika'nın Limpopo eyaletindeki Moria'ya gittiği sırada köprüden uçuruma düştüğü ifade edildi.


Advertisement