Spor AŞ ile Nba İş Birliği - Son Dakika
Spor

Spor AŞ ile Nba İş Birliği

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Spor AŞ ile Amerikan Basketbol Ligi (NBA) arasında düzenlenecek yetenek yarışmasının tanıtım toplantısı yapıldı.

07.03.2016 16:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Spor AŞ ile Amerikan Basketbol Ligi (NBA) arasında düzenlenecek yetenek yarışmasının tanıtım toplantısı yapıldı.

Sinan Erdem Spor Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıda projeyle ilgili detaylar aktarıldı.

Törene, Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Başkanı Harun Erdenay, TBF Üst Yöneticisi (CEO) Hidayet Türkoğlu, Spor AŞ Genel Müdürü İsmail Özbayraktar, NBA Avrupa Direktörü Üst Düzey Başkan Yardımcısı Benjamin Morel ve eski NBA oyuncularından Glen Rice katıldı.

TBF Başkanı Harun Erdenay, yaptığı açıklamada, NBA ile güzel bir iş birliği yaptıklarını belirterek, "Böyle bir organizasyonda bulunmak bizim için büyük bir onur. Hidayet Türkoğlu'nun gelmesiyle federasyon önemli bir vizyon kazandı. Bu birlikteliği, bunun ilk adımı olarak değerlendirebiliriz" diye konuştu.

Spor AŞ Genel Müdürü İsmail Özbayraktar, bu serüvene geçen sene başladıklarını ve çocuklara spor kültürünü aşılamak istediklerini dile getirerek, "Sporcuların hem lisanslı hem de lisanssız olmaları önemliydi. 40 tesisimizde bir organizasyona girdik ve ciddi bir katılım oldu. Yaptığımız toplantılarda 'ortaya nasıl güzel bir şey çıkartabiliriz' dedik. NBA, Spor AŞ ve TBF bir araya gelince ortaya güzel bir sinerji çıktı" ifadelerini kullandı.

Hidayet Türkoğlu ise asıl amacın Türk basketbolunun her geçen gün daha iyi yerlere gelmesi olduğunu belirterek, "Teknoloji sayesinde gençlerimizin basketbolu nasıl takip ettiğini biliyoruz. Organizasyon her zaman bir kıvılcımdır. Büyük kuruluşların ortaklaşa düzenleyeceği başlatmış olduk. En büyük isteğim yetiştirdiğimiz sporcuların NBA de bizi temsil etmeleri" değerlendirmesinde bulundu.

Benjamin Morel, gençleri basketbola yönlendirmeyi hedeflediklerini anlarak, "Ortadoğu, Afrika ve Avrupa'da gençler topu görünce ayaklarını kullanmayı düşünüyorlar. Biz bu düşünceyi değiştirip önce dripling yapmalarını istiyoruz" dedi.

Eski NBA oyuncularından Rice da sevginin önemine vurgu yaptı.

İlköğretim çağındaki çocukların, okulları aracılığı ile katılabileceği yarışma, mart ile haziran ayları arasında İstanbul'da yapılacak.

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Spor AŞ ile Nba İş Birliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement