Spor Bakanı: Kanunda Yazılı Olan Cezanın En Şiddetli Şekilde Uygulanması Gerekiyor (2) (Yeniden) - Son Dakika
Güncel

Spor Bakanı: Kanunda Yazılı Olan Cezanın En Şiddetli Şekilde Uygulanması Gerekiyor (2) (Yeniden)

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Amedsporlu yöneticilerin protokol tribününde saldırıya uğramasıyla ilgili 6 gözaltı olduğunu, İçişleri Bakanlığı tarafından soruşturma başlatıldığını belirterek, "Bir takımın yöneticilerine protokol tribününde yaşanan olayı tasvip etmemiz mümkün değil. Ama bunu hiçbir şekilde siyaset anlamında kullanılmaması bazı siyasiler tarafından farkı yönlere çekilmemesi lazım" dedi.

26.04.2016 13:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Amedsporlu yöneticilerin protokol tribününde saldırıya uğramasıyla ilgili 6 gözaltı olduğunu, İçişleri Bakanlığı tarafından soruşturma başlatıldığını belirterek, "Bir takımın yöneticilerine protokol tribününde yaşanan olayı tasvip etmemiz mümkün değil. Ama bunu hiçbir şekilde siyaset anlamında kullanılmaması bazı siyasiler tarafından farkı yönlere çekilmemesi lazım" dedi. Bakan Kılıç Trabzonspor- Fenerbahçe karşılaşmasında sahaya girerek hakeme saldıran kişi hakkında soruşturma açıldığını söyleyerek, "Spor camiasına geçmiş olsun diyorum. Hakeme geçmiş olsun diyorum. O kişi asla ve asla Trabzon ve Trabzonspor'u temsil etmemektedir. Bu kişiler en büyük zararı kulübüne veriyor. Sporda şiddet kanununda yazılı olan cezanın en şiddetli şekilde uygulanması gerekiyor" dedi.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, futbolda artan şiddet olaylarına ilişkin TBMM'de basın açıklaması yaptı. Akif Çağatay Kılıç, Ankara'da Amedsporlu yöneticilerin protokolde saldırıya uğramasına yönelik 6 kişinin gözaltına alındığını belirterek şöyle konuştu: "Olayla ilgili emniyet ve adli makamların soruşturmaları devam etmektedir. Öncelikle şunu söylemek istiyorum. Hiçbir şekilde hiçbir şiddeti tasvip etmiyoruz. Hele hele bir takımın yöneticilerine olan protokol tribününde yaşanan olayı tasvip etmemiz mümkün değil. Ama bunu n hiçbir şekilde siyaset anlamında kullanılmaması bazı siyasiler tarafından farkı yönlere çekilmemesi lazım. Kanunlar bellidir. Kurallar bellidir. İçişleri Bakanlığı soruşturma açmıştı. Bizim müfettişlerimiz de İçişleri Bakanlığına bağlı müfettişlerle burada yaşanan olayla ilgili konu nasıl cereyan etmiştir, saldırıda bulunan kişilerin oraya girme hakkı var mıdır? Bunlarla ilgili araştırma yapılacaktır. Yaralananlara geçmiş olsun diyorum. Bu tür olayın yaşanmamasını temenni ediyorum. Yaşanmaması için de bununla ilgili çalışmalarımızı da İçişleri ve Adalet Bakanlığımızla ve beraber yaptığımızı da belirtmek isterim."

"TRABZON'UN BU KONULARLA ANILMASI BİZİ ÜZÜYOR"

Bakan Kılıç, Trabzon'da sahaya giren holiganın hakemi darp etmesinin futbolda yeri olmayan bir davranış olduğunu kaydederek şunları söyledi: "Trabzon'un bu konularla anılması bizi üzüyor. Trabzon insanı ve yapısı itibariyle ülkemizin misafirperver ve en önemli şehirlerinden biri. Spor anlamında da Trabzon'un futbol ve başka branşlarda başarıları var. Bu anlamda spor camiasına geçmiş olsun diyorum. Hakeme geçmiş olsun diyorum. O kişi asla ve asla Trabzon ve Trabzonspor'u temsil etmemektedir. Trabzon'daki bu anlamdaki centilmence devam eden maçın içindeki bu olayı en şiddetli şekilde kınıyoruz. Bu tip olayların futbolda yeri yoktur. Bu anlamda yoğun lig mücadelesi içerisindeyken üzücü bir olay yaşandı. Bununla ilgili İçişleri ve Adalet Bakanlığı ile yaptığımız görüşmelerde bir soruşturma başlatılmıştır. Bununla alakalı İçişleri Bakanlığı müfettişler görevlendirmiştir. Her açıdan güvenlik, stada giriş çıkış açısından, o holiganın stada nasıl girdiğinden daha önce bir sıkıntı olup olmadığıyla alakalı her türlü araştırma yapılacak. Biz de bu konuyla alakalı olarak kendi müfettişlerimizi görevlendirdik. Sporda şiddeti bu tip olayları görmek istemiyoruz. Burada yapacağımız çalışmada bu anlamda devam edecektir. Bu tip bir olayın tekrar yaşanmaması için gereken önlemlerin alınması konusunda emniyetimizle, Adalet Bakanlığıyla yapacağımız çalışmalar var. Kanunlarda yazılı olan Sporda şiddet kanununda yazılı olan cezaların uygulanması gerekiyor. Bu noktada yargıya da büyük görev düşmektedir. Bunun iyi uygulanmasıyla bu sorunun da önüne geçebileceğimize inanıyorum. Gerçekten iyi bir yol almış durumdayız. Ama bu olay iyi yaşananları da gölgelemektedir. Türk sporu, Türk futbolu bunu asla hak etmiyor. Trabzon bunu asla hak etmiyor. Bu konuları gidermek konusunda el ele herkese görev düşmektedir. Spor medyasına da görev düşüyor. Stada girme konusunda ceza alanlar var. Bu anlamda yasak alanlar var. Futbol müsabakalarında seyir anlamında verilen cezalar var. Yasadaki yeri olan bu cezanın en şiddetli şekilde uygulanması gerekiyor ki bu kişiler buralara girip kulüplerine de zarar veriyor. Bu kişiler kulüplerini temsil etmiyor ama onlar ettiklerini iddia ediyorlar. En büyük zararı kulübüne verdiğini görmemiz gerekiyor. TFF'nin de bizim de görev alanımızda olan konular var." - Ankara

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Spor Bakanı: Kanunda Yazılı Olan Cezanın En Şiddetli Şekilde Uygulanması Gerekiyor (2) (Yeniden) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement