Spor İçin Engel Tanımıyoruz Projesi" - Son Dakika
Yerel

Spor İçin Engel Tanımıyoruz Projesi"

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Bursa'daki engelli sporcuların antrenman ve deplasman maçlarına rahat gidebilmesi amacıyla "Spor İçin Engel Tanımıyoruz Projesi" kapsamında tasarlanan "Engelli sporcu otobüsü", il müdürlüğüne verildi.

20.11.2015 19:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Bursa'daki engelli sporcuların antrenman ve deplasman maçlarına rahat gidebilmesi amacıyla "Spor İçin Engel Tanımıyoruz Projesi" kapsamında tasarlanan "Engelli sporcu otobüsü", il müdürlüğüne verildi.

Bursa Atatürk Stadyumu önünde yapılan törende konuşan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Süleyman Şahin, daha önce midibüslerle engelli gençlere hizmet verdiklerini ancak bunun yetersiz kaldığını söyledi.

Şimdi ise Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından kendilerine tahsis edilen otobüslerle daha iyi hizmet sağlayacaklarını belirten Şahin, şöyle konuştu:

" Açmış olduğumuz il spor merkezlerinde yüzlerce engelli gencimizi ve sporcumuzu havuzlarımızda, tenis kortlarımızda ve spor salonlarımızda aktif sporun içerisine alarak onların hayata tutunmalarını ve daha güçlü olmalarına imkan ve olanak veriyoruz. Bu kapsamda özellikle engelli sporcularımızın ulaşımlarıyla ilgili de destek sağlamak amacıyla 2012 yılında hizmete başlattığımız engelli midibüsümüzün yeterli gelmemesi sebebiyle, bakanlığımız tarafından daha donanımlı ve engelli sporcularımızın ulusal, uluslararası müsabakalara gitmesi için modern bir engelli araç tahsis edildi. Bu araç inşallah engelli sporcularımızın müsabakalara giderken ve gelirken çok daha kolaylık içerisinde ulaşımlarını sağlayacak. Bu vesileyle bütün kulüplerimizin bir talimatnameyle bu otobüsü kullanabilecekler."

Şahin, konuşmaların ardından otobüsü, törene katılan engelli sporcularla inceledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Spor İçin Engel Tanımıyoruz Projesi' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement