Spor Lisesine Girmek İçin Yarışıyorlar - Son Dakika
Yerel

Spor Lisesine Girmek İçin Yarışıyorlar

Spor Lisesine Girmek İçin Yarışıyorlar

Hacı Sevim Yıldız Mesleki Eğitim Kampusu bünyesinde açılan İnegöl Spor Lisesine başvuran öğrenciler, kayıt olabilmek için yetenek sınavında ter döktü.

10.07.2014 12:46  Güncelleme: 12:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hacı Sevim Yıldız Mesleki Eğitim Kampusu bünyesinde açılan İnegöl Spor Lisesine başvuran öğrenciler, kayıt olabilmek için yetenek sınavında ter döktü. Şuana kadar başvuru yapan 158 öğrenciden sadece 90 tanesi okula alınacak.

İnegöl ilçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican, Milli Eğitim Şube Müdürü Ali Doğru ve Gençlik ve Spor Hizmetleri İnegöl İlçe Müdürü Yusuf Şevki Yücel ile birlikte, Kapalı Spor salonuna giderek, sınava katılan öğrencilere başarılar diledi. Bilican, "İnegöl'de ilk olarak bir spor lisesi açıldı. Bu da AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin'in özel gayretleri ile oldu. Hacı Sevim Yıldız Mesleki Eğitim Kampusunda 4 meslek lisemiz, bir anaokulumuz ile sosyal bilimler ve spor lisemiz açılmış oldu. Spor lisemiz çok özel gayretle açılmış oldu. Öncelikle bunun ilçemize, okulumuzu tercih eden öğrencilerimize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. 30 Haziran 2014 tarihi itibariyle okulumuzun onayı bakanımız tarafından verildi. 30 Haziran 2014 tarihi itibariyle ön kayıt tarihi sona ermiş olmasına rağmen açılan spor lisemiz için bakanlığımız bir haftalık ek süre verdi. 1-4 Temmuz 2014 tarihleri arasında müracaatları aldık" dedi.

158 BAŞVURU OLDU

Hacı sevim Yıldız Mesleki Eğitim Kampusunda açılan spor lisesine 158 öğrencinin başvuru yaptığını aktaran Bilican, "Okulumuza 90 öğrenci alacağız. Bu nedenle yetenek sınavı düzenledik. İki gün yetenek sınavına tabi tutulacaklar. İlk gün koordinasyon ve yetenek sınavı olacak. İkinci gün ise hız ve ritim sınavı olacak. Yetenek testinde en iyi dereceden başlayıp aşağı doğru öğrenci seçimi yapılacak. 50 puan ve üzeri alan öğrenciler başarılı sayılacak. En yüksek puandan aşağıya doğru sıralama yapılacak. 90 kişi böyle belirlenecek" diye konuştu.

KONTENJAN DOLMAZSA TEKRAR

21-23 Temmuz 2014 tarihleri arasında kesin kayıt işlemlerinin yapılacağını söyleyen Müdür Bilican, "Yetenek sınavından geçip seçilen öğrenciler arasında kesin kaydını yaptırmayanlar olursa ya da herhangi bir nedenle kontenjan dolmazsa, 24-25 Temmuz 2014 tarihlerinde tekrar müracaat alacağız. Tekrar yetenek testi yapılacak. Bu şekilde kontenjan dolacak" şeklinde konuştu.

SPOR LİSESİ MÜDÜRLÜĞÜNE GÖKSOY DOĞAN GETİRİLDİ

Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican, 2014-2015 eğitim öğretim yılında eğitim öğretime başlayacak olan spor lisesinin kurucu müdürlüğü görevine Göksoy Doğan'ın atandığını bildirildi. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Spor Lisesine Girmek İçin Yarışıyorlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement