Spor Şenlikleri Kestel'de - Son Dakika
Güncel

Spor Şenlikleri Kestel'de

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin çocukları spora teşvik etmek amacıyla Milli Eğitim İl Müdürlüğü'yle ortaklaşa düzenlediği spor yenlikleri, Kestel'de de başladı.

26.02.2015 14:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'ne ait Gürsu Spor Salonu'nda yapılan şenliklerin açılışına, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Milli Eğitim İl Müdür Vekili Mustafa Bilici, Kestel Kaymakamı Ziya Polat, Kestel Belediye Başkanı Yener Acar ve ilçedeki okullarda eğitim gören öğrenciler katıldı.

Hedef 200 bin çocuk

Spor şenliklerinin açılış konuşmasını yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Harmancık, Nilüfer, Osmangazi ve Gürsu'da büyük ilgi gören şenlikleri Kestel'de de başlatmaktan mutluluk duyduklarını söyledi. Bu sezon spor şenlikleriyle Bursa'nın tüm ilçelerinde 200 bin çocuğa ulaşmayı ve onları spora teşvik etmeyi, kötü alışkanlıklardan alıkoymayı hedeflediklerini belirten Başkan Altepe, "Gençler boşa zaman geçirmesin, kendilerini geliştirsin ve vizyon sahibi olsun diye tüm gayreti gösteriyoruz. Sizler bizim geleceğimizsiniz. O yüzden gözbebeğimizsiniz. Türkiye'nin olduğu gibi Bursa'nın da hedefleri var. Bu konuda size çok sorumluluk düşüyor. Şehrimize sahip çıkmak, doğayı koruyarak geliştirmek en önemli göreviniz. Onun için sizin en güzel şekilde yetiştirmemiz gerekiyor. Bu tür organizasyonları da bu nedenle yapıyoruz. İnşallah buna muvaffak olacağız. Spor salonlarından şampiyonlar çıkacak. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Hayırlı uğurlu olsun" dedi.

Şenliğin açılış konuşmalarında söz alan Kestel Kaymakamı Ziya Doğan ise, ilçelerinde başlatılan spor şenlikleri nedeniyle Başkan Altepe'ye teşekkür etti. Eğitimin sadece dört duvar arasında başarıya ulaşamayacağını, sosyal aktiviteler ile spor faaliyetlerinin de yetişme döneminde büyük öneminin bulunduğunu vurgulayan Doğan, "Büyükşehir Belediyemizden ilçemize yapılan salon sayısın daha da artırmasını bekliyoruz" diye konuştu.

Spora Büyükşehir desteği
Belediye Başkanı Yener Acar da, Büyükşehir Belediyesi'nin desteğiyle yapılan çalışmaların sonucu olarak ilçede spor salonu ve sporcu sayısının her geçen gün arttığını ifade etti. Kestel'de 21 okul olduğunu ve 6'sı normal 4'ü antrenman salonu olmak üzere 10 mekandan 1500 lisanslı sporcunun yararlandığını ifade eden Acar, "52 bin nüfuslu ilçemizde yaklaşık 5000 kişi spor yapıyor. Büyükşehir Belediyemizin desteği bizim için önemli. Geçen yıl Büyükşehir ilçemiz için 1 spor salonu yapıp faaliyete soktu. İkincisinin inşaatı ise sürüyor. Büyükşehir'in desteğiyle inşallah ilçemizdeki spor yapan insan sayısını daha da artırmış olacağız" şeklinde konuştu.

Başkan Altepe'ye teşekkür
Milli Eğitim İl Müdür Vekili Mustafa Bilici de, okullarda okuyan çocukların sportif ve donanımlı yetişmeleri için her türlü desteği sağlayan Büyükşehir Belediyesi adına Başkan Altepe'ye şükranlarını iletti. Büyükşehir Belediyesi'nin sadece okullara spor salonu yapıp burada şenlikler başlatmadığını, hemen hemen tüm öğrencileri spor malzemeleriyle donattığını söyleyen Bilici, "Sayın başkan, Allah sizden razı olsun. Ben yaptığınız tüm bu hizmetlerin karşılığını göreceğinize inanıyorum" ifadelerini kullandı.

Coşku dolu renkli program
Şenliklerin açılışı öncesinde, spor şenliklerine katılan öğrencilerden bir grup Başkan Altepe'ye çiçek takdim etti. Çiçek takdiminin ardından Kestel Kız Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi Halk Dansları Ekibi, Anadolu'nun çeşitli bölgelerinden derlenen ezgilerle gösteri yaptı. Toplu Konutlar Ortaokulu 7-D Sınıfı'ndan Çağlar Güngör, tüm okul öğrencileri adına selamla konuşması gerçekleştirdi. Kestel Belediyespor badminton ve tekvando takımları, yaptıkları gösterilerle nefesleri kesti. Fiziksel Etkinlik ve Oyun Parkuru'nun ardından Büyükşehir Belediyespor Karizma Şov Grubu'nun gerçekleştirdiği basketbol gösterisi, öğrencilerin büyük beğenisini topladı. Şenliklerin sonunda Başkan Altepe ve protokol üyeleri, yarışmalarda dereceye giren öğrencilere madalyalarını takdim etti. Büyükşehir Belediye Bandosu, çaldığı birbirinden hareketli parçalarla tribünleri coşturdu. Başkan Altepe, konuşmasının öncesinde çocuklara 'Yeşil-Beyaz, En Büyük Bursa' şeklinde tezahürat yaptırdı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Spor Şenlikleri Kestel'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement