Spor Toto 2. Lig - Son Dakika
Spor

Spor Toto 2. Lig

Spor Toto 2. Lig

Spor Toto 2. Lig Beyaz Grup’ta mücadele eden Yeni Malatyaspor’da son haftalarda oyuncuların çok kırmızı kart görmesine, takımın teknik direktörü Feyyaz Uçar’dan tepki geldi.

10.02.2015 18:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Spor Toto 2. Lig Beyaz Grup'ta mücadele eden Yeni Malatyaspor'da son haftalarda oyuncuların çok kırmızı kart görmesine, takımın teknik direktörü Feyyaz Uçar'dan tepki geldi.

Turgutlu maçının hazırlıklarına Futbol Federasyonu sahasında yaptığı antrenmanla başlayan Yeni Malatyaspor'da ilk çalışmada morallerin bozuk olduğu gözlendi. Tam kadro yapılan çalışma düz koşu ve ısınma hareketleriyle başladı. Dar alanda yapılan pas çalışması esnasında futbolcularına sert uyarılarda bulunan teknik direktör Uçar, sahada adeta esti gürledi.

Uçar'ın, "Bu kadar kolay teslim olmayın rakibinize. Hakemle oynarsanız, rakip atar golleri gönderir sizi. İşte Kartal ortada" sözleri antrenman sahasında yankılandı.

Daha sonra basın mensuplarına yaptığı açıklamada oyuncularına ültimatom veren Uçar, "Bu kadar kolay kart görülmez" dedi.

10 Kişiyle şampiyon olunmaz diyerek sözlerine başlayan Uçar, "Eksik kalarak maçları berabere tamamlayamazsınız. Saha içinde eksik kaldığınız zaman doğal olarak baskı kuramıyorsunuz. Konya'da, Tokat maçında ve Kartal'da eksik oynadık. Bugün başkanımızda tesislere geldi. Futbolcularımızla bir toplantı yaptık. Kırmızı kart konusunda bazı kararlarımız oldu bunları arkadaşlarımıza ilettik. 10 kişiyle şampiyon olunmaz. Bundan sonra daha çok dikkat edeceğiz. 11 tane oyuncumuz sarı kart sınırında. İlk yarıda çok fazla kart görülmüş. Kart konusuna dikkat etmemiz lazım. Bu hafta üç oyuncumuz cezalı. Hiçbir maça ideal 11 ile çıkamadık. Halen kaybedilmiş çok bir şey yok. Lider Ümraniye 8 puan kaybetti, biz 7 puan kaybettik. Pendik 10 puan kaybetti. Menemen 10 puan kaybetti. Fırsat yakalamamız gereken dönemde arayı kapatmamız gereken zamanda bizde puan kayıpları yaşadık" dedi.

"SAKİN KALMAMIZ GEREKİRKEN BUNU SAĞLAYAMADIK"

Sakin kalmaları gerekirken, bunu sağlayamadıklarını belirten Uçar, "Bu ligde 4 takım var. Sonuna kadar böyle gider. Play-off'un yarışının içinde olup, ilerde şampiyonluk yarışına katılmak isteyecek takımlar olabilir. Kalan haftalarda her takım için puan kazanmak daha da zorlaşacak. Benden daha tecrübeli oyuncularımız var. Ama yapılan hatalara baktığınızda bunlar olacak iş değil. Tecrübeli oyuncu biraz daha sakin olur ama rakipler daha az kart görüyor. Bütün bunları düşünmemiz lazım. Rakipler kazanmak için her şeyi yapıyorlar. Rakibi tahrikten tutun tribünleri germeye kadar. Aslında bunlara rağmen sakin kalması gereken biz olmamız gerekirken şu ana kadar bunu sağlayamadık. 10 kişi eksik kalıp hem iyi savunma yapmak hem de ofans oynamak zordur. Tokat maçında 9 kişiyle rakibe karşı daha iyi oynadık. Selçuklu maçında 10 kişi kalırken 1-0 geriden 2-1 öne geçtik. Her maç aynı performansı sergileyemezsiniz. Geride adam tutacaksınız, ilerde çoğalacaksınız ama eksiksiniz. Bütün hamlelerimi eksikliğimizden dolayı yapmak istiyorum. Keşke biraz da normal taktiksel müdahalelerde bulunabilsek. Çift santrafora dönemedik çünkü hep eksik kaldık sahada. Öncelikli olarak kart sıkıntımızı üzerimizden atmamız lazım ondan sonra puanlar gelecektir. Bir takımda dertler ancak bu kadar üst üste gelir. Ben daha önce çalıştığım takımlarda böyle bir şey görmedim. Yine bir sürü cezalı oyuncum var. Seyircisiz oynayacağız. İçerideki maçı dışarı verdiler. Bizim için iç sahadaki seyirci avantajını kaybetmek çok önemliydi. Şampiyonluğa oynayan takımın mutlaka taraftara ihtiyacı var. Bizim mutlak kazanmamız gereken bir maç" şeklinde konuştu. - MALATYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Spor Toto 2. Lig - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement