Spor Toto 2. Lig - Son Dakika
Spor

Spor Toto 2. Lig

Spor Toto 2. Lig

Spor Toto 2. Lig Beyaz Grup takımlarından Yeni Malatyaspor’da, Körfez İskenderun Spor karşısında alınan 5-0’lık galibiyetin sevinci yaşanıyor.

30.11.2014 17:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Spor Toto 2. Lig Beyaz Grup takımlarından Yeni Malatyaspor'da, Körfez İskenderun Spor karşısında alınan 5-0'lık galibiyetin sevinci yaşanıyor.

Karşılaşma sonrası basın mensuplarına açıklama yapan Yeni Malatyaspor Teknik Direktörü Mustafa Uğur, "Her şeyden evvel bizim için önemli olan 3 puandı. Böyle farklı kazanmak da tabi ki güzel. Ama her şeyden önce şunu söylemek istiyorum; rakip takımı tebrik ediyorum. Belki buraya kadar gelip de futbol oynamaya çalışan bir takımla oynadık. Sezon başından bugüne kadar doğru oynamaya çalışan bir takım olmadı. Hatta ilk yarıda 2-3 tane gol pozisyonu yakaladılar. Türk futbolunda neden gelişme olmuyor? Ben kazandığım için söylemiyorum. Futbolu güzelleştirme adına rakibimiz her şeyi yaptı. Bizim oyuncularımız da üzerilerine düşeni yaptı, gayretli ve istekliydiler. Çok ağır bir sahada oynadık. Ama genel olarak baktığımızda kazanılan bir müsabaka ve yolumuza emin adımlarla devam ediyoruz. Bütün müsabakalara final gözüyle bakarak oynuyoruz. İnşallah bundan sonraki süreçte de kalan müsabakaları aynı atmosferde oynayarak, yolumuza devam etmek istiyoruz" dedi.

"SEZON BİTTİĞİNDE BU LİGİN ZİRVESİNDE OLACAĞIZ"

Tecrübeli teknik adam, hedeflerine emin adımlarla ilerlediklerini ifade ederek, sezon bittiğinde ligin zirvesinde olacaklarını söyledi.

Uğur, 2 puan ortalamasını yakaladıklarını belirterek, şunları söyledi:

"Malatya'ya ilk geldiğimde 'Eğer 2 puanın altında olursak, ben kendimi başarılı saymam' demiştim. Biz her maça 2 puanı kendimize hedef olarak belirledik. Tabi hedefi olan bir takımını 2 puanın altına düşmesi çok doğru bir durum olmaz. Biz hedefimize doğru bir alınan puan sayısı ile gidiyoruz. Tabi ki burada inişler-çıkışlar olacak. 1.90'nın altına düşecek, bazen 2.25 olacak. Ama biz Yeni Malatyaspor olarak inanıyoruz ki, sezonu bitirdiğimizde bu ligin zirvesinde olacağız. Onun içinde çalışmalarımızı devam ettiriyoruz."

'Bizim rakibimiz bizden başkası değil' ifadesini kullanan tecrübeli çalıştırıcı, "Yeni Malatyaspor takımı eğer kendisi gibi oynarsa, hiç kimse rakibi olamaz. Ben o inançtayım. Biz işimizi doğru yaptığımız sürece rakibimiz yok" diye konuştu.

KÖRFEZ İSKENDERUN SPOR CEPHESİ

Körfez İskenderun Spor'un teknik direktörü Mehmet Hünkaroğlu ise, "Maç ile ilgili değerlendirme yapmamam, anlamsız. Çünkü denk kuvvetlerin maçı değildi. Tabi bunda Yeni Malatyaspor'un hiçbir sorumluluğu yok. Bizde 3 defans oyuncumuzun olmaması maçın skorunu bu hale getirdi" dedi.

Hünkaroğlu, Yeni Malatyaspor'un güzel günlere yakın olduğunu ifade ederek, "Yeni Malatyaspor, basın mensupları, taraftarı, hocası ve kadrosuyla güzel günlere yakın. Süper Lig görmüş bir takım ve şehir havaya girmiş. İnşallah arzu ettikleri yere gelirler. Ancak biz de geri dörtlüden tamamen yoksun olarak maça çıkınca skora doğrudan etki etti" şeklinde konuştu.

"PAPAZ OYUNCULARLA BİR YERE VARAMIYORSUN"

Türk futbolunun 'Papaz' denilen futbolculardan kurtulması gerektiğini ifade eden Hünkaroğlu, "Deplasmanda şu ana kadar ikinci mağlubiyetimi aldım. Deplasmanda galibiyetle ya da beraberlikle ayrılıyorduk. Sahamda oynamanın zorluğu var. Takımımın çoğu 2 kişi hariç 17-21 yaş arasıdır. Tabi bizimkisi aşırı iyimserlik. Ama Türk futbolunda 'Papaz' dediğiniz insanlarla bir yere varamıyorsunuz. Para veriyorsun, öpüyorsun, rica, minnet ediyorsun. Ben bir hoca olarak bunlara tahammül edemiyorum. Bugün Türkiye'de madende 350 metre yerin altında çalışan insanlar var. Bunu futbolcuları kötülemek için söylemiyorum. Ama futbolcular bulundukları mevkinin farkında değiller. O işçi bir milyon almak için çalışırken, buradaki futbolcuya yüz binlerce TL para veriyoruz, rica ediyoruz, laf söylenmez, çocuğuna göstermediğin özeni ve yakalığı bunlara gösterirsin. İşte ben bunun mücadelesini yapmaya gayret ediyorum. Onun için kendi düşüncelerime ve kültürüme uygun futbolcularla oynuyorum. İkinci yarıda 16 yaş grubu oyuncuları kadroya alacağım ve bir daha böyle bir skorda olmayacak. Arkamızda da bize güvenen ve bizim düşüncelerimizi paylaşan bir yönetim var. Yoksa takım 5 tane gol yemiş, hepsi ferdi hatalardan. Bugün 2 tane, BAL Ligi'nde oynamış, 3. Lig'i dahi görmemiş çocukları oynattım. Yemeği tencereye koymazsan pişmez. Ama 'Papaz' dediğimiz futbolcuları, Türk futbolundan yok etmemiz lazım" dedi. - MALATYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Spor Toto 2. Lig - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beşiktaş'ın genç futbolcusu Emrecan Terzi sakatlandı
    21:08 Beşiktaş'ın genç futbolcusu Emrecan Terzi sakatlandı

    Beşiktaş, MKE Ankaragücü maçında Emrecan Terzi'nin sakatlanmasıyla zor anlar yaşadı. Terzi, eşinin doğum yapması nedeniyle izin alarak kadroya dahil oldu ve maça ilk 11'de başladı. Ancak karşılaşmanın 42. dakikasında sakatlandı ve yerini Tayyip Talha Sanuç'a bıraktı.


Advertisement