Zonguldak Kömürspor 7 Yıl Sonra Profesyonel Lige Geri Dönüyor - Son Dakika
Spor

Zonguldak Kömürspor 7 Yıl Sonra Profesyonel Lige Geri Dönüyor

Zonguldak Kömürspor 7 Yıl Sonra Profesyonel Lige Geri Dönüyor

Spor Toto 3. Lig takımlarından Zonguldak Kömürspor, 7 Eylül 2014 tarihinde Batman Petrolspor maçıyla birlikte 7 yıl sonra profesyonel ligde top oynayacak.

03.09.2014 15:09  Güncelleme: 15:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Spor Toto 3. Lig takımlarından Zonguldak Kömürspor, 7 Eylül 2014 tarihinde Batman Petrolspor maçıyla 7 yıl sonra profesyonel ligde oynayacak.

BAL Ligi 10. grup şampiyonluğuyla Spor Toto 3. Lig'e çıkan Zonguldak Kömürspor, 7 yıl aradan sonra ilk kez profesyonel lige çıkmış oldu. 1974-1988 yılları arasında Spor Toto Süper Lig'de Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş gibi üç büyüklerle efsaneleşen Zonguldak Kömürspor, 2006 ile 2008 yılları arasında Spor Toto 3. Lig'de mücadele etmişti.

1992-1999 yılları arasında 1. Lig'de, 2002-2006 yılları arasında 2. Lig'de mücadele eden Zonguldak Kömürspor, 2008 ile 2014 yılları arasında Amatör Lig'de mücadelesini vermişti. Her maçına maden işçisiyle çıkan Zonguldak Kömürspor, 7 Eylül 2014 tarihinde kendi sahası olan Karaelmas Kemal Köksal Stadı'nda ilk maçına çıkacak.

Fener Sahası'nda idmanlarını sürdüren Zonguldak Kömürspor'u profesyonel lige taşıyan hocası Cahit Terzi ise şöyle konuştu:

"1.5 aya yakın zamandır hazırlanıyoruz. İçeride oynayacağımız ilk maç Batman Petrolspor ile olacak. En güzel şekilde hazırlandık. İki çalışmamız daha var. İnşallah onları da en güzel şekilde yapıp, Pazar günü seyircimize güzel bir skor hediye etmek istiyoruz. Hazırlık kampı çok iyi geçti. Üç etap yaptık. İlk 10 gün kendi tesislerimizde, sonra Nevşehir kampı bir sonra da Kızılcahamam'da üçüncü kampımızı yaptık. Çalışmalar çok iyi gitti. Şu ana kadar sakat, cezalı yok. Lisanslarımızda son gün çıktı. Şu an hiçbir problem yok. Sadece Batman Petrolspor maçını bekliyoruz."

EMEKLİ MADEN İŞÇİSİ, MADENCİ TAKIMININ HOCASI

Takımın 55 yaşındaki emekli maden işçisi hocası Cahit Terzi ise profesyonel ligle birlikte şehrin takıma sahip çıkmasını istedi. Terzi, "Zonguldak Kömürspor ilk defa amatör kümeden şampiyon olarak alnının teriyle çıkıyor. Daha önceden imkanları ölçüsünde profesyonel lige çıkmıştı. Ama biz şimdi amatör kümeden alnımızın teriyle çıktık. Anlam taşıyan bir şampiyonluktu. Bunu devam ettirmek istiyoruz. Zonguldak Kömürspor'un yeri asla üçüncü lig değil. İmkanlar dahilinde biz iyi bir takım yaptık. İsterdik ki imkanlarımız daha geniş olsun. Daha zengin bir bütçemiz olsun. Bunlardan biraz yoksunduk sezon başı ama buna rağmen geçen seneki şampiyon olan kadroyu bozmadık. Bu bizim en iyi transferimizdi. Aldığımız oyuncular da gerçekten genç iyi oyuncular. Bunların da bizim takıma mutlaka katkı vereceğine inanıyorum. Bu sene geçen seneki gibi mütevazi bir takım yaptık. İnşallah geçen seneki hedeflediğimiz yerlere geldik. Bu sene de hedeflediğimiz yerlere gelmek istiyoruz" diye konuştu.

"TRİBÜNLERİN DOLMASI, FUTBOLCULARI İKİ KAT MOTİVE EDİYOR"

Terzi, taraftarlara çağrıda bulundu. 12. adam olarak taraftarlara centilmence desteklemeleri konusunda çağrıda bulunan Terzi, "Taraftarlarla ilgili isteğimiz şudur, onlar gerçekten bize çok büyük destek oldular. 12. adam olarak. Onlardan ricam profesyonel ligde cezalar çok ağır. Centilmence desteklesinler. Takımın yanında olsunlar. Tribünü doldursunlar. Kesinlikle tribünlerin dolması futbolcuları iki kat daha motive ediyor. Onun için taraftarlarımıza çok ihtiyacımız var. Gerçekten onların da onur duyacağı, gurur duyacağı bir takım oluşturduk" dedi. - ZONGULDAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Zonguldak Kömürspor 7 Yıl Sonra Profesyonel Lige Geri Dönüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Denizlispor Seçimli Olağan Genel Kurul Toplantısı Düzenliyor
    15:19 Denizlispor Seçimli Olağan Genel Kurul Toplantısı Düzenliyor

    TFF 2'nci Lig Kırmızı Grup'ta mücadele eden Denizlispor, 6 Mayıs Pazartesi günü saat 18.30'da EGS Kongre ve Kültür Merkezi Toplantı Salonu'nda Seçimli Olağan Genel Kurul Toplantısı düzenleyecek. Toplantının ertelenmesi durumunda ise 14 Mayıs Salı günü aynı yer ve saatte gerçekleştirilecektir.

  • Torreira'dan ayrılan Devrim Özkan'dan yürek hoplatan pozlar
    15:08 Torreira'dan ayrılan Devrim Özkan'dan yürek hoplatan pozlar

    Ünlü oyuncu Devrim Özkan, Galatasaray'ın Uruguaylı futbolcusu Lucas Torreira ile yaşadığı aşkın ardından ayrılık yaşamıştı. Bu ayrılık uzun süre magazin gündemini meşgul etmişti. Şimdi ise Devrim Özkan, tatil pozlarıyla dikkat çekiyor. Antalya'ya giden ünlü oyuncu, bikinili pozlarını peş peşe paylaşıp "iş ve seyahat" notunu düştü. Paylaşımı kısa sürede beğeni yağmuruna tutulan Özkan'a "Torreira ne kaçırmışsın dön bir bak" şeklinde yorumlar yapıldı.

  • Burhaniye Belediyespor U-18 Futbol Takımı Türkiye Şampiyonası'na katılma hakkı kazandı
    15:06 Burhaniye Belediyespor U-18 Futbol Takımı Türkiye Şampiyonası'na katılma hakkı kazandı

    Burhaniye Belediyespor U-18 Futbol Takımı, Balıkesir İl Şampiyonası'nda gösterdiği başarılı sonuçlarla üst üste 2. kez Türkiye Şampiyonası'na katılma hakkı kazandı. Şampiyona 25-28 Nisan tarihlerinde Çanakkale Ezine 22 Eylül Stadı'nda oynanacak.

  • Kayserispor'a PFDK'dan 252 Bin TL Para Cezası
    15:02 Kayserispor'a PFDK'dan 252 Bin TL Para Cezası

    Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Kayserispor'a Adana Demirspor maçında yaşanan saha olayları ve çirkin tezahürattan dolayı toplamda 252 bin TL para cezası verdi. Ayrıca, çirkin tezahüratta bulunan misafir tribün seyircilerinin bir sonraki misafir kulüp olduğu müsabakaya girişleri engellenecek.

  • Elazığspor, TFF 3. Lig 2. Grup 29. haftasında Sapanca Gençlikspor'u konuk edecek
    15:00 Elazığspor, TFF 3. Lig 2. Grup 29. haftasında Sapanca Gençlikspor'u konuk edecek

    Elazığspor, TFF 3. Lig 2. Grup 29. haftasında Sapanca Gençlikspor'u ağırlayacak. Elazığspor, bu maçı kazanarak TPAO Batman Petrolspor-Pazarspor maçının sonucunu bekleyecek.

  • Ergin Ataman'ın babası İbrahim Nuray Ataman son yolculuğuna uğurlandı
    14:59 Ergin Ataman'ın babası İbrahim Nuray Ataman son yolculuğuna uğurlandı

    A Milli Erkek Basketbol Takımı ve Panathinaikos'un başantrenörü Ergin Ataman'ın 89 yaşında vefat eden babası İbrahim Nuray Ataman, Zincirlikuyu Camisi'nde düzenlenen cenaze töreniyle toprağa verildi. Cenazeye birçok spor ve sanat camiasından isimler katıldı.

  • Çaykur Rizespor, RAMS Başakşehir maçı öncesi hazırlıklarını tamamladı
    14:34 Çaykur Rizespor, RAMS Başakşehir maçı öncesi hazırlıklarını tamamladı

    Trendyol Süper Lig'in 33. haftasında deplasmanda RAMS Başakşehir'e konuk olacak Çaykur Rizespor, Mehmet Cengiz Tesisleri'nde gerçekleştirdiği antrenmanla maçın hazırlıklarını tamamladı. Sakatlıkları devam eden Laine, Faye, Benhur Keser ve Mithat Pala ise antrenmana katılmadı. Takım, antrenmanın ardından İstanbul'a hareket etti.

  • Çorum'da Büyükler Oryantiring Türkiye Şampiyonası Başladı
    14:24 Çorum'da Büyükler Oryantiring Türkiye Şampiyonası Başladı

    Çorum'da düzenlenen Büyükler Oryantiring Türkiye Şampiyonası, Çatak Tabiat Parkı'nda başladı. Şampiyonaya 130 spor kulübünden 1250 sporcu katılıyor. Çorum Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Yağbat, sporcuları en iyi şekilde ağırlamaya özen gösterdiklerini belirtti. Türkiye Oryantiring Federasyonu Başkanı Tekin Çolakoğlu ise Çorum'un oryantiring sporu için uygun bir kent olduğunu vurgulayarak, sporcuların milli takıma seçilmesini ve uluslararası arenada ülkemizi temsil etmelerini beklediklerini söyledi. Şampiyona, yarın Mislerovacığı köyünde devam edecek ve 21 Nisan Pazar günü kent merkezindeki etabın ardından sona erecek.


Advertisement