Spor Yorumcusu Ahmet Çakar'ın Hakaret Davası - Son Dakika
Spor

Spor Yorumcusu Ahmet Çakar'ın Hakaret Davası

Spor Yorumcusu Ahmet Çakar\'ın Hakaret Davası

Spor yorumcusu Ahmet Çakar'ın, spor yazarı ve yorumcu Şansal Büyüka'ya, özel bir televizyon programında ve sosyal medyada hakaret ettiği iddiasıyla yargılanmasına devam edildi.

17.12.2015 14:04  Güncelleme: 14:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Spor yorumcusu Ahmet Çakar'ın, spor yazarı ve yorumcu Şansal Büyüka'ya, özel bir televizyon programında ve sosyal medyada hakaret ettiği iddiasıyla yargılanmasına devam edildi.

"ÜZERİME ATILAN SUÇU KABUL ETMİYORUM"

İstanbul 28. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, sanık Ahmet Çakar ile taraflarında avukatların katıldı. Müşteki Şansal Büyüka ise duruşmaya gelmedi. Duruşmada savunma yapan Çakar, Büyüka'ya hakaret etmediğini belirterek, "Televizyon programlarındaki ifadelerim tamamıyla gerçektir. Ben programda 'Kucağa oturtmak' ifadesini kullanmadım. 'Kucağa almış' diye bir ifade kullandım. Bu kavramlar anlam itibarıyla farklı ifadelerdir. Ben bu sözü çıkar amaçlı veya cinsel anlamda kullanmadım. Bu yüzden üzerime atılı suçu kabul etmiyorum" dedi.

DURUŞMA ERTELENDİ

Çakar, sarf ettiği sözün daha önce bazı gazeteci ve siyasi parti temsilcileri tarafından da zikredildiğini savunarak, haber örneklerini mahkemeye sundu. Mahkeme, eksikliklerin giderilmesi amacıyla duruşmayı erteledi.

İddianame

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Ahmet Çakar'ın televizyon programında kullandığı ifadelerin "eleştiri boyutunu aşarak kişiyi küçültücü, şeref ve haysiyetini rencide edici mahiyette" ve açıklamaların bir bütün halinde de müştekiyi "küçük düşürücü" üslupta olduğu belirtilmişti.

Çakar'ın Twitter mesajlarının da programda açıklanan görüşler doğrultusunda yazıldığı aktarılan iddianamede, şüphelinin "sesli ve görüntülü ileti ile zincirleme biçimde hakaret" suçundan 5 aydan 4 yıl 4 aya kadar hapis cezasına çarptırılması talep edilmişti.

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Spor Yorumcusu Ahmet Çakar'ın Hakaret Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement