Futbol Hakemleri Sezonu Açtı - Son Dakika
Güncel

Futbol Hakemleri Sezonu Açtı

Futbol Hakemleri Sezonu Açtı

Futbol Hakemleri ve Gözlemcilerinin 2014-2015 Futbol Sezonu, Mümin Özkasap Spor Tesisi'nde düzenlenen törenle açıldı.

28.08.2014 14:34  Güncelleme: 14:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

FUTBOL Hakemleri ve Gözlemcilerinin 2014-2015 Futbol Sezonu açılışına katılan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, hakemlerin ve amatör futbol kulüplerinin kamp yapabilecekleri bir merkezin Manisa'ya kazandırılması için proje çalışmasına başlandığının müjdesini verdi. Proje sürecinin kısa sürede tamamlanacağını belirten Başkan Ergün, "Turgutlu ilçemizde bulunan Ovacık Yaylası'nda bu merkeze uygun bir yer tespit ettik. Kısa sürede proje sürecini tamamlayarak, Manisa sporuna bu merkezi kazandırmak düşüncesindeyiz" dedi.

Törene Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Halil Memiş, Büyükşehir Belediyespor Başkanı Cenk Ergün, Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği Manisa Şubesi Başkanı Çağatay Şahan, İl Hakem Kurulu Başkan Vekili Mehmet Can, iş adamı Tarık Almış ile hakem ve gözlemcilerin yakınları katıldı.

Manisa Hakemliği Türkiye'ye örnek olmuştur

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda açılış konuşmasını Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği Manisa Şubesi Başkanı Çağatay Şahan yaptı. Manisa Hakemliğinin Türkiye'ye örnek olmuş bir camia olduğunu belirten Şahan, "Türkiye liglerinde gösterdikleri üstün başarılar ile yağmur çamur demeden cefakarca görev yapan tüm hakem ve gözlemci arkadaşlarımı tebrik ediyorum. Bunun yanı sıra, desteklerinden dolayı Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün'e ve Büyükşehir Belediyesi personeline teşekkür ediyorum" dedi. Şahan'ın konuşmalarının ardından söz alan Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği Başkan Vekili Mehmet Can ise, 2014-2015 Futbol Sezonunda görev yapacak hakem ve gözlemcilerle ilgili rakamsal bilgiler vererek, yeni sezonun hayırlı olmasını diledi.

Hakemlerimizin marka haline geliş sürecine bizzat tanıklık ettik

Can'ın ardından ise Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün söz aldı. Törende bulunmaktan duyduğu memnuniyeti ifade eden Başkan Ergün, 2014-2015 sezonun kazasız, belasız ve hayırlı olmasını temenni etti. Sporun içerisinden gelen bir başkan olarak, Manisalı hakemlerin ülkemizde marka haline geliş sürecinde bizzat tanıklık ettiğini ifade eden Başkan Ergün, "Futbola yıllarını vermiş biri olarak belirtmek istiyorum ki, kentimizdeki değerli spor adamları ile güzel anılar yaşadık. Manisalı hakemlerin de ülkemizde marka haline geliş sürecine bizzat tanıklık ettik. Elbette bu markalaşma süreci geçmişte Ertuğrul Dilekler ve Necmi Abilerimiz gibi değerli insanların Türkiye'de ses getirmesinden başlayarak, bugün Koray, Çağatay, Murat ve Yunus gibi her geçen gün Manisa'yı üst platformlarda temsil etme yeteneğine sahip çok değerli spor adamlarının yetişmesiyle devam ediyor" dedi.
Manisa'mız açısından gurur verici

Manisalı hakem ve gözlemcilerin gösterdikleri başarının Manisa açısından gurur verici olduğunu belirten Başkan Ergün," Türkiye Futbol Federasyonu'nun bu sezon üst klasman, bölge ve ulusal noktasında hakem ve gözlemci olarak Manisa'dan 44 kişinin ismini vermiş olması, Manisa'mız açısından gurur vericidir. Bunlar bizleri gururlandıran, güzel gelişmelerdir" dedi.

Spora desteğimiz artarak devam edecek

Geride kalan hizmet döneminde Manisa'da amatör spora önemli destekler sağladıklarını hatırlatan Başkan Ergün, yeni hizmet döneminde de bu desteklerin artarak devam edeceğini belirterek," Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak göreve geldiğimiz ilk günden beri, amatör spora önemli destekler sağladık. Manisa'mızın büyükşehir olmasıyla birlikte bu desteklerin daha da artarak devam edeceğinin müjdesini sizlerin nezdinde duyurmak istiyorum. Özellikle siz değerli hakemlerimizin ve amatör futbol kulüplerinin kamp yapabilecekleri bir merkezin Manisa'mıza kazandırılması için proje çalışmasına başladığımızın müjdesini vermek istiyorum. İlk etapta Turgutlu ilçemizde bulunan Ovacık Yaylası'nda bu merkeze uygun bir yer tespit ettik. Kısa sürede proje sürecini tamamlayarak, Manisa sporuna bu merkezi kazandırmak düşüncesindeyiz" dedi.
Amatöre il genelinde malzeme yardımı

Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin il genelinde amatör spor kulüplerine malzeme desteği sağlamak adına çalışmalarını hızla sürdürdüklerini belirten Başkan Ergün,"Amatör spor kulüplerimize malzeme desteği için hazırlıklarımız devam ediyor. Bu desteğimizi bu yıl tüm ilçelerimizdeki amatör futbol takımlarına ulaştırmayı hedefliyoruz" dedi.

Manisa'da şampiyon yüzücüler ve sporcular yetişecek

Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin futbolun dışındaki diğer branşlar ile ilgilenen sporcuların faydalanabileceği, spor tesislerinin oluşumu için yeni çalışmalar gerçekleştirdiğini de hatırlatan Başkan Ergün,"Manisa merkezimizde futbol dışındaki branşlarımıza önemli katkı sağlayacak olan Kapalı Yüzme Havuzu ve Spor Salonu projemizin de temelini, bildiğiniz gibi geçtiğimiz 13 Ağustos tarihinde attık. Bu tesisimizde inşallah şampiyon yüzücüler ve sporcular yetişecek" dedi.
Büyükşehir Belediyespor sporcularımızı geleceğe hazırlıyor

Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin birçok branşta kazandığı başarılar hakkında da bilgiler veren Başkan Ergün, Büyükşehir Belediyespor bünyesinde açılan yaz okullarında çok sayıda sporcunun geleceğe hazırlandığını belirterek," Manisa Büyükşehir Belediyespor bünyesinde de futbol, voleybol, judo, bilardo gibi branşlarda önemli başarılar elde ettik. Bünyemizde açtığımız yaz okulları bünyesinde de futbol ve yüzme branşlarında yalnızca bu sezon bin 200 çocuğumuzu, geleceğe hazırladık. Hedefimiz, daha fazla çocuğumuza, gencimize ve vatandaşımıza spor yaptırmaktır" dedi.

Tesisleşmeye Önem Veriyoruz

Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin tesisleşmeye önem verdiğini hatırlatan Başkan Ergün, "İlk dönemimizde kentimize kazandırdığımız Fikri Bayrıl Spor Tesisleri, Mümin Özkasap Spor Tesisleri, Ertuğrul Dilek Spor Tesisleri, Halil Onultmak Spor Tesisleri ile bunun ilk adımlarını attık. Şimdi Spor Lisesi yanına ve Kenan Evren Sanayi Sitesi'ne 2 yeni saha daha kazandırıyoruz. İki tesisimiz de yine amatör futbol kulüplerimizin hizmetine sunulacak" dedi.
Gençlerimiz için kente yeni spor tesisleri kazandırıyoruz

Genç yeteneklerin kendilerini geliştirebilmeleri ve keşfedilmeleri adına spor yapabilecekleri yeni alanları yapmanın gayreti içerisinde olduklarını belirten Başkan Ergün,"Kentimize kazandırdığımız tüm bu tesisleri, siz hakemlerimize, Manisaspor altyapı takımlarına ve amatör futbol kulüplerinin hizmetine açmak, bizlerin başlıca görevidir. Özellikle futbol alanındaki genç yeteneklerimizin kendilerini geliştirebilmeleri ve keşfedilmeleri adına spor yapabilecekleri alanları yapmanın gayreti içerisindeyiz. Bu duygularla bütün hakem arkadaşlarıma kazasız, belasız, sağlık ve mutluluk içerisinde ve özellikle hakem şansı dileğiyle başarılı bir sezon geçirmelerini diliyorum. Allah hepinizin yardımcısı olsun" diye konuştu.

Manisa'yı başarıdan başarıya koşturacağız

Başkan Ergün'ün ardından ise programda son olarak Manisa Valisi Erdoğan Bektaş söz aldı. Hakemlere yeni sezon için hayırlı olsun dileklerinde bulunan Bektaş, "Manisa Büyükşehir Belediyemiz, il belediyesi düzeyinden Büyükşehir Belediyesi fonksiyonuna geçiş hazırlıklarını tamamlıyor. Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün'e, meclisine ve personeline bu zorlu süreçte başarı diliyorum. Çalışmaları umarız şehrin ve bizlerin umduklarımızı karşılar. Büyükşehir Belediyemizin her zaman yanında olacağız. Bütün sektörlerde şehrimizi başarıdan başarıya koşturmanın çarelerini hep beraber arayacağız. Bu konudaki çabaları için Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün'e teşekkür ediyor, başarılar diliyorum" dedi.

Hakemlerin kokartları takdim edildi

Konuşmaların ardından Başkan Ergün, Bölgesel Yardımcı Hakemlikten, Ulusal Yardımcı Hakemliğe terfi eden Okan Baylan'a kokardını takdim etti. Törende ayrıca görevi bırakan hakemlere plaket takdim edilirken, bir üst klasmana terfi eden hakemlere de kokartları takdim edildi. Program hatıra fotoğraflarının çekilmesiyle son buldu.

Kaynak: Bültenler

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İranlı Şarkıcının Konserinde İzdiham: Cam Kapılar Kırıldı
    07:42 İranlı Şarkıcının Konserinde İzdiham: Cam Kapılar Kırıldı

    İranlı şarkıcı Moein, Van'da verdiği konserde yaşanan izdiham nedeniyle salonun cam kapıları kırıldı. İranlılar, konser alanına geçmeye çalışırken ezilme tehlikesi yaşadı. Konser alanına girmek için saatlerce bekleyen binlerce İranlı, izdiham oluşturdu. Tehlikeye aldırış etmeyen İranlılar, kırılan cam kapılar arasından geçerek konseri izledi.

  • Counter-Strike 2 Oyuncuları Hile Kullanımından Şikayetçi
    07:09 Counter-Strike 2 Oyuncuları Hile Kullanımından Şikayetçi

    Valve, yıllardır merakla beklenen Counter-Strike 2'yi Eylül 2023'te piyasaya sürdü. Ancak oyuncular, hile kullanımının hala yaygın olduğunu ve Valve'ın bu sorunu çözemediğini belirtiyor. Counter-Strike 2'nin Anti-Hile sistemine rağmen duvar arkasını görme ve otomatik nişan alma gibi hilelerin hala sıkça kullanıldığı söyleniyor. Valve'ın bu konuda nasıl bir adım atacağı merak konusu.

  • Motosiklet sürücüsü, yaralanan kız arkadaşını bir an olsun yalnız bırakmadı
    04:23 Motosiklet sürücüsü, yaralanan kız arkadaşını bir an olsun yalnız bırakmadı

    Düzce'de ticari taksi, aynı istikamette giden motosiklete çarptı. Motosiklet sürücüsü, motosiklette yolcu konumunda bulunan yaralı kız arkadaşını ambulansa binerken bir an olsun yalnız bırakmadı. Kaza sonucunda 2 kişi yaralandı.

  • Düzce'de Ticari Taksi, Motosiklete Çarptı: Yaralı Kız Arkadaşını Yalnız Bırakmadı
    04:17 Düzce'de Ticari Taksi, Motosiklete Çarptı: Yaralı Kız Arkadaşını Yalnız Bırakmadı

    Düzce'de meydana gelen kaza sonucu ticari taksi ile motosiklet çarpıştı. Motosiklette yolcu olarak bulunan kız arkadaşı yaralanan sürücü, ambulansa binerken onu yalnız bırakmadı. Kaza sonrası yol trafiğe kapatılırken, inceleme başlatıldı.

  • Avustralya'da Kilise Saldırısı: En Az 4 Kişi Bıçaklandı
    03:34 Avustralya'da Kilise Saldırısı: En Az 4 Kişi Bıçaklandı

    Avustralya'nın Sydney kentinde bir kiliseye düzenlenen saldırıda piskopos dahil en az 4 kişi bıçaklandı. Polis, saldırganın gözaltına alındığını ve olayı bir 'terörist eylem' olarak değerlendirdiklerini açıkladı. Saldırının ardından kilisenin dışında toplanan yüzlerce kişi, saldırganın kendilerine verilmesini talep etti ve polisle çatıştı. İki polis yaralandı ve 20 polis aracı hasar gördü. Yaralıların hayati tehlikesi olmadığı bildirildi. Saldırının kişisel bir eylem olduğu belirtilirken, olaylar birbiriyle bağlantılı değil. Kilise saldırısının ardından güvenlik önlemleri alındı.


Advertisement