Sporculara Vize Verilmemesi" İddiası - Son Dakika
Spor

Sporculara Vize Verilmemesi" İddiası

Türkiye Tekvando Federasyonu, bazı milli sporcular ve bir idareciye vize verilmemesi için Yunanistan Büyükelçiliği'ni uyardıkları yönünde medyada yer alan haberleri yalanladı.

20.03.2014 17:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Tekvando Federasyonu, bazı milli sporcular ve bir idareciye vize verilmemesi için Yunanistan Büyükelçiliği'ni uyardıkları yönünde medyada yer alan haberleri yalanladı.

Federasyondan yapılan yazılı açıklamada, Hollanda'da 15-16 Mart 2014 tarihlerinde düzenlenmiş bir turnuvada Ankara Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü adına idareci Mustafa Gürsoy ile sporcular Yaprak Eriş, Gökhan Coşar ve Sedanur Yumurçalı'nın yurt dışına çıkışlarının federasyon tarafından engellendiği yönünde çıkan haberlerin doğruyu yansıtmadığı belirtildi.

Milli takım haricinde uluslararası turnuvalara katılacak sporcuların, federasyonun izniyle kendi veya kulüp imkanıyla bu turnuvalara katılabildiği ve bu şartları yerine getiren tüm sporcuların yurt dışına çıkabileceği belirtilen açıklamada, "Ankara Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü'nün, Ankara Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü aracılığıyla federasyona 6 Mart 2014 tarihinde ulaşan ve adı geçen kişilerin yurt dışına çıkış izni yazısı, federasyonumuz tarafından incelenmiş olup, sporcular Yaprak Eriş, Gökhan Coşar ve Sedanur Yumurçalı'nın başvuruları kabul edilmiş ve 7 Mart tarihinde, adı geçen sporcuların yurt dışına çıkabileceklerine dair onay yazısı Ankara Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'ne gönderilmiştir" denildi.

Söz konusu sporcular ve idarecinin vize alamaması için Yunanistan Büyükelçiliği'ne baskı yapıldığı iddiasının "tamamen gerçek dışı olduğu" savunulan açıklamada, "Adı geçen kişilerin Hollanda'da yapılacak turnuva için Yunanistan'dan vize talebinde bulunabileceklerini federasyonun bilmesi mümkün değildir. Federasyonun verdiği yurt dışı çıkış izninden sonra 13 Mart 2014 tarihinde Yunanistan Büyükelçiliği, federasyona telefonla ulaşarak Ankara Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü'nün, nisan ayında düzenlenecek Yunanistan Açık Tekvando Turnuvası'na katılmak için yazılı başvuruda bulunduğunu bildirmiştir. Büyükelçilik, kendilerine ulaşan talep yazısında Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in yerine başkan yardımcısının imzasının olduğunu ve bunun vize için yeterli olmadığını belirterek federasyonumuzdan gerekli bilgileri istemiş ve onlara Mustafa Gürsoy'un cezalı, diğer sporculara ise izin verilebileceği belirtilmiştir. Daha sonraki gelişmelerden hiçbir şekilde bilgimiz olmamıştır" ifadeleri de yer aldı.

Federasyonun 14 Mart 2014 tarihinde bu kez Hollanda Büyükelçiliği tarafından arandığı ve onlara da Yunanistan Büyükelçiliği'ne verilen cevapların aynısının verildiği ifade edilen açıklamada, "Ankara Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü'nün antrenörünün olmasına rağmen cezalı olduğu bilinen Mustafa Gürsoy'un görevlendirilmesinin araştırılması gerektiği ve Hollanda'da düzenlenen turnuva esnasında Türk antrenörlerin sporculara yardımcı olmaması iddiasının doğru olmadığı" belirtildi.

"Mustafa Gürsoy ve adı geçen sporcuların 22- 28 Şubat 2014 tarihleri arasında Alanya'da düzenlenen Büyükler Türkiye Tekvando Şampiyonası'nda çıkardıkları olaylar nedeniyle federasyonun ceza kuruluna önceden sevk edildiği" bilgisi de açıklamada yer aldı. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Sporculara Vize Verilmemesi' İddiası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement