Spotify'dan En Çok Terleten Fitness Listeleri - Son Dakika
Güncel

Spotify'dan En Çok Terleten Fitness Listeleri

INSANITY'nin yaratıcısı Shaun T ile spor müziklerinde dünyaca bilinen uzman Dr. Costas Karageorghis'i bir araya getirdi.

13.01.2015 14:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Shaun T, 2015 yılının top trendlerini Tabata, Cardio Dans, Insanity, Gymnastics Strength Training ve CrossFit olarak belirlerken Dr. Costas, bu trendlerin her biri için dakika başına düşen vuruş sayısı (BPM), ritmik yapı ve melodisi ile uyum ve sözlere dayalı olarak özel bir formül geliştirerek dünyanın her yerinde spor salonlarına gidenler için en uygun şarkıları bir araya getirdi.

Dr. Costas'ın çalma listeleri, Spotify üzerindeki, içlerinde dünya çapında en çok dinlenen fitness şarkısı olan, Meghan Trainor'ın All About That Bass isimli parçası ve onu izleyen, Eminem'in 'Till I Collapse ve Katy Perry'nin Dark Horse isimli parçalarının da yer aldığı, 11 milyondan fazla global fitness listesi analiz edilerek oluşturuldu. Bu sayede, fitness yapanlara en iyi şekilde eşlik edecek çalma listeleri yaratıldı.

Türkiye'de ise ilk üçte yer alan şarkılar Katy Perry'den Dark Horse, Meghan Trainor'dan All About That Bass ve Neon Trees'ten First Things First oldu.

Brunel Üniversitesi, Spor Psikolojisi Bölümü'nde okutman olan Dr. Costas Karageorghis:"Sözler, tempo ya da ritmik his gibi bir çok müzik faktörü fiziksel tepkilerimizi etkileyebilir ve bazı şarkıları fiziksel egzersiz için daha uygun hale getirebilir. Spotify'da, 2015'in en popüler fitness trendlerine dayalı olarak, performansınızı bir sonraki seviyeye taşımanıza yardımcı olacak çalma listeleri geliştirdim. İster Tabata ile sert bir egzersiz yapın, isterseniz CrossFit ile ter atın, her trende uygun bir çalma listesi bulabilirsiniz" dedi.

Spotify'ın Global İletişim Başkan Yardımcısı Angela Watts ise "Spotify'ın 11 milyon fitness listesi üzerinde yapılmış analizleri, Shaun T'nin 2015 fitness trendleri ve Dr. Costas'ın araştırmaları ile birleştirerek 2015 Fitness Trendleri çalma listesini oluşturduk. Yani şimdiden kaytarmaya başladıysanız, yeni yıl kararınızı uygulamak için artık bir motivasyonunuz var!" dedi.

Shaun T'nin yorumu ise şöyle: "İnsanlar, 2015 yılında da egzersizlerini, HIIT (Yüksek Şiddetli Aralıklı Antreman) içeren daha etkili programlarla maksimum seviyeye çıkartmaya devam edecekler. Kimsenin spor salonunda saatler harcayacak zamanı yok, zaten buna gerek de yok. INSANITY ve Tabata tarzı kısa ve yoğun egzersizler ileride daha baskın olacak"

2015 Fitness Trendleri ve Çalma Listeleri

Sing – Ed Sheeran (120 BPM )

Heroes (We Could Be) – Alesso ft. Tove Lo (126 BPM)

Let's Go – Calvin Harris ft. Ne Yo (128 BPM )

Lips Are Movin – Meghan Trainor (139 BPM)

Dare (La La La) – Shakira (BPM of 144)

Don't Stop – 5 Seconds of Summer (150 BPM)

American Beauty/American Psycho – Fall Out Boy (151 BPM)

Changing – Sigma ft. Paloma Faith (171 BPM)

Bang Bang – Jessie J, Ariana Grande & Nicki Minaj (150 BPM)

Marilyn MonroePharrell Williams (117 BPM)

Ultimate INSANITY çalma listesini Spotify'da dinleyin.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Spotify'dan En Çok Terleten Fitness Listeleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement