Square, 2015'te Apple Pay Desteği Sunacak - Son Dakika
Teknoloji

Square, 2015'te Apple Pay Desteği Sunacak

Square, 2015\'te Apple Pay Desteği Sunacak

Mobil ödeme sistemleri üzerine çalışan Square, 2015'te Apple Pay desteği sunmayı planlıyor.

22.11.2014 19:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mobil ödeme sistemleri üzerine çalışan Square, 2015'te Apple Pay desteği sunmayı planlıyor. Geçtiğimiz günlerde şirket, çipli kredi kartlarını destekleme planını duyurmuştu. Ancak görünüyor ki Square, alternatif ödeme yöntemlerine de sıcak bakıyor.

Square firmasının kurucusu ve CEO'su ve aynı zamanda Twitter'ın kurucularından biri olan Jack Dorsey, CNN'e verdiği bir röportajda Apple'ın yeni ödeme modelini desteklemeyi planladıklarını söyledi. Ancak bunun gelecek olan akıllı kart okuyucularla mı yoksa yeni bir donanımla mı gerçekleşeceğini belirtmedi. EMV tabanlı akıllı kartlar, Apple Pay'in NFC teknolojisine benzer bir teknoloji kullansa da, Square'in duyurduğu ve Apple Pay'i doğrudan destekleyen donanıma benzemiyor. Ayrıca Jack Dorsey, mobil ödeme alanında Apple Pay ile rakip olarak görülmeleri konusunda böyle düşünmediğini belirtti ve şunları söyledi:

"Biz, bir kredi kartı oluşturmuyoruz. Bir ödeme cihazı geliştirmiyoruz. Bir kayıt oluşturuyoruz ve bu kayıt tüm ödeme şekillerini kabul ediyor."

Square şu anda, iPhone ve iPad ile minik kare bir cihaz aracılığıyla kredi kartı ödemelerini yapmaya imkan tanıyor. Fakat bu sistem henüz Apple Pay'in kullanımına uygun değil.

Square'in Google Wallet ve Softcard gibi diğer NFC tabanlı ödeme sistemlerini destekleyip desteklemeyeceği konusunda ise henüz bir bilgi yok. Ancak, bu iki ödeme sisteminin de Apple Pay'in kısa sürede elde ettiği başarıyı henüz sağlayamadıklarını göz önünde bulundurmak gerek. Geçtiğimiz günlerde yayınladığımız haberde de belirttiğimiz gibi Apple Pay'e olan bu ilgi, bütün NFC tabanlı ödeme sistemlerine olan ilgiyi de artıracaktır.

The post Square, 2015'te Apple Pay Desteği Sunacak appeared first on Silikon Vadisi TV.

Kaynak: SilikonVadisi.tv

Son Dakika Teknoloji Square, 2015'te Apple Pay Desteği Sunacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement