Srebrenitsa Soykırımının 20. Yılı - Son Dakika
Yerel

Srebrenitsa Soykırımının 20. Yılı

AK Parti Sakarya İl Gençlik Kolları Başkanı Yusuf Demir, Srebrenitsa soykırımının 20. yılı dolayısıyla mesaj yayımladı.

07.07.2015 14:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Sakarya İl Gençlik Kolları Başkanı Yusuf Demir, Srebrenitsa soykırımının 20. yılı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Demir, yaptığı yazılı açıklamada, aradan 20 yıl geçmesine rağmen sıcaklığını hala koruyan bu katliamı asla unutmayacaklarını belirtti.

Katliamın, tüm İslam alemi ve insanlığın her an bakarak tefekkür etmesi, ders çıkarması gereken bir tablo olarak karşılarında durduğunu vurgulayan Demir, "Eli silahlı ve dilleri tutuk olan herkes bilmelidir ki zulüm asla ebedi değildir. Tarih, Birleşmiş Milletler'i, Hollanda birliklerini ve 'üç maymunu' başarıyla oynayan ülke ve yönetimleri asla unutmayacaktır" ifadesini kullandı.

Demir, vahşetten kurtulabilmek ümidiyle yollara düşüp açlık ve sefalet içerisinde günlerce yürüyen Boşnaklar'ın halini hissedebilmek ve "ölüm yürüyüşü"ne katılmak üzere yola çıktıklarını belirterek, şunları kaydetti:

"Hususen Srebrenista'yı, genel olarak ise Irak, Suriye, Afganistan, Doğu Türkistan, Mali, Somali ve daha nice mazlum ve mağdur coğrafyaları unutmadığımızı, her an onlarla beraber olduğumuzu gösterebilmek için biz de harekete geçiyoruz. Bosna demek, biz, biz demek, Bosna demektir. Srebrenista demek, Suriye, Doğu Türkistan demektir. Bu şuur ve idrakin dışındaki tüm önermeler, zulmün devamına sebep olacaktır."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Srebrenitsa Soykırımının 20. Yılı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement