Srebrenitsa'yı Bir Tek O Hatırladı! - Son Dakika
Güncel

Srebrenitsa'yı Bir Tek O Hatırladı!

Srebrenitsa\'yı Bir Tek O Hatırladı!

Srebrenitsa Katliamı, 20'nci yılında Urfa'da sadece Memur Sen Şubesi tarafından hatırlanarak kınandı.

13.07.2015 13:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kayıtlara göre ikinci Dünya Savaşı'ndan bu yana Avrupa'da gerçekleşmiş en büyük soykırım olan Bosna'daki Srebrenitsa Katliamı, 20'nci yılında Urfa'da sadece Memur Sen Şubesi tarafından hatırlandı. Olayın üzüntüsünü bir kez daha yaşadıklarını söyleyen Şube Temsilcisi İbrahim Coşkun, "11 Temmuz, yüreğimizi yakan acının yenilendiği başka bir tarihtir" dedi.

Bosna-Hersek ile Sırbistan'ın sınırında yer alan Srebrenitsa'da, Birleşmiş Milletler'in (BM) güvenli ilan ettiği bölgede silahsız, 8 bini aşkın Boşnak'ın katledilmesinin 20'nci yılında bir açıklama yapan Memur Sen İl Temsilcisi ve Eğitim Bir Sen Şube Başkanı İbrahim Coşkun, "Srebrenitsa, kalbimizin öbür yarısıdır" diyerek yaşanan acıyı bir kez daha paylaştı.

Aradan geçen 20 yıl içerisinde bölgede 300'ü aşkın toplu mezar bulunduğunu açıklamasında belirten Coşkun, "Canlanan hatırası ıstırabımızı tazeleyen mezalimin üzerinden 20 yıl geçti. Uluslararası Lahey Ceza Mahkemesi, katliamı soykırım olarak ilan etmesine rağmen, Rusya'nın, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ndeki oylamada, Srebrenitsa katliamını 'soykırım' olarak niteleyen karar tasarısını veto etmesi acımız, hüzünle, hayretle daha da derinleşmiştir" dedi.

Oylamada Rusya'nın vetosuyla, Birleşmiş Milletler'in irade ve kararlarının işlevsiz hale getirileceğinin bir kez daha görüldüğünü de sözlerine ekleyen Coşkun açıklamasında şu ifadelerine yer verdi: "Bu küresel duyarsızlık, acımızı hüzün ve çaresizlik içinde çoğaltmıştır. Tek başına bu vahim durum bile dünya vicdanının köreldiğini kanıtlar niteliktedir.

Bu haliyle BM, dünya vicdanını, mazlumların sesini temsil etmede yetkin olmadığının son örneğini vermiştir. Srebrenitsa'da, Gazze'de, Arakan'da, Suriye'de, Doğu Türkistan'da mazlumların çığlıklarına, çaresizliğine derman olamayan BM, halklar nezdinde güvenilirliğini daha da yitirmiştir. BM'nin karar alamamasını Rusya'nın önlemesiyle izah etmek, dünya vicdanının bir tek ülke, hatta bir tek lider tarafından nasıl rehin alındığının trajikomik itirafıdır.

'HER ZAMAN ZALİMİN KARŞISINDA OLACAĞIZ'

Başkasını yok ederek var olacağını sanan barbarlar ve onlara destek olanlar, şunu bilmelidirler ki, her zaman zalimin karşısında, mazlumun yanında olacağız ve insanlık değerlerini sonuna kadar yaşatmaya devam edeceğiz; unutturmaya çalıştığınızdan çok hatırlayacağız ve hatırlatacağız.

Şanlıurfa eğitim bir-sen olarak Srebrenitsa şehitleri başta olmak üzere, Sırplar tarafından katledilen bütün Boşnaklara Allah'tan rahmet, yakınlarına sabır diliyor; bu zor, sıkıntılı zamanların bütün bir ümmete esenlik, huzur getirmesini niyaz ediyoruz."
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Srebrenitsa'yı Bir Tek O Hatırladı! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement