Ssyo 121 Öğrencisini Mezun Etti - Son Dakika
Yerel

Ssyo 121 Öğrencisini Mezun Etti

Ssyo 121 Öğrencisini Mezun Etti

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Samsun Sağlık Yüksek Okulu (SSYO) 2013-2014 eğitim sezonunda hemşirelik ve ebelik bölümünden 84, beslenme ve diyetetik bölümünden de 37 öğrenci olmak üzere toplam 121 öğrencisini mezun etti.

20.06.2014 19:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Samsun Sağlık Yüksek Okulu (SSYO) 2013-2014 eğitim sezonunda hemşirelik ve ebelik bölümünden 84, beslenme ve diyetetik bölümünden de 37 öğrenci olmak üzere toplam 121 öğrencisini mezun etti.

OMÜ Nuri Asan Futbol Sahası'nda düzenlenen mezuniyet törenine OMÜ Rektörü Prof.Dr. Hüseyin Akan, SSYO Müdürü Prof.Dr. Nermin Kılıç, Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Mahmut Aydın, dekanlar, öğretim üyeleri, öğrenciler ve veliler katıldı.

Tören boyunca esen sert rüzgar mezun olan öğrencilere zor anlar yaşattı. Törenin açılış konuşmasını yapan SSYO Müdürü Prof. Dr. Nermin Kılıç, "Kuruluşundan bugüne kadar hemşirelik ve ebelik bölümlerinden toplam bin 527, beslenme ve diyetetik bölümünden ilk mezunları olan 29 öğrencimiz mezun olmuştur. Bugün ise hemşirelik ve ebelik bölümünden 84, beslenme ve diyetetik bölümünden ise 37 öğrencimiz mezun oldu. Burada size veda etmiyoruz. Çünkü sizleri geleceğe hazırlayarak uğurlarken aramızda kurulmuş bağın nice yıllarda sağlamlaşarak devam edeceğini biliyoruz. Unutmayınız ki, OMÜ sizin yuvanızdır ve daima öyle kalacaktır. Her zaman OMÜ'den mezun olmanın onurunu yaşayın yaşatın" dedi.

Daha sonra kürsüye çıkan OMÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan, rüzgarın devam etmesi üzerine mezun olan öğrencilere, "Ne yaptınız da şimşekleri üzerinize çektiniz. Yağmur yağarsa tam olacak. Bu mezuniyet törenini ömrünüz boyunca unutamayacaksınız. Acaba sizin OMÜ'den ayrılmanıza gökler üzülüyor mu?" diye konuştu.

Hemşirelere, diyetisyenlere ve ebelere çok ihtiyaç olduğunu ifade eden Rektör Akan, "Sizler birer mühendis, birer teknisyen, birer bilgisayar işletmeni değilsiniz. Sizin işiniz insan. Çok sabırlı olmanız gerekiyor. Malzemeniz ve işiniz insan. Sürekli saygılı, sabırlı ve her şeye rağmen işinizi seven ve en iyi yapmaya çalışan kişiler olmanız gerekiyor. Toplum sizin yolunuzu gözlüyor. Size çok ihtiyaç var. O yüzden yolunuz açık olsun" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından dönem birincileri olan Beslenme ve Diyetetik Bölümü dönem birincisi Aysu Kavuz, Hemşirelik Bölüm Dönem Birincisi Ahsen Taştan ve Ebelik Bölümü Dönem Birincisi Meryem Vural yaş kütüğüne isimlerini çaktılar. Daha sonra bölümlerinde derece yapanlar plaket ve mezuniyet belgelerini aldılar. Ardından mezun olan öğrenciler de mezuniyet belgelerini aldı. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ssyo 121 Öğrencisini Mezun Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement