Stadyum 3 Haziran'da Açılıyor - Son Dakika
Güncel

Stadyum 3 Haziran'da Açılıyor

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı, inşaat çalışmaları süren Büyükşehir Stadyumu'nun 3 Haziran'da hizmete gireceğini ve açılış maçı için dünyaca ünlü bir futbol takımının Bursa'ya getirileceğini söyledi.

20.12.2014 14:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dünyaca ünlü stadyuma dünya çapında açılış

Büyükşehir Belediye Meclisi'nin Aralık ayı olağan meclis toplantısı, Çarşamba'daki İl Genel Meclisi Toplantı Salonu'nda yapıldı. Toplantıda son 1 ay içerisinde gerçekleştirilen ve planlanan faaliyetler hakkında meclis üyelerine bilgiler veren Başkan Altepe, inşaat faaliyetleri tüm hızıyla süren Büyükşehir Stadyumu'nun 3 Haziran tarihinde açılışa hazır hale getirileceğini ve açılış maçı için dünyaca ünlü bir futbol takımının maç için Bursa'ya getirileceğini ifade etti. Yaklaşık 5 ay gibi bir sürenin kaldığını, açılış için faaliyetlerin tüm hızıyla sürdüğünü ifade eden Başkan Altepe, "İnşallah güzel bir açılış olacak. Dünyaca ünlü stadyumumuza dünya çapında bir açılış olacak. Ondan sonra da burayı en iyi şekilde değerlendireceğiz. İnşallah güçlü bir Bursa spor'la birlikte burası da hak ettiği yeri alacak" dedi.

Kentsel dönüşüme Yalova Yolu'ndan start

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, meclis toplantısında Bursa'da planlanan kentsel dönüşüm çalışmalarına da değindi. Bursa'daki dönüşüm çalışmalarının Yalova Yolu altından Küçükbalıklı'ya kadar olan 20 bin metrekarelik alanı kapsadığını, bu alandaki bir kısım parsel sahibiyle tüm mutabakatın sağlandığını ifade eden Başkan Altepe, bölgede Türkiye'ye örnek bir çalışmanın yapılacağını anlattı. Bursa'da kentsel dönüşüm için emsal oranı 2.5 olmasına rağmen bir türlü harekete geçilemediğini, Yalova Yolu altı için planlanan dönüşüm çalışmasıyla bu kısır döngünün kırılacağını söyleyen Başkan Altepe, yapılacak projeyle Bursa'nın diğer bölgelerinin de kentsel dönüşüm anlamında heyecanlanacağını belirtti.

10 gün sonra teleferikle oteller bölgesine

Başkan Altepe, meclisteki konuşmasında mevcut teleferiğin 10 gün sonra oteller bölgesine ulaşacağını müjdeledi. 3 gün sonra bu hat için satın alınan gondolların deneme seferlerine başlayacağını, resmi açılışın da 29 Aralık'ta yapılacağını belirten Başkan Altepe, böylelikle Teferrüç İstasyonu'ndan start alan hattın oteller bölgesinde kayak pistlerine kadar ulaşacağını ifade etti. Teleferikle ilgili çalışmaların hattın sadece oteller bölgesine uzatılmasını içermediğini, herhangi bir metro istasyonundan hafif raylı sisteme binen bir vatandaşın tek vasıtayla oteller bölgesine ulaşmasını da kapsadığını vurgulayan Başkan Altepe, bu amaçla Gökdere İstasyonu'nun hazırlandığını, teleferiğin Gökdere İstasyonu'na inmesine dair onayın da son aşamada olduğunu ifade etti. Başkan Altepe, "Hedefimiz bu ay oteller bölgesine ulaştıktan sonra önümüzdeki yaz bu şehir hattını yapmak. Daha sonra da Kültürpark İstasyonu aktarmalı olarak teleferiği Alacahırka gibi dağ eteğinde bulunan mahallelere taşımak" diye konuştu.

Her gün 200 bin kişi için spor kampanyaları

Başkan Altepe, aralık ayı meclis toplantısında, Büyükşehir Belediyesi olarak yaptıkları diğer çalışmalara da değindi. Bursa'da halkın 7'den 70'e spor yapması, Büyükşehir Belediyesi tarafından hizmete alınan spor salonlarını tam kapasite kullanması için lokal kampanyalar düzenleyeceklerini belirten Başkan Altepe, hedeflerinin her gün 200 bin kişiye spor yaptırmak ve salonların yaz kış kullanılmasını sağlamak olduğunu söyledi. Başkan Altepe, "Her ilçemizde başta okullarımız olmak üzere muhtelif bölgelerde spor şenlikleri başlatacağız. Bugüne kadar yaptığımız 210 spor salonunun tam kapasite kullanılmasını istiyoruz. Okullar kapandığında kapısına kilit vurulmasın, tüm vatandaşlarımız spor yapsın istiyoruz. Hedefimiz 200 bin kişiyi salonlara çekmek" şeklinde konuştu.

Yunuseli Havaalanı 1.5 aya revize ediliyor

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, şu anda sadece küçük uçaklara açık olan Yunuseli Havaalanı'nın en fazla 1.5 ay sonra büyük uçaklara da hizmet verir hale geleceğini duyurdu. Havaalanının kapasitesini yükseltme ve revize çalışmaların sürdüğünü ifade eden Başkan Altepe, "Pistin onarımından kuleye, çevre düzeninden idari binalara kadar tüm çalışmaları kısa sürede tamamlayacağız. 1-1.5 ay içinde yeniden uçuşlara açacağız" açıklamasında bulundu.

Büyükşehir Belediyesi Aralık ayı meclis toplantısında, Bursa'da bulunan cem evlerinin içme suyunu birim fiyat 1 kuruştan kullanması da karara bağlandı. Türkiye'de ibadethanelerden su ücreti alınmadığını, cem evi yöneticilerinden de kendilerine bu yönde bir talep geldiğini ifade eden Başkan Altepe, "Fakat bu durum yasalar çerçevesinde tartışma konusu. Biz de bunu temsili bir ücret üzerinden yapma kararı aldık. Birim fiyatı 1 kuruş üzerinden satma kararı aldık. Bu yolla cem evlerinden para tahsil etmemiş olacağız. Bu olay alevi vatandaşlarımız için bir ayrıcalık olacak" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Stadyum 3 Haziran'da Açılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement