"Petrol Fiyatlarındaki Düşüşe Rağmen Sukuk Pazarı İyi" - Son Dakika
Ekonomi

"Petrol Fiyatlarındaki Düşüşe Rağmen Sukuk Pazarı İyi"

S&P, potansiyel sukuk ihraççılarının sayısı artıyor olsa da bu ihraççıların ne zaman piyasaya gelecekleri hakkında belirsizlik olduğu belirtildi.

07.07.2015 12:08  Güncelleme: 12:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Standart and Poor's'un hazırladığı global sukuk raporunda, potansiyel sukuk ihraççılarının sayısı artıyor olsa da bu ihraççıların ne zaman piyasaya gelecekleri hakkında biraz belirsizlik olduğu belirtildi.

Uluslararası kredi değerlendirme kuruluşu Standart and Poor's, 2015 yılı 'Global Sukuk Raporu'nun açıkladı. Raporda Malezya Merkez Bankası'nın (MMB) sukuk ihraçlarını durdurması ve diğer likidite yönetim araçlarına yönelmesinin ardından sukuk pazarı, yeni ihraç hacmi açısından 2015 yılında bir düzeltmeye yöneleceği belirtildi. Bu nedenle, 2015 yılındaki toplam sukuk ihracı öngörümüsü, 2015 yılında MMB'den ihraç gelmeyeceği de düşünülerek, 100-115 Milyar dolar seviyesinden 50-60 milyar dolar seviyesi dolayında seyrettiği vurgulandı.

Bu etki dışında, petrol fiyatlarındaki düşüşe rağmen sukuk pazarı göreceli olarak iyi bir performans gösterdiği, potansiyel sukuk ihraççılarının sayısı artsa da bu ihraççıların ne zaman piyasaya gelecekleri hakkında biraz belirsiz olduğu görüldüğü belirtildi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi 'Petrol Fiyatlarındaki Düşüşe Rağmen Sukuk Pazarı İyi' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement