Stevie'de KEDS'e 4 Ödül Birden - Son Dakika
Güncel

Stevie'de KEDS'e 4 Ödül Birden

Bu yıl 11'nci kez verilen Stevie Uluslararası İş Ödülleri'nde kazananlar açıklandı.

21.08.2014 13:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Limak - Çalık Ortaklığı ile Kosova'da elektrik dağıtım faaliyetlerini yürüten Kosova Elektrik Dağıtım Şirketi (KEDS) ve Boğaziçi Üniversitesi işbirliğiyle hayata geçirilen KEDS Akademi, iş dünyasının küresel ölçekteki en büyük ve en itibarlı ödüllerinden biri olan Stevie İş Ödülleri 2014'te ödülleri topladı.

Avrupa'da yılın sosyal sorumluluk projesi, yılın insan kaynakları projesi, yılın halkla ilişkiler programı ve yılın yöneticisi dallarında toplam üç gümüş ve bir bronz Stevie ödülünün sahibi KEDS oldu.

Türkiye'de enerji konusundaki uzmanlıklarını Kosova'ya taşıyan Limak ve Çalık, ülkedeki genç işsizliğine çözüm sunmayı amaçladıkları KEDS Akademi ile dört ödül birden kazandı. KEDS Akademi, toplamda üç gümüş, bir bronz ödülle dünyanın en saygın ödül organizasyonlarından Stevie Uluslararası İş Ödülleri'nde büyük bir başarı sergiledi.

Kosova'da Mayıs 2013'ten itibaren elektrik dağıtım faaliyetlerini yürüten KEDS bünyesinde, Boğaziçi Üniversitesi Yaşam Boyu Eğitim Merkezi iş birliğiyle hayata geçirilen KEDS Akademi, Kosovalı gençlere istihdam sağlamak üzere faaliyet gösteriyor. KEDS Akademi, Stevie Uluslararası İş Ödülleri'nde dört ödül kazanmanın yanında Kosova'ya uluslararası ödül getiren ilk program oldu.
2014 Stevie Uluslararası İş Ödülleri'nde enerji alanında Yılın Yöneticisi dalında gümüş ödüle KEDS İcra Kurulu Üyesi Mesut Serhat Dinç layık bulundu. Yılın İnsan Kaynakları Takımı dalında Gümüş Stevie, Yılın Halkla İlişkiler Programı dalında Gümüş Stevie ve Avrupa'da Yılın Kurumsal Sosyal Sorumluluk Programı dalında Bronz Stevie Ödülü KEDS'in oldu.

Kosova'nın genç işsizliğine çare olacak sosyal yatırım

İşsizlik oranının %30'a yaklaştığı Kosova ekonomisi için büyük önem taşıyan istihdam sorununu çözmeyi hedefleyen KEDS Akademi; Kosova Elektrik Dağıtım Şirketi (KEDS), Kosova Eğitim, Bilim ve Teknoloji Bakanlığı, Boğaziçi Üniversitesi Yaşam Boyu Eğitim Merkezi ve Priştina Üniversitesi iş birliğiyle Kosova'da eğitim alanında önemli bir sosyal sorumluluk projesi olarak hayata geçirildi. Kosova ve Türkiye arasında akademik bilgi alışverişi için bir platform görevi üstlenen proje, Dr. Aylin Löle tarafından geliştirildi. KEDS Akademi, 6 ay sürecek ücretsiz programlarla enerji ve elektrik sektörüne nitelikli eleman kazandırmayı ve Kosova'daki genç işsizliğine çözüm bulmayı hedefliyor. Elektrik mühendisliği öğrencilerini ve teknik liselerde ilgili bölümlerde öğrenim gören öğrencileri, enerji sektöründeki kariyerlerine hazırlamayı amaçlayan proje, 1 Şubat 2014'te başladı ve ilk yılında 50 öğrenciyi mezun etti.

Programı başarıyla tamamlayan Kosovalı gençler, Boğaziçi Üniversitesi sertifikasıyla birlikte İngiltere'nin en büyük akreditasyon kurumu olan Edexcel tarafından da sertifika aldılar. Ardından KEDS'te 6 ay staj yapma imkanının yanı sıra şirkette çalışma şansına da sahip oldular. KEDS Akademi, yeni eğitim döneminde ikinci yılına başlayacak.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Stevie'de KEDS'e 4 Ödül Birden - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • 08:13 "Mahzen-30" Operasyonlarında Organize Suç Örgütü Çökertildi

    Batman merkezli 8 ilde Jandarma tarafından düzenlenen 'Mahzen-30' operasyonlarında elebaşılığını Doğan Güney'in yaptığı (Yurt Dışı Firar) 'Odacılar' olarak bilinen Organize Suç Örgütü çökertildi. Operasyonlarda organize suç örgütünün yöneticilerinden Yonca Onat'ın da aralarında bulunduğu 34 şüpheli yakalandı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyonun başarısını sosyal medya hesabından duyurdu.

  • Gaziosmanpaşa'da meydana gelen toprak kayması sonucu tahliye edilen binaların hasarı görüntülendi
    07:54 Gaziosmanpaşa'da meydana gelen toprak kayması sonucu tahliye edilen binaların hasarı görüntülendi

    Gaziosmanpaşa'da dün meydana gelen toprak kaymasında hasar alan ve tahliye edilen binaların durumu günün ilk ışıklarıyla bir kez daha görüntülendi. Görüntülerde, toprak kaymasıyla birlikte sürüklenen molozlar ve devrilen ağaçlar da yer aldı.

  • Kolombiya ve Arjantin Dışişleri Bakanları Görüştü
    07:48 Kolombiya ve Arjantin Dışişleri Bakanları Görüştü

    Kolombiya Dışişleri Bakanı Luis Gilberto Murillo, Arjantin Dışişleri Bakanı Diana Mondino ile başkent Bogota'da bir araya geldi. Görüşmede turizm, savunma, ticaret ve sürdürülebilir kalkınma konuları ele alındı. İki ülke arasındaki ilişkilerin güçlendirilmesi ve diplomatik gerginliklerin aşılması vurgulandı.

  • Erzincan'da jandarma ekipleri bilgilendirme faaliyeti gerçekleştirdi
    07:38 Erzincan'da jandarma ekipleri bilgilendirme faaliyeti gerçekleştirdi

    Erzincan'ın Üzümlü ve Çayırlı ilçelerinde jandarma ekipleri, kadına yönelik şiddetin önlenmesi ve çevre kirliliği konularında bilgilendirme faaliyetleri gerçekleştirdi. Üzümlü'de 38 kadına KADES uygulaması hakkında bilgilendirme yapılırken, Çayırlı'da ise öğrencilere çevre kirliliği ve HAYDİ uygulaması hakkında bilgilendirme yapıldı.

  • Bayburt'ta Kurt Saldırısından Kaçan Büyükbaş Hayvanlar Drone İle Bulundu
    07:37 Bayburt'ta Kurt Saldırısından Kaçan Büyükbaş Hayvanlar Drone İle Bulundu

    Bayburt'un Aşağı Pınarlı köyünde kurt saldırısından kaçan 60 büyükbaş hayvan, jandarmanın drone destekli arama çalışmasıyla bulundu. Köylülerin yardımıyla 57 hayvan ahırdan çok uzağa gitmeden bulunurken, 3 hayvanı bulamayan besiciler jandarmadan yardım istedi. Bayburt İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından yapılan drone ile arama çalışması sonucunda kayıp hayvanlar köyün dağlarında bulundu ve sahiplerine teslim edildi.

  • Erzincan'da Güvenlik Kamerası Yaygınlaştırma Projesi
    07:36 Erzincan'da Güvenlik Kamerası Yaygınlaştırma Projesi

    Vali Hamza Aydoğdu başkanlığında, Belediye Başkanı Bekir Aksun, İl Emniyet Müdürü Kenan Kurt, ilgili birim müdürleri ve mesleki oda yöneticilerinin katılımlarıyla 'Gözümüz Olun Projesi' ile ilgili toplantı yapıldı. Proje kapsamında, hırsızlık başta olmak üzere asayiş, terör ve genel güvenliğe ilişkin tüm olayların tespit ve aydınlatılması, hiçbir suçun faili meçhul kalmaması amacıyla; Erzincan'da faaliyet gösteren esnaflar, odalar ve STK'lar ile yeni yapı ruhsatı alan inşaatlarda kapalı devre güvenlik kamerasının yaygınlaştırılması amaçlanmaktadır.

  • İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi
    06:57 İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıların ardından İstanbul'da beklenen sağanak yağmur etkisini göstermeye başladı. Sağanak yağış, D-100 Karayolu ve sahil yolunda sürücülere zor anlar yaşatırken, trafik yoğunluğu sabahın erken saatlerinde artmaya başladı.


Advertisement