Stk'lar Birlik Vakfı'nda Buluştu - Son Dakika
Yerel

Stk'lar Birlik Vakfı'nda Buluştu

Stk\'lar Birlik Vakfı\'nda Buluştu

Birlik Vakfı Kayseri Şubesinde gerçekleştirilen STK toplantısında konuşan AK Parti 25. Dönem Milletvekili Yaşar Karayel başkanlık sistemi ile ilgili olarak, “Anlaşılan maddeler içerisinde başkanlık 2 dönem seçilebilecek 5+5 olarak. MHP ile detayları ile ilgili konuşuyorlar.

02.12.2016 13:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Birlik Vakfı Kayseri Şubesinde gerçekleştirilen STK toplantısında konuşan AK Parti 25. Dönem Milletvekili Yaşar Karayel başkanlık sistemi ile ilgili olarak, "Anlaşılan maddeler içerisinde başkanlık 2 dönem seçilebilecek 5+5 olarak. MHP ile detayları ile ilgili konuşuyorlar. Başkan yardımcılığı olacak, bakanlar kurulu olacak" ifadelerini kullandı.

STK temsilcileri ile Birlik Vakfı Kayseri Şubesinde gerçekleştirilen kahvaltılı toplantıya katılan AK Parti 25. Dönem Milletvekili Yaşar Karayel, Fırat Kalkanı Harekatı, PKK'ya yapılan operasyonlardaki son durum, 15 Temmuz sonraki süreç, başkanlık sistemi ve yeni anayasaya dair soruları yanıtladı.

Türkiye'nin coğrafi bakımdan yaşanması zor bir alanda olduğunu belirten Karayel, "Bu coğrafyada yaşamanın bir bedeli var. Bu bedeli bizden önceki nesiller ödediler, bizler de şimdi ödemeye devam ediyoruz. Ama vatan olmazsa hiçbir şey yok. Toprağın hiçbir kabahati yok ama içeride satılmış insanlar, hainler, gafiller var. Bu memleketin düşmanı olan insanlar var. Bunların içerideki işbirlikçileri her zaman var. Bu emperyalist uşakları memleketin parçalanması için dışarıdaki emperyalistlere uşaklık ettiler. Adam Pensilvanya'da oturarak kendisi din adamı görüntüsü içerisinde kardinallerin ideolojisine hizmet eden bir adam olarak Türkiye'nin parçalanması ile ilgili maalesef ülkemize en büyük ihaneti etti. Bir nesil yok oldu. Bu ülkenin 50 yıldan beri yetiştirmeye gayret ettiği, en zeki çocukların hepsini emperyalist güçlere uşak etti bu adam. Bunda hepimizin kabahati var. Dönüp geriye bakacağız, ders çıkaracağız. Bu dersten de üzerimize düşen ne ise hep birlikte yapacağız. Devlet millet kaynaşması çok şükür sağlandı. 15 Temmuz ile birlikte millet yeniden ayağa kalktı. Devletimize, milletimize, vatanımıza, yöneticilerimize, evlatlarımıza sahip çıkacağız." diye konuştu.

15 Temmuz sürecinden asıl mağdur olanın millet olduğunu vurgulayan Karayel, "Bir de darbelerden dolayı mağdurluk hikayesi var. Bu hikayeye hiç aldırmayın. Bu işlerin hepsi boş işler. En büyük mağdur millet." dedi.

"CHP başkanlık sistemine de karşı çıkıyor

Anayasa değişikliği ve başkanlık sistemi konularında Milliyetçi Hareket Partisi ile anlaşmaya vardıklarını kaydeden, başkanlık sisteminin gerçekleşmesi halinde Türkiye'nin istikrara kavuşacağını ifade etti. Karayel, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Başkanlık sistemi ile alakalı Milliyetçi Hareket Partisi ile anlaşıldı. Büyük ihtimalle Bütçe Kanunundan sonra Meclise gelecek. Geçici maddelerle birlikte 12 madde üzerinde anlaşılmış durumda. Her bir madde Anayasa gereği tek tek oylanıyor. Büyük ihtimalle Mart sonu ile Nisan'ın 15'i arasında da sandık milletin önüne gelir. Türkiye yeni bir heyecanla, yeni bir aktivite ile inşallah yoluna devam edecek. 2023 hedeflerinden sapma gibi bir şey asla söz konusu değil. Şu anda içerideki işbirlikçileri ile müdahale eden emperyalistler şimdi buna güçleri yetmeyince içerideki ekonomiyle alakalı dünyadaki konjonktür ile birlikte Türkiye'yi sıkıştırmaya çalışıyor. Hep birlikte sahip çıkacağız, elimizde olanı bölüşeceğiz. Belki 2016 yılı ticari olarak yok sayılırsa da 2017'nin ikinci yarısından itibaren Allah'ın izniyle her şey çok daha güzel olacak. Referandum bitmiş olacak, referandumdan sonra sistem devam edecek. Şu andaki cumhurbaşkanlığı ve başbakanlık sistemi 2019 yılına kadar devam edecek. 2019 yılına kadar olan kanuni düzenlemeler yapılacak. İnşallah 2019 yılından itibaren de 5 yıllığına hem milletvekilleri hem başkanlık seçimleri ile birlikte Türkiye yenilenecek. Seçimler 5 yılda bir yapılacak. Anlaşılan maddeler içerisinde başkanlık 2 dönem 5+5 olarak seçilebilecek . Şu anda MHP ile detaylar üzerinde konuşuluyor. Ama tabi buna CHP'nin itirazı var. CHP ancak darbe dönemlerinde iktidara gelmeyi becerebildiği için, milletin gönlüne girip sandıktan çıkamadığı için şu anda da başkanlık sistemine karşı çıkıyor."

Türkiye'nin sınırındaki ülkelerde meydana gelen gelişmelere de değinen Karayel, "Bunlar olurken de bir yandan dört bir tarafımızda da sıkıntılar var. İŞİD hangi İslami anlayış içerisinde nasıl türedi, anlaşılması mümkün değil. Irak ordusu Amerika'nın verdiği bütün silahlarla birlikte bir günde Musul'dan çekildi. 40 bin kişilik Irak ordusu 6 saat içerisinde nasıl çekildi? Kim bunlara 'yürü' dedi de Irak ordusu çekildi gitti?" dedi.

"30 yıldır sürdürülen terörle mücadele anlayışı terk edildi"

PKK ile mücadelenin başarıya ulaşması için Fırat Kalkanı Harekatı'nın zorunlu olduğunu sözlerine ekleyen Yaşar Karayel, terör ile mücadelenin başarılı şekilde ilerlediğini söyledi. Karayel, " İran'ın güneyden kuşatması, Rusya'nın oraya yerleşmesi, bizim kendi ülkemizin hak ve menfaatlerini korumak PKK ile mücadeleyi başarıyla tamamlamamız için Fırat Kalkanı Harekatı'nı yapmak zorunda kaldık. Biz bunu genişleterek yapacağız. Elbab inşallah bugün yarın ele geçer, hazırlıklar ona göre yapılıyor. Orada biz sadece DAEŞ ile çatışmıyoruz; Amerika var, Almanya var, başka ülkeler var. Türkiye orada yedi düvelle mücadele ediyor. PKK'nın oradaki varlığını o devletler de istemiyor. İnşallah onların da hakkından gelinecek. PKK ile mücadele son derece iyi. 30 yıldan beri sürdürülen 'Eğer gelirlerse vuralım, gelmezlerse inlerinde yaşamaya devam etsinler' anlayışı terk edildi." şeklinde konuştu.

Toplantıya İl Müftüsü Şahin Güven, Birlik Vakfı Kayseri Şube Başkanı Mehmet Adıgüzel, Ziraat Odaları İl Koordinasyon Yönetim Kurulu Başkanı Abdülkadir Güneş, Mazlumder Kayseri Şube Başkanı Ahmet Taş, Eğitim Bir-Sen 1 No'lu Şube Başkanı Aydın Kalkan, Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay, MÜSİAD Kayseri Şube Başkanı Nedim Olgunharputlu, Hizmet İş Sendikası Kayseri Temsilcisi Serhat Çelik ile çok sayıda STK temsilcisi ve vakıf üyesi katıldı. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Stk'lar Birlik Vakfı'nda Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement