Stk'lar Ne Kadar Güçlüyse O Ülkede O Kadar Güçlüdür - Son Dakika
Yerel

Stk'lar Ne Kadar Güçlüyse O Ülkede O Kadar Güçlüdür

Stk\'lar Ne Kadar Güçlüyse O Ülkede O Kadar Güçlüdür

AK Parti Çanakkale Milletvekili aday adayı Muzaffer Kutlu, “Bir Ülkede STK’lar Ne Kadar Güçlüyse O Ülkede O Kadar Güçlüdür AK Parti Türk siyasetinde bir ilki ortaya koyarak aday belirleme sürecinde STK’ların görüşlerine başvurması çok önemli bir farklılıktır” dedi.

21.03.2015 13:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Çanakkale Milletvekili aday adayı Muzaffer Kutlu, "Bir Ülkede STK'lar Ne Kadar Güçlüyse O Ülkede O Kadar Güçlüdür AK Parti Türk siyasetinde bir ilki ortaya koyarak aday belirleme sürecinde STK'ların görüşlerine başvurması çok önemli bir farklılıktır" dedi.

AK Parti Çanakkale Milletvekili aday adayı Muzaffer Kutlu, Sivil toplum kuruluşları hakkında bir açıklama yaptı. Kutlu, "AK siyaset dinamizmini ve toplum nezdinde kabul gören ve Türkiye'nin partisi olması hiç şüphesiz ki milletle birlikte yürümesinden ve milletin istekleri doğrultusunda politikasını belirlemesinden kaynaklanmaktadır. AK Parti siyasetinin merkezinde insan vardır. İnsanı Yaşat ki Devlet Yaşasın düsturunu şiar edinen AK Parti bu dönem 400 milletvekili ile yeni Türkiye yolunda kararlılıkla yürüyecektir. Sivil toplum kuruluşlarımız demokrasimizin vazgeçilmezi ve göz bebeğidir. Bir ülkede STK'lar ne kadar güçlüyse o ülke de o kadar güçlüdür. STK'lar da siyasal partiler gibi demokratik hayatın vazgeçilmez unsurlarıdır. AK Parti Türkiye'nin partisi olmuştur. Sadece partinin değil aynı zamanda STK'ların ve halkımızın da görüşlerine önem vererek karar süreçlerine dahil etmesi bu yüzdendir. AK Partinin milletvekilleri adayları dar çerçevede değil geniş mutabakatla belirlenecek bir süreçten geçecektir. Her ilimizde olduğu gibi Çanakkale'mizde de vakıf, dernek, meslek kuruluşları ve benzeri bütün STK'ların ve bu kuruluşlarda görev yapan yönetim kurullarının görüşlerine başvurulacaktır. Oy kullanacak olanlar ilimizde kimleri milletvekili olarak görmek istediklerini yazarak kanaatlerini belirtecekler. Çanakkale STK'lar açısından Türkiye ortalamasının üzerinde yer alan şehirlerden biridir. Bu durum ilimizin karar süreçlerinde STK'ların ne denli etkili olduğunu göstermektedir. Ak Parti STK'ları en fazla önemseyen siyasi harekettir. Gerek Genel Merkezimizin çalışmaları gerekse İl Başkanlığım döneminde ilimizin geleceğine yönelik STK'larımızla değişik dönemlerde önemli çalıştaylara imza attık. Bu durum AK Partinin STK'lara verdiği önemi göstermektedir. Ortak aklı harekete geçirerek yeni dönemde STK'ları ile işbirliği içerisinde yeni anayasanın yeni Türkiye ve 2023 hedefleri için güç katacağını düşünüyorum. Ayrıca başkanlık sisteminin de karar mekanizmasını hızlandıracağını düşünüyorum. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın her platformda Başkanlık ısrarı 2023 için her alanda belirlenen hedeflere ulaşma arzusundandır. Hedefimiz kurumsallaşmasını her seçim döneminde oylarını katlayarak başarılarla tamamlayan AK Parti'nin bu dönem 400 milletvekiliyle meclise taşınması ve yeni anayasayla Türkiye'nin daha güçlü hale gelmesidir. Başkanlık sistemi Türkiye özgü ve ülke ihtiyaçlarına uygun bir sistem olarak gerçekleşmesiyle önemli sorunlar giderilecektir" dedi. - ÇANAKKALE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Stk'lar Ne Kadar Güçlüyse O Ülkede O Kadar Güçlüdür - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement