Stk'lar Süleyman Hoca İçin Yürüdü - Son Dakika
Yerel

Stk'lar Süleyman Hoca İçin Yürüdü

Stk\'lar Süleyman Hoca İçin Yürüdü

Sen öncülüğünde düzenlenen ve Devrimci İşçi Sendikası (DİSK), Kamu Emekçileri Sendikası (KESK) bileşenlerinin de destek verdiği yürüyüşte Suruç saldırısı kınandı.

24.07.2015 16:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sen öncülüğünde düzenlenen ve Devrimci İşçi Sendikası (DİSK), Kamu Emekçileri Sendikası (KESK) bileşenlerinin de destek verdiği yürüyüşte Suruç saldırısı kınandı.

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde düzenlenen bombalı saldırıda 32 kişinin yaşamını yitirmesi ve 100'ü aşkın kişinin de yaralanmasına tepkiler devam ediyor. Bugün KESK Eş Genel Başkanı Şaziye Köse, Eğitim-Sen Genel Sekteri Sakine Esen ve Eğitim-Sen Genel Mali Sekteri Mesut Fırat'ın da aralarında bulunduğu sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, Suruç'taki bombalı saldırıyı kınayarak katliamda hayatını kaybedenler arasında bulunan İngilizce Öğretmeni Süleyman Aksu için yürüdüler.

KESK Yüksekova Şubesi önünde bir araya gelen vatandaşlar, "Süleyman yoldaş ölümsüzdür" pankartı taşıyarak Eski Cezaevi Kavşağı'ndan Oslo Oteli önüne geldi. Burada kalabalık adına açıklama yapan KESK Eş Genel Başkanı Şaziye Köse, "Başımızı sağ etmek için bu mücadeleyi büyüteceğiz. Ölen yoldaşlarımız, rüzgar kanatlı atlara binerek yüzlerinde gülümsemeleri, ellerinde yeni bir yaşamı kurmak için koyacakları katkılarıyla kitapları, defterleri, boyama kitapları ve kalemleriyle çocuklara götürecekleri tüm o malzemeleri alarak sonsuzluğa uğurladık. Aslında onların sadece cisimlerini yitirdik. Mücadelelerini ve açtıkları yolu yitirmedik " dedi.

STK'lar, yürüyüşten sonra Aksu için kurulan taziye çadırını ziyaret ederek, aileye başsağlığı dileklerinde bulundu - HAKKARİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Stk'lar Süleyman Hoca İçin Yürüdü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement