Stk'lar Tek Çatı Altında - Son Dakika
Yerel

Stk'lar Tek Çatı Altında

Stk\'lar Tek Çatı Altında

İnegöl Kent Konseyi bünyesinde "Sivil Toplum Kuruluşları Çalışma Grubu" kuruldu.

24.11.2015 15:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İnegöl Kent Konseyi bünyesinde "Sivil Toplum Kuruluşları Çalışma Grubu" kuruldu.

Bünyesinde 14 adet çalışma grubu bulunan ve şu ana kadar 70 projesi hayata geçirilen İnegöl Kent Konseyi'nin 15. ve en önemli çalışma grubu olan Sivil Toplum Kuruluşları Çalışma Grubu, Royal Hotel'de düzenlenen kahvaltılı toplantıda tanıtıldı. Grupta 18 adet STK yer aldı.

İnegöl Kent Konseyi Başkanı Haydar Cerrah, "Kent Konseyi, AB uyum yasalarında Türkiye'ye mecbur edilen kurumlardan bir tanesidir. İçerisi doldurulduğunda çok güzel faaliyetlerin yapıldığı bir alandır. Kent Konseyi bir plan ve proje kuruluşudur, üyelerinin tamamı gönüllü üyelerdir. Cemil Meriç, 'Şehirde iki kısım insan vardır. Biri şehirde olanlar, diğeri şehirli olanlardır. Herkes şehirli olabilir. Köyünde tarlasını, toprağını, hayvanını, çiftliğini satan herkes şehre gelebilir. Acaba ne kadar şehirlidir, ne kadar kentlidir?' diyor. Bizler Kent Konseyi olarak bu şehre muhalif bakıyoruz. Yanlış olan, eksik olan, hatalı bulduğumuz her konuyu projelendirerek yöneticilere bunu sunmaya çalışıyoruz. Kültür, sanat, edebiyat, kentlilik, çevrecilik, hayvanseverlik, turizm gibi dallarda yaklaşık 70 proje sunduk ve sunmaya devam edeceğiz. Hiçbir zaman projelerimiz gerçekleşmiyor diye bir yılgınlığa düşmüyoruz. Bugün gerçekleşmeyen daha sonra gerçekleşebilir, önemli olan bu kent adına proje yapmamızdır" dedi.

Siyasi parti üyelerine ve belediye başkan adaylarına çağrıda bulunduklarını anlatan Cerrah, "Projelerimizi onlara sunmuştuk. Dedelerimiz bundan 50-60 yıl önce Avrupa'ya göç etmişler, buraya dönme düşüncesiyle ne Avrupa'nın kültürünü tanımışlar, ne dilini öğrenmişler ne de STK kurmuşlardır. Ne yazık ki ne buraya dönebildiler, ne Almanya'ya entegre olabildiler. Ciddi sıkıntılar yaşadılar. Avrupa'da 100 bin civarında Ermeni lobisi, onun 3'te 1'i kadar Yahudi lobisi vardır ama 4 milyona yakın Türkiye yaşamaktadır, hepsinin sesi bizden daha çok çıkmaktadır. Buradaki temsilcilerimizin çoğu dışarıdan bu şehre gelmiş insanlardır. Biz bu şehrin vazgeçilmezleriyiz. Gözümüz gibi, evladımız gibi sahip çıkmalıyız" diye konuştu. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Stk'lar Tek Çatı Altında - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement