Stk'lardan Gazetecilere Destek Ziyareti - Son Dakika
Güncel

Stk'lardan Gazetecilere Destek Ziyareti

Stk\'lardan Gazetecilere Destek Ziyareti

Diyarbakır’da bir grup sivil toplum kuruluşu temsilcisi, Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti’ni (GGC) ziyaret ederek, gazetecilere yapılan saldırıları kınadı.

12.06.2015 17:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır'da bir grup sivil toplum kuruluşu temsilcisi, Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti'ni (GGC) ziyaret ederek, gazetecilere yapılan saldırıları kınadı.

Diyarbakır'da, aralarında Ticaret ve Sanayi Odası, Baro, İnsan Hakları Derneği (İHD), Güneydoğu Sanayici ve İşadamları Derneği (GÜNSİAD), Güneydoğu Genç İşadamları Derneği (GÜNGİAD), Diyarbakır Sanayici ve İş İnsanları Derneği (DİSİAD) ve Diyarbakır Girişimci İş Kadınları Derneği'nin (DİGİKAD) de bulunduğu sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, GGC'yi ziyaret ederek, geçtiğimiz gün kentte yaşanan olaylarda gazetecilere yapılan saldırıyı kınadı.

Ziyarette konuşan GÜNSİAD Başkanı Şah İsmail Bedirhanoğlu, bölgenin çok zor şartlarda olduğunu ve gazetecilerin işlerini yaparken güçlüklerle karşılaştığını belirterek, "Bizlerin de işi zor. Bölgemizde de gündem maalesef bitmiyor. Tam gerginliğin ve tansiyonun bittiğini düşünüp, ağız tadıyla bazı şeylerin keyfini yaşayacağız dediğimiz noktada bir şeyler yaşanıyor. 9 Haziran'da da İhya-Der Başkanı Aytaç Baran'ın öldürülmesi ve sonrasında yaşanan olaylarla tekrardan tadımız kaçtı. Biz sivil toplum örgütleri değişik açıklamalarda bulunduk ve bunu gerçekten bir provokasyon olduğunu ifade ettik. Daha sonraki gelişmelerde üç vatandaşımız daha haşatını kaybetti. Tam da bu arada Canan Altıntaş ve diğer muhabirlere yapılan saldırıları izleyerek, irkildik. Hepinize geçmiş olsun" dedi.

"SALDIRANLARI KINIYORUZ"

İHD Diyarbakır Şube Başkanı Raci Bilici, gazetecilerin yaşamlarını ortaya koyarak ve ciddi riskler alarak mücadele verdiğine dikkat çekerek, şunları kaydetti:

"Bu temelde biz, insan hakları kurumları ve sivil toplum örgütleri olarak sürekli sizlerle beraberiz ve sizlerin yanında olacağız. ve her koşulda sizlerin yanınızda olduğunuzu belirtmek istiyorum. Biliyorsunuz, yaralanan, öldürülen ve tutuklanan gazeteciler var bu coğrafyada. Şu bir daha çıkıyor ortaya, bu ülkede bu coğrafyada görevinin layıkıyla yerine getiren kim olursa ona yönelik ciddi yönelimler oluyor. Biz bunu kabul etmiyoruz, reddediyoruz. Canan ve diğer gazetecilere saldıranları kınıyoruz: "

"BİZDEN SONRAKİLER BU OLAYLARLA MUHATAP OLMASIN"

DİSİAD Başkanı Burç Baysal da tüm basın emekçilerine 'geçmiş olsun' dileğinde bulunarak, "Son 30-40 yılımızı gözümüzün önüne getirdiğimizde gerçekten iki gün arka arkaya gülmediğimiz bir yerleşkede yaşıyoruz. Maalesef ki toplumun geneli için mücadele veren bir merkezdeyiz ve bu anlamda bu merkez genel anlamda özgürlüklere ve toplumun refah seviyesinin yükselmesi için mücadeleler verirken, yaşadıklarımız gerçekten çok da kabul edilebilir şeyler değil. Cuma günü olan olaylar hepiniz izlediniz. Çok yüksek bir sesle bunu kınadığımız belirtip, Pazartesiyi daha rahat geçireceğimizi düşünürken, akabinde çıkan olaylar hepimizi derin düşüncelere saldı. Bütün sivil toplum kuruluşları olarak, ilgili kurum ve kuruluşlara bölgenin 90'lar algısına geri dönmeme noktasındaki hassasiyetleri aktardık. Bizler yaşadıklarımızı unutmadığımız gibi bizden sonraki nesillerin bu olaylarla muhatap olmasını istemiyoruz" dedi.

GGC Başkanı Veysi İpek ise saldırıya uğrayan gazetecilerin sağlık durumuna ilişkin bilgi vererek, ziyaret ve destekte bulundukları için sivil toplum kuruluşları temsilcilerine teşekkür etti. - DİYARBAKIR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Stk'lardan Gazetecilere Destek Ziyareti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement