Stk'lardan Halep'teki Saldırılara Tepkiler - Diyarbakır / Şanlıurfa / - Son Dakika
Güncel

Stk'lardan Halep'teki Saldırılara Tepkiler - Diyarbakır / Şanlıurfa /

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : DİYARBAKIR Dicle Üniversitesi önünde bekleyen öğrenciler Özgür-Der Gençliği Kulübü Başkanı İrfan Tanrıverdi, açıklaması Öğrencilerin slogan atması ŞANLIURFA Grubun toplanması Grubun sloganlar atması ve açtıkları dövizlerden detaylar STK'lar adına açıklama yapan Ali Acar Yürüyüş yapmak isteyen gruba polis uyarısı ÇORUM Yürüyüşten detay Basın açıklamasının okunması Dua edilmesi Detaylar Diyarbakır'daki sivil toplum kuruluşları Suriye rejimi ve Rus güçlerinin Halep'e düzenlediği hava saldırılarına tepki gösterdi.

02.05.2016 22:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

DİYARBAKIR

Dicle Üniversitesi önünde bekleyen öğrenciler

Özgür-Der Gençliği Kulübü Başkanı İrfan Tanrıverdi, açıklaması

Öğrencilerin slogan atması

ŞANLIURFA

Grubun toplanması

Grubun sloganlar atması ve açtıkları dövizlerden detaylar

STK'lar adına açıklama yapan Ali Acar

Yürüyüş yapmak isteyen gruba polis uyarısı

ÇORUM

Yürüyüşten detay

Basın açıklamasının okunması

Dua edilmesi

Detaylar Diyarbakır'daki sivil toplum kuruluşları Suriye rejimi ve Rus güçlerinin Halep'e düzenlediği hava saldırılarına tepki gösterdi.

Aralarında Hüda-Par Genel Başkan Yardımcısı Vedat Turgut, Memur-Sen ve Özgür-Der temsilcilerinin de bulunduğu sivil toplum kuruluşu üyeleri Yenişehir ilçesi Ekinciler Caddesi'nde toplandı. Grup, Türkçe, İngilizce ve Arapça "Halep yanıyor dünya susuyor", "Katil Rusya Suriye'den defol" pankartları açarak, "Emperyalist Rusya ve işbirlikçi hainler, Suriye'den defolun" sloganı attı.

Grup adına açıklama yapan Aydınlık Yarınlar İçin Hak ve Özgürlükler Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği (AYDER) Başkanı Ferzende Lale, Suriye'deki saldırılar nedeniyle üzüntülü olduklarını söyledi.

"Zalim Esed'in çocuk, yaşlı ve kadın demeden katlettiğini, emperyalist güçlerin de Müslümanların cesetleri üzerinden kendilerine güç gösterisi yaptığını" kaydeden Lale, şöyle konuştu:

"İslam coğrafyasının kadim düşmanları olan iki yüzlü Avrupa, büyük şeytan ABD ve barbar Rusya, söz konusu İslam coğrafyası olunca hemen birleşip Müslümanları kaosun girdabına sokmaya çalışmaktadır. Suriye'den yankılanan özgürlük sedasının onların yıkılışına öncülük ettiğini biliyorlar ve bunun için her türlü kirli politikayı tedavüle sokmuşlardır. Suriye özgürleşirse bu, İslam coğrafyasının kurtuluş umudunu daha da ileriye taşıyacaktır. Onun için bu kanlı ittifakın bütün bileşenleri Müslüman halkın iradesini hiçe sayıp Esed gibi zalim bir diktatöre destek çıkarak kan üstüne kurdukları zulüm düzenlerini ayakta tutmaya çalışmaktadırlar. "

Lale, İslam dünyasına birlik çağrısında bulundu.

Üniversite öğrencilerinden protesto

Dicle Üniversitesi Özgür Düşünce ve Eğitim Hakları Derneği (Özgür-Der) Gençliği Kulübü üyeleri de, Suriye rejimi ve Rus güçlerinin Halep'te düzenlediği hava saldırılarına tepki gösterdi.

Kulüp üyeleri, Dicle Üniversitesi Fen Fakültesi önünde toplanarak "Suriye halkı yalnız değildir. Zalim Rusya Suriye'den defol" sloganları attı.

Kulüp başkanı İrfan Tanrıverdi, Suriye halkının çok zor ve kısıtlı imkanlarla mücadelesine devam ettiğini belirtti. Tanrıverdi, dünyanın gözü önünde Halep'te gerçekleştirilen katliama sessiz kalındığını söyledi.

Şanlıurfa'da STK'lardan Halep'teki saldırılara tepki

Şanlıurfa'daki sivil toplum kuruluşları Suriye rejimi ve Rus güçlerinin Halep'e düzenlediği hava saldırılarını protesto etti.

İHH Şanlıurfa Temsiliği öncülüğünde Rabia Meydan'ında toplanan aralarından Suriyeli sığınmacıların da bulunduğu grup, Halep'e yapılan saldırları kınayan Türkçe, Arapça yazılı pankartlar ve dövizler açarak slogan attı.

STK'lar adına açıklama yapan Ali Acar, Rus jetlerinin son bir hafta içeresinde Halep'e her gün hava saldırısı düzenlediğini söyledi.

Saldırıda hastanelerin, okulların ve pazar yerlerinin en büyük hedefler arasında bulunduğunu belirten Acar, "Halep'teki son çocuk doktoru da hastaneye yapılan Rus saldırılarında hayatını kaybetti. Ayrıca rejim kuvvetleri başlattıkları kara operasyonuyla Halep'e tek giriş yolu olan Kastillo bölgesini ele geçirmeye çalışıyor. Bölgeye tek giriş olan Kastillo yolu Esed rejimi tarafından ele geçirilirse halk ya Türkiye sınırına kaçacak ya da evlerini terk etmeyenler açlıktan ve saldırılardan dolayı hayatını kaybedecek" dedi.

Açıklamanın ardından grup slogan atarak Topçu Meydanı'na doğru yürüyüş yapmak istedi. Yürüyüşe izin vermeyen polis ekipleri, grubu dağıttı.

Çorum'daki çeşitli sivil toplum örgütleri Suriye rejimi ve Rus güçlerinin Halep'e düzenlediği hava saldırılarına tepki gösterdi.

Çorum Akıncılar Derneği tarafından organize edilen "Çorum, Halep'e ses verecek" isimli protesto eylemi kapsamında Ulucami'de akşam namazını birlikte kılan Çorum İnsani Değerler Platformu, Özgür-Der Çorum Şubesi ve Hitit Üniversitesi Suffa Kulübü üyeleri, namazın ardından pankart ve sloganlarla Gazi Caddesi'nden Çorum Park'a yürüdü.

Suriye ve Rusya aleyhine çeşitli sloganlar atan grup, Suriye rejimi ve Rus güçlerinin Halep'e düzenlediği hava saldırılarını kınadı.

Grup adına basın açıklamasını okuyan, Hitit Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğrencisi Huzeyfe Yıldız, özgürlük, medeniyet, barış ve demokrasi kisvesiyle yapılan tüm adaletsizlik, zulüm ve katliamları kınadıklarını söyledi.

Sivillere, yaşlılara, çocuklara, kadınlar başta olmak üzere tüm masumlara ve Müslümanlara yapılan saldırıların hiçbir ülkede, hiçbir anayasada, hiçbir insan hakları bildirisinde kabul edilemez olduğunu vurgulayan Yıldız, "Hiçbir baba, evladının cesedinin parçalarını bir torbaya doldurmamalı, hiçbir anne, yeni doğan bebeğini gözyaşları içinde toprağa vermemeli, hiçbir yeni nesil, varil bombalarında gördüğü kan ve vahşet yüzünden gökte süzülen sıradan bir uçaktan bile korkacak kadar ağır şartlar altında yetişmemelidir. Bu, tüm insanlık için apaçık bir vahşettir" ifadelerini kullandı.

Suriye rejimi ve Rus güçlerinin Suriye'deki saldırılarının, son yüzyılın gördüğü en uzun ve en büyük soykırım olduğunu dile getiren Yıldız, Suriye'de sivil, muhalif ayrımı yapmaksızın insanların vahşice katledildiğini kaydetti.

Suriye'de aralık verilmeden geçen 5 yıl içinde, savaşın her gün daha da şiddetlendiğini, Esed ve müttefiki Rusya'nın yoğun bir şekilde Halep kentini bombaladığını belirten Yıldız, "Kardeş kavgası yahut mezhepçilik denilerek üstü kapatılan, siyasi manevralara meze yapılarak bir şekilde geçiştirilen bu büyük kıyamda, din kardeşlerimiz eziliyor. Kardeşlerimiz, zalim ve katil Esed rejiminin yanında bir de batılı güçler tarafından işkence görmekte, tecavüz edilmekte, öldürülmektedirler. Suriye rejiminin bugünkü baş ismi Beşşar Esed, tıpkı babası Hafız Esed gibi Sünni ve sivil kanının akıtılmasına muhtaç bir canavardır. Esed, Suriye'de ayaklanmalar başlamadan önce de babasının oğlu olduğunu kanıtlamış bir diktatördür." diye konuştu.

Müslümanları birlik olmaya davet eden Yıldız, Türkiye'nin Suriye'deki mazlum ve mağdurlara kucak açmaya devam etmesi gerektiğini kaydetti.

Basın açıklamasının ardından dua eden grup, daha sonra dağıldı

Stk\'lardan Halep\'teki Saldırılara Tepkiler - Diyarbakır / Şanlıurfa /
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Stk'lardan Halep'teki Saldırılara Tepkiler - Diyarbakır / Şanlıurfa / - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Depremzede yaşlı kadın korku dolu anları anlattı
    22:11 Depremzede yaşlı kadın korku dolu anları anlattı

    Tokat'ta meydana gelen depremden kaçarken yaralanan yaşlı kadın, yaşadığı korku dolu anları anlattı. Sulusaray ilçesinde meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki depremde, Nazile Yeşilkaya ocakta madımak yemeği yaparken üstüne betondan tuğlalar düştüğünü ve bayıldığını ifade etti.

  • Diyarbakır'da Dicle Nehri'nde ceset olduğu ihbarı üzerine arama çalışması başlatıldı
    22:09 Diyarbakır'da Dicle Nehri'nde ceset olduğu ihbarı üzerine arama çalışması başlatıldı

    Diyarbakır'ın Sur ilçesinde bulunan Dicle Nehri'nde bir ceset olduğu ihbarı üzerine AFAD, 112 Acil Sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Ekipler, nehirde bir süre arama çalışması yaptıktan sonra çalışmaya yarın sabah da devam edecek.

  • Tokat'ta meydana gelen deprem Kayseri'de bir evin duvarlarında hasara neden oldu
    22:08 Tokat'ta meydana gelen deprem Kayseri'de bir evin duvarlarında hasara neden oldu

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen 5,6 büyüklüğündeki deprem sonucunda Kayseri'de ikamet eden Ferdi Yakupoğlu'nun evinin duvarlarında çatlaklar oluştu. Yakupoğlu, evin oturulacak halde olmadığını ve ailesinin risk altında olduğunu belirtti. AFAD'a bilgi verildi.

  • Alaçatı Ot Festivali coşkuyla başladı
    22:06 Alaçatı Ot Festivali coşkuyla başladı

    Bu yıl 13.'sü düzenlenen Alaçatı Ot Festivali 'Öz'e Dönüş' konseptiyle kapılarını açtı. Festivale katılan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay ile Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli stantları gezerek, vatandaşlarla selamlaştı.

  • TİP İstanbul İl Örgütü, Asgari Ücret Artışı İçin Protesto Etti
    22:03 TİP İstanbul İl Örgütü, Asgari Ücret Artışı İçin Protesto Etti

    Türkiye İşçi Partisi (TİP) İstanbul İl Örgütü, hükümete gönderdiği açık mektupta asgari ücretin yılda bir kez artmasını isteyen Merkez Bankası Başkanı ve bu yıl asgari ücrete ikinci bir zam yapılmayacağını söyleyen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ı Merkez Bankası önünde düzenlediği basın açıklamasıyla protesto etti. TİP üyeleri, Merkez Bankası Başkanı'nın hemen görevden alınmasını istedi.

  • Amasya'nın Taşova ilçesindeki bir evin bahçesinde çıkan yangın söndürüldü
    22:03 Amasya'nın Taşova ilçesindeki bir evin bahçesinde çıkan yangın söndürüldü

    Amasya'nın Taşova ilçesindeki bir evin bahçesinde bulunan depoda çıkan yangın, ahır ve samanlığa da sıçradı. Yangın itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürülürken, depo, ahır ve samanlık kullanılamaz hale geldi. Yangında 500 saman balyası ve 1 ton yem yandı.


Advertisement