Stk'lardan İha'ya Geçmiş Olsun Ziyareti - Son Dakika
Güncel

Stk'lardan İha'ya Geçmiş Olsun Ziyareti

Stk\'lardan İha\'ya Geçmiş Olsun Ziyareti

Diyarbakır’da faaliyet yürüten 72 Sivil Toplum Kuruluşu (STK) temsilcileri adına bir heyet, geçtiğimiz günlerde çıkan olaylarda yaralanan İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirine geçmiş olsun dileklerini iletmek üzere İHA Diyarbakır Bölge Müdürlüğü’nü ziyaret etti.

13.06.2015 15:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır'da faaliyet yürüten 72 Sivil Toplum Kuruluşu (STK) temsilcileri adına bir heyet, geçtiğimiz günlerde çıkan olaylarda yaralanan İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirine geçmiş olsun dileklerini iletmek üzere İHA Diyarbakır Bölge Müdürlüğü'nü ziyaret etti.

STK temsilcileri, Diyarbakır'da çıkan olaylarda haber takibi yapmak isterken bacağından yaralanan İHA muhabiri Burak Emek için, İHA Bölge Müdürü Abdulkerim Kantarcıoğlu'na geçmiş olsun dileklerini ileterek, sağduyu çağrısında bulundu. 72 STK adına ziyareti Diyanet-Sen Başkanı ve Memur-Sen Başkan Vekili Ömer Evsen, Özgür-Sen Yönetim Kurulu üyesi Süleyman Nazlıcan, Dicle Fırat Diyalog Grubu temsilcisi Mühittin Batmanlı, Tarım Orman Çalışanları Sendikası Seyfettin Güler gerçekleştirdi.

Ziyarette konuşan Ömer Evsen, bölgede yaşayan herkese sağduyu çağrısında bulunarak, provokasyonlara gelinmemesi gerektiğini belirtti. Evsen, gruplar arasında kargaşa çıkararak kaos ortamı oluşturmaya çalışıldığını kaydederek, "6-7 Ekim olaylarında başlayan daha sonra seçim öncesi patlama ile devam eden ve seçim sonrasında da bunun devamı olarak gördüğümüz iki grup arasında arasındaki çatışma ortamı oluşturmaya yönelik bir grup olayın gerçekleştirildiği bu süreçte, bazı basın mensubu arkadaşımızın da yaralanması bizim sizlere bir geçmiş olsun niyeti ile buraya gelmemize vesile oldu. Burada öncelikle size ve yaralanan iki arkadaşımıza geçmiş olsun diyelim. Tabii bölgemiz barışa susamış bir bölge. Hiçbir şekilde kana, gözyaşına artık tahammülü olmayan bir bölge haline geldi. Bu da bizi bir noktada bir nebze de olsa elimizi taşın altına koymaya itiyor. 72 STK adına biz burada size geçmiş olsun dileklerimizi iletmeye geldik. Allah bir daha böyle olaylar yaşatmasın. Bu olayların çerçevesinde de bu tür sıkıntılar yaşatmasın diye umuyoruz. Bölgeye de bir çağrı yapmamız gerekiyor. Herkes aklı selim hareket etmeli, ve bilinmeli ki büyük bir kaos planına yönelik bu tür operasyonların artık devam edeceği endişesi hepimizin içerisinde hakimdir. Lütfen herkes sağduyulu davransın. Olabilecek her olaydan önce aklı selimi önce hareket ettirsin. Biz herkesin akıllılıkla hareket edip bu tür provokasyonlara gelmemesi gerektiğini ve bölgemiz de bu noktada kolay kolay provokasyona gelmeyeceğini son iki olayda bize göstermiştir" dedi.

İHA Diyarbakır Bölge Müdür Abdulkerim Kantarcıoğlu da, bu tür olayların bir daha yaşanmaması temennisinde bulunarak, ziyarete gelen STK temsilcilerine teşekkür etti. - DİYARBAKIR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Stk'lardan İha'ya Geçmiş Olsun Ziyareti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement