Stk'lardan "Karikatür" Tepkisi - Son Dakika
Güncel

Stk'lardan "Karikatür" Tepkisi

ANTALYA/MUĞLA/ Antalya, Muğla ve Isparta'daki bazı STK ve akademisyenler, bir gazetede 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yayımlanan karikatürde hadisle alay edildiğini belirterek, tepki gösterdi.

11.03.2016 16:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ANTALYA/MUĞLA/ Antalya, Muğla ve Isparta'daki bazı STK ve akademisyenler, bir gazetede 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yayımlanan karikatürde hadisle alay edildiğini belirterek, tepki gösterdi.

Memur-Sen Antalya İl Başkanı ve İHH Antalya Şube Başkanı Mehmet Yıldırım, söz konusu ifadeleri kullananların alçakça bir tavır sergilediğini ifade ederek, değer yargılarına devamlı küfür eden insanların sicilinin kirli olduğunu söyledi.

Küçük çocukların dağa götürülüp, 50, 60 yaşındaki insanlara peşkeş çekildiğini dile getiren Yıldırım, "Ufak yaşta, Kandil'de, dağda binlerce teröriste cinsel meta olarak çocukları peşkeş çeken bu kafa yapısındaki insanlar, Peygamber Efendimizin 'Annelerin ayağında cennet vardır' kelimesine hangi mantıkla hangi zihniyetle itiraz ediyorlar anlamak mümkün değil. Efendimizin kadını aşağılayan değil, onure eden bir ifadesi var. Erkeklere değil, 'annelerin ayağının altındadır' diyor. Annelerin gönlünde, başında demiyor. En değersiz gördüğün yerde bile cennet vardır' ifadesi var" diye konuştu.

Yıldırım, hayatın her bölümünde kadınların olduğuna dikkati çekerek, şunları kaydetti:

" PKK'nın, Kandil'in uzantısı olan gazetelerin, dergilerin çirkefliğine bakın. Siz kadına ne kadar değer veriyorsunuz, kadınları nasıl infaz ettiklerinizi, töre cinayetlerini hepsini biliyoruz. Bunlara sesinizi çıkartamayacaksınız. Bir ifade daha var orada, 'ayağımızın altından cenneti alın, yavrularımızı bize verin.' O kadar tezat bir cümle olabilir mi? Yavrularınızı devlet almıyor ki sizden Kandil kaçırıyor."

Yıldırım, "Araba lastiği reklamında bile kadının 'cinsel obje' olarak kullanılmasından rahatsız olmayanların, Peygamberimizin 'cennet annelerin ayakları altındadır' kelimesinden rahatsız olmaları, Zerdüştlük dinin değer yargılarıdır. Müslüman Kürt, bundan rahatsız olmuştur, rahatsız olmaya devam edecektir. Müslüman Kürtler Diyarbakır'da bugün eylem yapacak, yürekten kutluyorum" ifadelerini kullandı.

Muğla

Memur-Sen Muğla İl Başkanı Önder Uçak, tarihte hiçbir insanın, komutanın, devlet adamının, filozofun hatta hiçbir peygamberin hayatının Hz. Muhammed'in hayatı kadar detaylı ve kapsamlı bir şekilde kayıt altına alınmadığını söyledi.

Akıl tutulması, kalp katılaşması ve basiret bağlanması olmayan her insaf ve vicdan sahibi insanların nezdinde Hazreti Muhammed, övgüyle, ihtiramla ve takdirle anılarak anlatıldığına işaret eden Uçak, "Bazı insanların cehalet ve gafletinden, bazılarının da kin, düşmanlık ve küstahlıklarından dolayı alçakça ileri geri konuştukları görülmektedir. Bunun son örneği de tarihin çöp sepetine atılmış köhne bir ideolojinin tetikçiliğine soyunan gazete olmuştur. Hz. Muhammed'i tanımak ve O'nun kutlu yolunda yaşamak her şeyden önce bir nasip meselesidir. Peygamberimizi zehirli kalemleri ile iğrenç karikatürlerine konu etme cüretine kalkışan bu nasipsizleri şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz" dedi.

Muğla İmam Hatip Okulları Derneği Şube Başkanı Sefa Kara da yapılan çirkin saldırıyı şiddetle kınadıklarını söyledi.

Karikatürün daha önce Fransa'daki bir derginin yaptığı hakaretten aşağı kalır yanının olmadığını belirten Kara, "Malum zihniyetin bilinçaltındaki İslam karşıtlığının tezahürüne değişik zamanlarda tüm kamuoyu şahittir. Bizler sahabelerin Allah Resulüne bağlılığı gibi bir bağlılık içersinde olmalıyız, sahabelerin onun muhafaza ettiği gibi muhafaza etmeliyiz, eğer biz Müslümanlar olarak bu hakaretlere karşı sesimizi yükseltmezsek. Allah Resulü bizden davacı olacağını unutmamalıyız. Hiç kimsenin kutsallarımıza dil uzatmasına müsaade etmemeliyiz" ifadelerini kullandı.

Eğitim Bir-Sen Marmaris Şube Başkanı Turgay Kaçar da söz konusu gazetenin, Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed'in "Cennet annelerin ayakları altındadır" Hadis-i Şerifine atıfta bulunularak alay edilmesi gibi bir hadsizliğe, ahlaksızlığa kalkışmasını şiddetle kınadıklarını kaydetti.

Kaçar, "Dünya kadınlar gününde milletimizin manevi değerleri ile alay etmeye çalışan, terör örgütleri çizgisinde yayın yapan gazetenin bu tür saçma yayınları daha önce de yaptığını biliyoruz ve bu karikatürü yapanları, destekleyenleri lanetliyoruz" dedi.

Isparta

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ramazan Erdem de söz konusu karikatürün önyargılı ve nefret yüklü olduğunu söyledi.

İfade özgürlüğünün insanların dine hakaret olarak kullanılmaması gerektiğini dile getiren Erdem, "Maalesef ifade özgürlüğü toplumun dini değerlerine hakaret etme olarak algılanıyor ve bunu bir şekilde izhar ediyor. Ülkemizde kendini aydın zanneden birtakım kompleksli kişilerde bu tür ifrazatlar daha çok görülmekte" şeklinde konuştu.

Erdem, söz konusu basın kuruluşunun kendi fikriyatına uygun hakaret ettiğini, bunlardan da başka bir şeyin beklenemeyeceğini sözlerine ekledi.

Diyanet-Sen Isparta Şube Başkanı Osman Akçil de karikatürde Hz. Muhammed'e İslam'a ve kadınlara yönelik ağır hakaretlerin bulunduğunu vurguladı.

İslam dininin kadınları baş tacı yaptığını, Hz.Muhammed'in "Cennet, anaların ayakları altındadır" hadisinin bunun bir kanıtı olduğunu dile getiren Akçil, karikatürün bir algı yaratmak çabası içinde olduğunu belirtti.

Karikatürün ifade özgürlü içerisinde değerlendirilemeyeceğini vurgulayan Akçil, söz konusu gazete hakkında Müslümanların suç duyurusunda bulunması gerektiğine dikkati çekti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Stk'lardan 'Karikatür' Tepkisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement