Stk'lardan Karikatür Tepkisi - Son Dakika
Güncel

Stk'lardan Karikatür Tepkisi

Bursa, Balıkesir, Çanakkale ve Bilecik'teki bazı sivil toplum kuruluşlarının (STK) yöneticileri, bir gazetede 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yayımlanan karikatürde Hazreti Muhammed'in bir hadisiyle alay edilmesine tepki gösterdi.

11.03.2016 17:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa, Balıkesir, Çanakkale ve Bilecik'teki bazı sivil toplum kuruluşlarının (STK) yöneticileri, bir gazetede 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yayımlanan karikatürde Hazreti Muhammed'in bir hadisiyle alay edilmesine tepki gösterdi.

Bursa İmam Hatip Okulları Mezunları ve Mensupları Derneği (BİHMED) Başkanı Kadir Oruç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kadınların, annelerin, ayaklarının altı öpülecek kadar kutsal insanlar olduğunu söyledi.

İslamiyetin, kadına çok kıymet verdiğini vurgulayan Oruç, şöyle konuştu:

"Böyle bir karikatürün Müslüman bir ülkede yayımlanan bir gazetede yer alması iki yönden değerlendirilebilir. Bu karikatür, ülkemizde 'Diktatörlük var' diyenlere iyi bir mesajdır. Gerçekten diktatörlüğün hüküm sürdüğü bir ülkede böyle bir karikatürün yayımlanması, söz konusu olamazdı. İkincisi ise bu karikatürü yayımlayan zihniyet, ne yazık ki haddini bilmeyen insanlar çok ama biz inançlı insanların hoşgörüsü, onlara bile tolerans gösterecek kadar geniştir. İnanan insanlar olarak onların da cehaletini hoş görürüz."

Balıkesir

Balıkesir İnsani Yardım Derneği Başkanı Mustafa Memiş, İslamiyete ve Hazreti Muhammed'e hakaret eden bir anlayışı kabul edemeyeceklerini dile getirdi.

Memiş, "Bu karikatürü çizenlere bırakın insan demeyi, mahlukat bile demekten çekiniyorum. Toplumun değerlerini aşağılayan bu kişiler hakkında kanun önünde gerekenler yapılmalı" diye konuştu.

Çanakkale

Diyanet-Sen Çanakkale Şube Başkanı Sefahattin Çiloğlu da güzel ahlakı tamamlamak için gönderilen İslam dinini ve onun şefkat peygamberini anlayamayanların, kendi kötü düşüncelerini dışa vurmak için Hazreti Muhammed'in hadisini kullanmalarını şiddet ve nefretle kınadıklarını ifade etti.

Bu tür kutsala saldırının, fikir ve basın özgürlüğü bahane edilerek Müslümanların rencide edilmesinin ayrı bir gariplik olduğunu anlatan Çiloğlu, "Liderimiz ve insanlığın önderi Peygamber Efendimize hakaret edilmesini nefretle kınıyoruz ve buna da bütün Müslümanların tepki göstereceğinden eminiz. Milletimiz, devletimiz her türlü ayrımcılığı bertaraf etmek için çalışma yapmaktadır. Biz de bu çalışmaları destekliyoruz ama bu noktada basın özgürlüğü bahane edilerek dinimize, Peygamberimize hakaret edilmesini de nefretle kınıyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Bilecik

Bilecik İnsani Yardım Derneği Başkanı Şemsettin Yıldırım ise annelerin kutsallığını cinsel bir nesneye indirgeyen, Hazreti Muhammed'in güzel söz ve eylemlerini kendi pis siyasetlerine alet eden zihniyetin, şimdi de yabancıların bir güne tahsis ettiği Dünya Kadınlar Günü'nü fırsat bilip yeni bir çirkin işe imza attığını söyledi.

İslam'ın özgürlük anlayışını bilmeyen bazı grupların, özgürlüğü kadınları dağa çıkarmakta aradığını dile getiren Yıldırım, şunları ifade etti:

" Suriye'de binlerce kadın tecavüze uğrarken, öldürülürken onların yanında yer almayan zihniyetin mensupları, tam tersi bir tavırla zalim gruplarla mesai harcamaktadır. Gözümüzün önünde Suriye'de acımasızca kadınlar öldürülürken tavrını zalimden yana koyan bu topluluğa ne bölge halkı ne de masum hiçbir kimse destek vermiyor. Aydınlığın, ferahın ve ıslahın yanında yer almayan kötü niyetli ve bozguncu grupların Sevgili Peygamberimizi kötülemeleri, İslam diniyle alay etmeleri, toplumumuzda İslam'a olan bakış açısında en ufak bir tahribat dahi yapamaz. Kişiler ve grupların hatalarını genele yayıp İslam'a yamamaya çalışan bu zihniyet, güneşin balçıkla sıvanmayacağını bir kez daha öğrenecektir. Çizdiği karikatürle 'Cennet anaların ayakları altındadır' hadisini hem sözüyle hem özüyle tahrif etmeye çalışan zihniyetin mensuplarını kınıyorum."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Stk'lardan Karikatür Tepkisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Hırvatistan'daki seçimlerde iktidar partisi güç kaybetti
    04:15 Hırvatistan'daki seçimlerde iktidar partisi güç kaybetti

    Hırvatistan'da gerçekleştirilen parlamento seçimlerinde iktidar partisi HDZ, seçimleri kazanmasına rağmen güç kaybetti. HDZ'nin oy oranı yaklaşık yüzde 35 olurken, muhalefet partisi SDP'nin oy oranı yaklaşık yüzde 26 oldu. Yeni hükümeti oluşturacak koalisyonun en az 76 vekilin desteğini alması gerekiyor.

  • Hırvatistan'da HDZ Seçimleri Kazandı Ancak Güç Kaybetti
    04:11 Hırvatistan'da HDZ Seçimleri Kazandı Ancak Güç Kaybetti

    Hırvatistan'da gerçekleştirilen parlamento seçimlerinde iktidar partisi HDZ, seçimleri kazanmasına rağmen güç kaybetti. HDZ'nin oy oranı yaklaşık yüzde 35 oldu ve parlamentoda 60 sandalye elde etti. Muhalefet partisi SDP'nin oy oranı ise yaklaşık yüzde 26 oldu ve 42 sandalye kazandı. Yeni hükümeti oluşturacak koalisyon en az 76 vekilin desteğini alması gerekiyor.

  • Şimşek: Piyasalar enflasyonun düşeceğine inanmaya başladı
    03:53 Şimşek: Piyasalar enflasyonun düşeceğine inanmaya başladı

    Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Uluslararası Finans Enstitüsü (IIF) tarafından düzenlenen Küresel Görünüm Forumu'nda yaptığı konuşmada, piyasaların ve yatırımcıların genel olarak enflasyonun düşeceği ve Orta Vadeli Program'ın (OVP) sonuç vereceğine inanmaya başladığını ifade etti. Şimşek, OVP'nin güçlü ve güvenilir bir çerçeveye sahip olduğunu belirtirken, enflasyonun düşürülmesinin öncelikli hedefleri arasında olduğunu vurguladı. Ayrıca, Türkiye'nin politika önceliklerini anlatan Şimşek, OVP'nin fiyat istikrarını sağlamayı, rekabetçiliği artırmayı ve yapısal reformları gerçekleştirmeyi amaçladığını söyledi.

  • Tokat'ın Sulusaray ilçesinde 4,1 büyüklüğünde deprem meydana geldi
    03:43 Tokat'ın Sulusaray ilçesinde 4,1 büyüklüğünde deprem meydana geldi

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde saat 02.35'te merkez üssü olan 4,1 büyüklüğünde deprem kaydedildi. Depremin 7 kilometre derinlikte olduğu belirlendi. İkinci depremin herhangi bir olumsuzluğa neden olmadığı bildirildi. Ekipler sahada çalışmalarını sürdürüyor.

  • Serpil Örümcer, yardım konseri öncesi herkese teşekkür etti
    03:09 Serpil Örümcer, yardım konseri öncesi herkese teşekkür etti

    Geçimini sağlamak için fotoğraflarını ve albümlerini satışa çıkarmak zorunda kalan Serpil Örümcer, yardım konseri öncesi herkese teşekkür etti. Kendisine yardım sözünde bulunan ünlü isimlerin zamanla sözlerini unuttuğunu belirten Örümcer, Cem Karaca Kültür Merkezi'nde gerçekleşen konserde izleyicilerle dans etti. Konserde elde edilen gelirlerle Örümcer'in borçları kapatılacak.

  • Tokat'ta yaşanan 4,7 büyüklüğündeki deprem anı güvenlik kamerasında
    03:05 Tokat'ta yaşanan 4,7 büyüklüğündeki deprem anı güvenlik kamerasında

    Tokat Sulusaray ilçesinde meydana gelen 4,7 büyüklüğündeki depremin anı güvenlik kameralarına yansıdı. Belediye Başkanı Davut Kılıç, ilçede herhangi bir olumsuz durumun bulunmadığını açıkladı.

  • Mersin'de iki otomobil çarpıştı: 5 yaralı
    02:59 Mersin'de iki otomobil çarpıştı: 5 yaralı

    Mersin'de kontrolsüz kavşakta meydana gelen trafik kazasında, 68 BT 456 plakalı otomobil ile 34 HJY 494 plakalı araç çarpıştı. Kazada 5 kişi yaralandı. Bölge sakinleri, kavşağa ışık ve kamera sistemi takılması taleplerinin henüz karşılanmadığını belirtti.

  • Tokat'ta 4,7 Büyüklüğünde Deprem Meydana Geldi
    02:59 Tokat'ta 4,7 Büyüklüğünde Deprem Meydana Geldi

    Tokat Sulusaray ilçesinde meydana gelen 4,7 büyüklüğündeki depremin ardından, Belediye Başkanı Davut Kılıç, herhangi bir olumsuz durumun bulunmadığını açıkladı. Deprem anı güvenlik kameralarına yansıdı.

  • İstanbul'da taksiciler öldürülen meslektaşları için eylem yaptılar
    02:44 İstanbul'da taksiciler öldürülen meslektaşları için eylem yaptılar

    İstanbul'da bir grup taksici, öldürülen taksici Yaşar Yanıkyürek için ve son zamanlarda taksicilere yönelik artan sözlü şiddet ve cinayetleri, kötü şartları protesto etmek için eylem yaptı. Göztepe Köprüsü önünde toplanan taksiciler, Beşiktaş Meydanı önüne kadar konvoy yaptı. Taksiciler, protestoyu sonlandırdıktan sonra yetkililere seslenerek, bu tür olayların yaşanmaması için önlem alınmasını istedi.

  • İstanbul'da taksiciler öldürülen meslektaşları için toplandı
    02:26 İstanbul'da taksiciler öldürülen meslektaşları için toplandı

    İstanbul'da yüzlerce taksici, gasp edilip öldürülen meslektaşları Yaşar Yanıkyürek için bir araya geldi. Taksiciler, Zincirlikuyu Mezarlığı'na cenazeyi getirdi ve güvenlik önlemleri altında basın açıklaması yaptı.

  • Tokat-Sulusaray ilçesinde 4.7 büyüklüğünde deprem
    02:15 Tokat-Sulusaray ilçesinde 4.7 büyüklüğünde deprem

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen 4.7 büyüklükteki deprem Tokat, Sivas ve Yozgat'ta hissedildi. Tokat'ın Sulusaray ilçesi Yozgat il sınırına yakın bin noktada saat 01.06'da deprem meydana geldi. AFAD verilerine göre 4.7 büyüklükteki deprem Tokat, Sivas ve Yozgat'ta hissedildi.

  • İçişleri Bakanı: Tokat'ta meydana gelen depremde olumsuz bir durum yok
    02:08 İçişleri Bakanı: Tokat'ta meydana gelen depremde olumsuz bir durum yok

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Tokat'ta meydana gelen 4.7 büyüklüğündeki depremin ardından olumsuz bir durum olmadığını açıkladı. Bakan Yerlikaya, AFAD ve ilgili kurumların saha taramalarına devam ettiğini belirtti ve depremden etkilenen vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti.


Advertisement