Stresten Meditasyon Sayesinde Kurtulabilirsiniz - Son Dakika
Yerel

Stresten Meditasyon Sayesinde Kurtulabilirsiniz

Stresten Meditasyon Sayesinde Kurtulabilirsiniz

Çiğli Belediyesi’nin düzenlediği seminere katılan Klinik Psikolog Koç, yüksek derecede strese maruz kalmanın birçok olumsuzluk ve hastalığı tetikleyebileceğini, ama stresle meditasyon çalışmaları sayesinde başa çıkılabileceğine dikkat çekti.

23.02.2015 11:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çiğli Belediyesi'nin düzenlediği seminere katılan Klinik Psikolog Koç, yüksek derecede strese maruz kalmanın birçok olumsuzluk ve hastalığı tetikleyebileceğini, ama stresle meditasyon çalışmaları sayesinde başa çıkılabileceğine dikkat çekti.

Çiğli Belediyesi sosyal ve kültürel etkinlikler kapsamında belediye konferans salonunda "Stres ve stresle başa çıkma yöntemleri meditasyon çalışmaları" konulu seminer düzenledi. Kültür müdürlüğü tarafından organize edilen seminere konuşmacı olarak Klinik Psikolog Nil Katre Koç katıldı.

Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan'ın ev sahipliğinde gerçekleşen seminerde Dr. Nil Katre Koç, stres unsurunun hayat devam ettikçe devam edeceğinin, dozunda stresin hayatın birçok alanında motive edici bir role sahip olduğun önemini anlattı. Stres nedir, stresin kısa ve uzun dönemli etkileri, stres altında verilen tepkiler, kimyasal ve fizyolojik etkileri, depresyon ve panik atak süreci ve bu sürece eşlik eden semptomlar anlatıldı. Stresle başa çıkma yöntemlerinin hayata geçirilmesi adına önerilerde bulunan Koç, konuşmasına soru cevap şeklinde devam etti. Yoğun ilgi gösterilen ve birçok vatandaşın dikkatle takip ettiği seminerde vatandaşlar kafalarına takılan sorunları ve karşılaştıkları sıkıntıları anlattı. Daha sonra Psikoterapist Koç öncülüğünde toplu meditasyon seansına geçildi.

Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan düzenlenen seminere desteklerinden dolayı Klinik Psikolog Nil Katre Koç'a teşekkür ederek, önümüzdeki dönemlerde geniş katılımlı bir seminer daha düzenlemek istediklerini söyledi.

"DUYARLILIK VE FARKINDALIK YARATMAK İSTİYORUZ"

Stresin günümüzde en küçüğünden en büyüğüne kadar birçok insanı olumsuz anlamda etkilediğini, başa çıkma yöntemlerini hayata geçirmek noktasında herkesin bazı bilgi eksiklikleri olduğunun ve bunun giderilmesinde seminerlerin çok önemli bir yere sahip olduğunun önemine değinen Başkan Arslan, "Stres genellikle olumsuz algıladığımız bir durum. Biliyoruz ki dozunda stres insanın başarısında önemli bir motivasyon kaynağı olabilir. Ama depresyon ve panik atak gibi rahatsızlıkların olumsuz etkilerinden kurtulmak için mutlaka değerli doktorlarımızın tedavi sürecine katılmamız gerekir. Belediye olarak bize düşen görev, halkımızın bu ve benzeri hastalıklara ilişkin bilgi almalarına, sorunlarını paylaşmalarına yardımcı olabilmektir. Sizleri burada görmek bizleri mutlu ediyor. Demek ki herkesin bu tarz organizasyonlara ihtiyacı var. Toplumda farkındalık ve duyarlılık yaratmak adına üzerimize düşen ne ise yapıyoruz. Sizi kültür-sanat alanlarının önemli isimleriyle buluşturuyoruz. Her zaman yanınızdayız ve olmaya da devam edeceğiz" dedi.

"DEVAMLI MUTLULUK NORMAL DEĞİLDİR"

Klinik Psikolog Koç konuşmasında yüksek derecede strese maruz kalmanın birçok olumsuzluk ve hastalığı tetikleyebileceğini, ama stresle başa çıkma yöntemleri meditasyon çalışmaları sayesinde bu olumsuz durumdan çıkabilmenin mümkün olduğuna dikkat çekti. Klinik Psikolog Koç konuşmasına şöyle devam etti, "Stres hepimizin yaşamlarının bir parçası. Bundan kurtuluşumuz yok. Yaşam ile mücadele ederken mutlaka öfke ve huzursuzluk hissederiz. Bu aslında normal bir durumdur. Devamlı mutluluk ve huzur aramak normal bir davranış değildir. Stresimizle baş etmede mutlaka, öncelikli olarak kendimizi iyi tanımamız gerekir. Hayal kurmadan, stresi yaratan olaylar ve nedenler üzerinden düşünmeli, cevaplar elde etmeliyiz. Stresin çözümünde kararlı olmak çok önemli. Problemi saptayıp, seçenekleri belirledikten sonra eyleme geçmek gerekir." - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Stresten Meditasyon Sayesinde Kurtulabilirsiniz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement