Su Ararken Petrol Buldu - Son Dakika
Ekonomi

Su Ararken Petrol Buldu

Su Ararken Petrol Buldu

Batman'ın Gercüş ilçesine bağlı Güzelöz köyünde bir kişi, su sondajı yaparken petrol buldu.

22.05.2015 18:17  Güncelleme: 10:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Batman'ın Gercüş ilçesine bağlı Güzelöz köyünde, tarlasını sulamak için su sondajı yapan Servet Çelik, toprağı kazarken 80 metrede su yerine petrole ulaştı. Çiftçilikle geçimini sağlayan Servet Çelik, babasının tarlasının sulama ihtiyacını karşılamak için su sondajı yaptırdığını söyledi.

80 METREDE PETROL

80 metre kazıldıktan sonra su yerine petrol çıktığını gören Servet Çelik, ne yapacağını şaşırdığını dile getirerek, "Tarlamızın suya ihtiyacı vardı. Babam çiftçilik yapıyordu. Tapulu tarlamızda su sorunu yaşadığımız için su sondajı yapmaya karar verdik. Sondaj 80 metreye ulaşınca yoğun su beklerken petrol fışkırdığını gördük.

"PETROL BULDUĞUNA ÜZÜLDÜ"

Önce sevindik sonra üzüldük. Bu durum çile haline geldi, çünkü tarlanın petrole değil suya ihtiyacı var. Eğer sulama yapamaz isek bir yıl boyunca verdiğimiz emek boşa gidecek. Su çıkarmak için yaklaşık 15 bin liraya yakın paramız gitti. Bu duruma sevinelim mi ağlayalım mı bilemiyoruz. Biz de istiyoruz petrol zengini olalım ama şu an suya ihtiyacımız var." dedi.

ALINAN NUMUNE İNCELENECEK

Çelik, bölgede yaptığı bilimsel çalışmalarla tanınan Jeoloji Yüksek Mühendisi Ümit Işık'a durumu anlattı. Işık, petrol çıkan kuyuda yaptığı araştırma neticesinde çıkan petrolün sızma petrol olabileceğini söyleyerek, "Durumu bana bildirdiler. Su çıkan kuyuya baktığımda petrol veya petrol türevi bir hidrokarbon olduğunu gözlemledim. Kuyudan çıkarılan ürünün oda sıcaklığında alev aldığı ve bu durumun da petrol veya petrol türevinin olduğuna bir kanıt niteliği taşıyor. Ürünün tam olarak ne olduğunu belirlemek için aldığımız numune yurt dışına gönderilecek. Şu bir gerçek ki bölgemizde çok sayıda sıvı ve katı petrol sızıntısı bulunuyor.

BÖLGE ÖZEL BİR ŞİRKETİN YETKİSİNDE

Bu da bize bu alanlarda bir petrol rezervuarının olabileceğine güçlü bir işaret niteliği taşıyor. Bahsedilen bu alan ise özel bir petrol şirketinin ruhsat alanına girmektedir. Çağrımız bu şirket ya da şirketlerin gelip bu bölgeyi incelemeleridir. En azından çiftçimiz bu sorundan kurtulmuş olur." ifadelerini kullandı.


Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Su Ararken Petrol Buldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (13)

  • TURAN: SİZE YEMİN EDERİM HDP HAİNDİR..CHP DE BU HAİN PARTİYE DESTEK VERİYOR..CHP SOL ÖRGÜTLERİ DESTEKLİYOR..BİRİ ALEVİ,DHKP -C Cİ...BİRİ KRO,PKKCİ...BEN TÜRKÜM, BEN MÜSLÜMANİM DİYEN BUNLARA ASLA OY VERMEZ..BUNLARA OY VEREN YA HAİNDİR YADA CAHİLDİR..OYLAR VATAN ,MİLLET,BAYRAK İÇİN DİNİMİZ KİTABİMİZ İCİN OYLAR AKP YE.... 37 38 Yanıtla
  • KARBONAT EROL: BATMAN MARDIN D.BAKIR SIIRT SIRNAK ADIYAMAN HAKKARI DE DUNYANIN EN KALITELI PETROLU VAR HEPSI ARAPLARA AKIYOR GUNAH BU HALKA GUNAH TURKIYE O KADAR AC INSAN VAR ALLAHIN TURK VE KURTLERE BAHSETIGI RIZKI ARAPLARA PES KES YAP ERDOGAN SONUN GELDI ARAP KUKLASI 50 9 Yanıtla
  • hıyarağası: Garanti kalitesiz çıkarmaya değmez deyip kapatırlar üstünü illaki para verip dışardan alcaz 28 1 Yanıtla
  • hülya: devlet şimdi orda sana ne su bırakır ne de petrol arsan gitti haberin yok :) 18 10 Yanıtla
  • malatyalı: amerika duymasın 22 2 Yanıtla
  • Mehmet karhan: Ey milletim soyluyoruz. Orası bir şirketin ruh sat sahası içerisinde diyor.Türkiye nin neredeyse 20 si ruhsat olarak yabancılar tarafından talan ediliyor. Vede lozanda çıkartmıyorlar diye fitne yapıyorlar.Türkiye de tam 4500 adet çalışan Petrol kuyusu var. 16 1 Yanıtla
  • SERHAT: seçimlerden sonra kurur he he 14 3 Yanıtla
  • MEHMET: YERİN ALTINDAN VE ÜSTÜNDEN SAYISIZ NİMETLERİ VEREN RAHMAN VE RAHİM OLAN YÜCE ALLAHA SONSUZ SAYISIZ HAMD VE ŞÜKÜRLER OLSUN. HAYIRLI çALIŞMALAR GÜNLER DİLERİM. ES SELAMÜN ALEYKÜM VE RAHMETULLAHİ VE BERAKETÜHÜ. 9 0 Yanıtla
  • korkmaz: 47 milyom m2 maden arama ruhsatı alınmış ülkemizde kazma vuran yok neden bana lozan sevk falan demeyin 6 1 Yanıtla
  • EYYYY BATMAN: BUNLARIN HEPSİ OYUN HAİN KAPAT HEMEN O TOPRAĞI YOKSUL HALKI UMUTLANDIRIP SÖZDE AYAKLANMA PLANLIYOR....BUNLAR MÜNFERİT BUNLAR HAİN BUNLAR DIŞ GÜCLERİN OYUNUDUR. 0 3 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • CHP Milletvekili Ali Öztunç: Emekliler Açlık Ücretine Mahkum Ediliyor
    13:31 CHP Milletvekili Ali Öztunç: Emekliler Açlık Ücretine Mahkum Ediliyor

    CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, SGK'ya yapılan transferlerin artmasına rağmen emeklilerin açlık ücretine mahkum edildiğini belirtti. Öztunç, bu durumun AKP, saray düzeni ve Erdoğan'ın sorumluluğunda olduğunu ifade etti.

  • Bitlis Adilcevaz'da Şeker Pancarı Ekimi Başladı
    13:21 Bitlis Adilcevaz'da Şeker Pancarı Ekimi Başladı

    Bitlis'in Adilcevaz ilçesinde havaların ısınmasıyla birlikte üreticiler şeker pancarı tohumlarını toprakla buluşturmaya başladı. Ülke ekonomisinde önemli bir yeri olan ve her anı zahmetle geçen şeker pancarı üretimi, aylar süren emeklerin sonunda sökülmeye başlanıyor. Devletin verdiği desteklerle çiftçilerin yüzü gülerken, on binlerce dekar alanda ekim mesaisi sürüyor. Pancar üretimiyle hem aile bütçesine hem de ilçe ekonomisine büyük katkı sağladıklarını söyleyen Adem Zengin isimli çiftçi, 'Allah devletimize zeval vermesin. Bizlere sağladığı imkanları kullanarak on binlerce dönüm alanda pancar ekiyoruz' dedi.

  • Konya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı, lokanta ve kafe boykotuna tepki gösterdi
    13:15 Konya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı, lokanta ve kafe boykotuna tepki gösterdi

    Konya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Muharrem Karabacak, sosyal medyada başlatılan lokanta ve kafeler için iki günlük boykot çağrısına sert tepki gösterdi. Karabacak, boykot çağrısının esnafların itibarını zedelediğini ve yanlış olduğunu belirtti. Ayrıca, devletin denetim organlarının fahiş fiyat uygulayan işletmelere yönelik önlemler aldığını ve odaların da denetim çalışmalarını sürdürdüğünü vurguladı.

  • ATO Başkanı Gürsel Baran: Enflasyon Mücadelesi Başarıya Ulaşacak
    13:06 ATO Başkanı Gürsel Baran: Enflasyon Mücadelesi Başarıya Ulaşacak

    Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Gürsel Baran, Türkiye'de sürdürülen enflasyon mücadelesinin bir yıl içerisinde başarıya ulaşacağına inandıklarını belirtti. Baran, enflasyon nedeniyle ticaretin her alanında sıkıntı yaşandığını ancak bu sürecin bir yılı geçeceğini düşünmediğini ifade etti. Ayrıca, hizmet sektörünün ekonominin omurgası olduğunu vurgulayan Baran, hükümete ve ekonomi yönetimine güvendiklerini ve desteklediklerini söyledi.

  • Yüksek Hızlı Tren İstanbul-Sivas Seferleri Başlıyor
    13:04 Yüksek Hızlı Tren İstanbul-Sivas Seferleri Başlıyor

    Türkiye'nin önemli ulaşım projelerinden biri olan Yüksek Hızlı Tren hattı, Sivas ile İstanbul arasında kesintisiz seyahat imkanı sunacak. Sivas-İstanbul seyahat süresi aktarmasız tren seferleriyle kısalacak.


Advertisement