Su Arıza Kazısında 200 Yıllık Mezar Taşları Ortaya Çıktı - Son Dakika
Yerel

Su Arıza Kazısında 200 Yıllık Mezar Taşları Ortaya Çıktı

Malkara ilçesinde Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (TESKİ) tarafından yapılan su arıza kazısı çalışmaları sırasında, 1800'lü yıllara ait olduğu öne sürülen mezar taşları ortaya çıktı.

15.08.2015 17:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Malkara ilçesinde Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (TESKİ) tarafından yapılan su arıza kazısı çalışmaları sırasında, 1800'lü yıllara ait olduğu öne sürülen mezar taşları ortaya çıktı.

TESKİ Malkara Şube Müdürlüğü ekipleri Hacıevhat Mahallesi, Zülfikarağa sokakta meydana gelen bir su arızası için kazı çalışması başlattı.

Kazı çalışması sırasında bir mermer taşa rastlayan TESKİ işçileri taşı kırmadan çıkarmayı başardı.

Su arızası sırasında 7 adet mezar taşı bulan işçiler Belediye yetkililerine haber verdi. Belediye yetkilileri inceledikleri taşların 1800'lü yıllarda Malkara'da yaşamış olan Ermeni ve Rum vatandaşların mezar taşları olabileceğini savundu.

Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, AA muhabirine yaptığı açıklamada, eski mezar taşlarının, yıllar öncesi ortadan kalkan mezarlıklara ait olduğunu, bu mezar taşlarının da geçmiş yıllarda ilçenin kanalizasyonunda bazı yerlerde kapak olarak kullanıldığını belirtti.

Mezar taşlarını emanete aldıklarını belirten Yurdakul, Tekirdağ Müze Müdürlüğü ile irtibata geçeceklerini ve bu taşların tarihi değerinin olup olmadığının belirleneceğini, gerekirse müze müdürlüğüne teslim edileceğini kaydetti.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Su Arıza Kazısında 200 Yıllık Mezar Taşları Ortaya Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement