Su Baskınları Nedeniyle Mağdur Olan Vatandaşlar Yaşananlara Öfkeli - Son Dakika
Güncel

Su Baskınları Nedeniyle Mağdur Olan Vatandaşlar Yaşananlara Öfkeli

Su Baskınları Nedeniyle Mağdur Olan Vatandaşlar Yaşananlara Öfkeli

İzmir’in Çeşme ilçesinde yaşanan selin ardından, bölgede suların tahliyesi devam ederken, baskınlar nedeniyle mağdur olan vatandaşlar yaşananlara tepki gösterdi.

24.02.2015 10:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'in Çeşme ilçesinde yaşanan selin ardından, bölgede suların tahliyesi devam ederken, baskınlar nedeniyle mağdur olan vatandaşlar yaşananlara tepki gösterdi.

İzmir'in Çeşme ilçesine bağlı Ilıca Bölgesi'nde, aniden bastıran ve 24 saat boyunca etkili olan sağanak yağış sele neden oldu. Kuvvetli yağış nedeniyle, onlarca araç, ev ve iş yerleri sular altında kaldı, cadde ve sokaklar göle döndü. Yaşanan baskınların ardından, İl Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından bölgeye 13 personel, 3 araç ve 1 bot ile İzmir İtfaiye Daire Başkanlığı Sualtı ekibi sevk edildi. Öte yandan çalışmalarda, belediyeye ait iş makineleri de kullanıldı. Binalarda mahsur kalan bazı vatandaşlar bot yardımıyla kurtarıldı. Ekipler, sabahın ilk ışıklarına kadar metreleri bulan suları tahliye etmek için adeta seferber oldu. Bölgede, su baskınından dolayı zarar gören Ilıca Polis Karakolu ise geçici olarak boşaltıldı. Havanın aydınlanmasıyla beraber, bazı esnaf ve vatandaşlar da evlerinde ve iş yerlerinde oluşan su birikintileri tahliye etmek için yoğun çaba sarf etti.

MAĞDUR VATANDAŞLAR YAŞANANLARA ÖFKELİ

Evlerini su basan vatandaşların imdadına ise bölgedeki ekipler yetişti. Evinin birinci katını su basan ve mağdur olan vatandaşlardan İbrahim Osman Bozdoğan, yaşananlara tepki göstererek, durumdan yetkilileri sorumlu tuttu. Yıllardır alt yapı sorununun çözülmediğini anlatan Bozdoğan, "Halimizi görüyorsunuz sefil vaziyetteyiz. Bütün gece uyumadık. İkinci katta yatağın üstünde oturup sabahı bekledik. Ben şunu söylemek istiyorum sayın yetkililere bu memlekette Türkiye Cumhuriyetinde yaşamak suç mu? Eğer suçsa bilelim ben bu mahalleye 15 sene muhtarlık yaptım. 5 sene ben yaptım 5 sene eşim yaptı. Ben su basmalara 50 sefer yetkililere söyledim, yerel yöneticilere söyledim, devlet idarecilerine söyledim. Her tarafa söyledim sayın Binali Yıldırım'a da söyledim. Onun sayesinde bu dere yapıldı zaten. Bu ülkede insan hayatı bu kadar ucuz mu?" diyerek yaşananlara sitem etti.

BÖLGEDE YAĞIŞ REKORU KIRILDI

Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, kuvvetli yağışın etkili olduğu Çeşme ilçesinde, son 24 saatte metrekare başına 168.3 kilogram yağış ölçüldüğü bildirildi.

Etkili olan yağışların rekor seviyede olduğunu ifade eden yetkililer, yağışların devam edeceğini aktardı.

Öte yandan, son 24 saatte Urla Uzunkuyu'da 98 kilogram, Foça'da 55 kilogram, Dikili'de 44 kilogram, Seferihisar'da 40 ve İzmir şehir merkezinde 28 kilogram yağış ölçüldü. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Su Baskınları Nedeniyle Mağdur Olan Vatandaşlar Yaşananlara Öfkeli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Yahyalı'da Mitinge Katıldı
    15:58 Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Yahyalı'da Mitinge Katıldı

    Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Cumhur İttifakı ile Yahyalı ilçesinde düzenlenen mitinge katıldı. Büyükkılıç'ın yanı sıra AK Parti ve MHP ilçe başkanları, milletvekilleri, kadın kolları, gençlik kolları, meclis üyeleri, muhtarlar ve ilçe sakinleri de mitinge katıldı. Büyükkılıç, konuşmasında eser ve hizmet siyaseti yaptıklarını vurgulayarak, Yahyalı'da yapılan hizmetlerin önemine değindi. Milletvekilleri ve ilçe başkanları da Yahyalı'nın Cumhur İttifakı'nın kalesi olduğunu belirtti.

  • Gebze'de çıkan kavgada 16 yaşındaki genç öldürüldü
    15:56 Gebze'de çıkan kavgada 16 yaşındaki genç öldürüldü

    Kocaeli'nin Gebze ilçesinde çıkan kavgada 16 yaşındaki Kademcan'ın öldürülmesiyle ilgili bir kişi tutuklandı, bir kişi serbest bırakıldı. Olayın ayrıntıları da ortaya çıktı. Kız meselesi sebebiyle çıkan tartışma kavgaya dönüşürken, M.E. isimli şüpheli havaya ateş açtıktan sonra grubun üzerlerine gelmesi üzerine bir kez daha ateş etti. Bu sırada kurşunlar 16 yaşındaki Kademcan'a isabet etti ve genç hayatını kaybetti. Şüphelilerden M.E. tutuklanırken, E.K.D. ise yurt dışı çıkış yasağı konularak serbest bırakıldı.

  • Eskişehir'de Alkol Hırsızı Şahıs, Bıçakla Tehdit Etti
    15:55 Eskişehir'de Alkol Hırsızı Şahıs, Bıçakla Tehdit Etti

    Eskişehir'de bir marketten alkol çaldığı iddia edilen şahıs, yeniden markete gelerek çalışanları bıçakla tehdit etti. Şüpheli, market çalışanlarının takibi sonucu bir apartmanda yakalandı.

  • Gazi Konut, Güneyşehir'deki 500 konutun anahtar teslim törenini düzenledi
    15:55 Gazi Konut, Güneyşehir'deki 500 konutun anahtar teslim törenini düzenledi

    Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Gazi Konut tarafından Güneyşehir bölgesinde yapımı süren 500 konut için anahtar teslim töreni düzenlendi. Törende, yapılan konutların örnek daireleri gezildi ve anahtarlar hak sahiplerine verildi.

  • Aydın'da yerel seçimler için sağlık personeli görev yapacak
    15:55 Aydın'da yerel seçimler için sağlık personeli görev yapacak

    Pazar günü gerçekleştirilecek olan yerel seçimler için Aydın'da 882 bin 124 seçmenin oy kullanması beklenirken, hastanede yatan veya evde sağlık hizmetlerinden faydalanan vatandaşlar için de İl Sağlık Müdürlüğü koordinesinde seçim günü 260 sağlık personeli görev yapacak.

  • CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda Para Sayma Görüntüleri Soruşturması
    15:53 CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda Para Sayma Görüntüleri Soruşturması

    CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda çekildiği iddia edilen para sayma görüntülerine ilişkin soruşturmada, iş insanı Hüseyin Köksal'ın ifadesi alındı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında birçok kişinin ifadesi alınmıştı.

  • Sivas'ta üniversite öğrencileri Filistin için yürüdü
    15:50 Sivas'ta üniversite öğrencileri Filistin için yürüdü

    Sivas'ta üniversite öğrencileri, İsrail'in Gazze'de devam ettirdiği katliam ve soykırımı protesto etmek amacıyla yürüyüş gerçekleştirip, ardından basın açıklaması yaptı. Yürüyüşe Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Alim Yıldız ile öğrenciler katıldı. Yapılan basın açıklamasında, İsrail'in insanlık suçlarına ortak olan ülkelere tepkisiz kalmadıklarını göstermek ve bu zulmü protesto etmek için bir araya geldikleri ifade edildi.


Advertisement