Su Birikintisi ve Kayalıklardan Atlayarak Türkiye 2'ncisi Oldu - Son Dakika
Spor

Su Birikintisi ve Kayalıklardan Atlayarak Türkiye 2'ncisi Oldu

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Ömer Bakır'ın antrenman yapması Ömer Bakır'ın atlama yapması Ömer Bakır ile röportaj Antrenör Baran Erkiz ile röportaj Su birikintisi ve kayalıklardan atlayarak Türkiye 2'ncisi olduDoğadaki çeşitli engellerin üzerinden atlama merakı olan ve okulundaki seçmelerde Batman Petrolspor Kulübü tarafından keşfedilen 14 yaşındaki Ömer Bakır, katıldığı Anadolu Yıldızlar Ligi Yüksek Atlama Türkiye Şampiyonası'nda 2'nci olmayı başardı 2020 Olimpiyat Oyunları için milli takım kadrosuna alınan Ömer: "Batman Petrolspor ile benim için yeni bir süreç başladı.

09.07.2016 12:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Ömer Bakır'ın antrenman yapması

Ömer Bakır'ın atlama yapması

Ömer Bakır ile röportaj

Antrenör Baran Erkiz ile röportaj Su birikintisi ve kayalıklardan atlayarak Türkiye 2'ncisi oldu

Doğadaki çeşitli engellerin üzerinden atlama merakı olan ve okulundaki seçmelerde Batman Petrolspor Kulübü tarafından keşfedilen 14 yaşındaki Ömer Bakır, katıldığı Anadolu Yıldızlar Ligi Yüksek Atlama Türkiye Şampiyonası'nda 2'nci olmayı başardı

2020 Olimpiyat Oyunları için milli takım kadrosuna alınan Ömer:

"Batman Petrolspor ile benim için yeni bir süreç başladı. 3 ayda bölge birinciliği elde ettim, derken Türkiye 2'ncisi de oldum. Çok azimliydim, başaracağıma inanıyordum"

Atletizm antrenörü Erkiz:

-"Ömer'i keşfettiğimizde köy işleriyle uğraşıyordu. Su birikintisi ve kayalıkların üzerinden atlayarak Allah vergisi olarak böyle doğal bir yetenek oluşmuş. Bu yeteneği onda görerek şehre getirdik, hiç de pişman olmadık"

SELMAN TÜR - Batman'da su birikintisi, tel örgü ve kayalıkların üzerinden atlama merakı olan ve Batman Petrolspor Kulübü tarafından keşfedilen 14 yaşındaki Ömer Bakır, Anadolu Yıldızlar Ligi Yüksek Atlama Türkiye Şampiyonası'nda 2'ncilik elde etti.

Batman'ın Balpınar beldesinde yaşayan Ömer Bakır'ın, bir yıl önce eğitim gördüğü Balpınar Ortaokulunda yapılan seçmelerde Batman Petrolspor Kulübü yöneticileri tarafından yeteneği keşfedildi.

Batman Petrolspor altyapısına seçilen Ömer, 3 ay süren çalışmanın ardından Türkiye Atletizm Federasyonu (TAF) Küçükler Kupası'nda uzun atlamada 5,25 metre, yüksek atlamada da 1,63 metre derece yaparak Türkiye ikincilikleriyle iki madalya kazandı.

Anadolu Yıldızlar Ligi bölge elemelerinde birinci olan Ömer, son olarak Gençlik ve Spor Bakanlığı ile TAF tarafından 14-15 Mayıs'ta Balıkesir'de düzenlenen Anadolu Yıldızlar Ligi Yüksek Atlama Türkiye Şampiyonası'nda yüksek atlamada 1,80 metrelik derecesiyle 2'nci oldu.

Ömer, elde ettiği başarıların ardından 2020 Olimpiyat Oyunları hazırlıkları için milli takım kadrosuna alındı.

"Başaracağıma inanıyordum"

Ömer Bakır, AA muhabirine yaptığı açıklamada, arkadaşları futbol oynarken kendisinin su birikintileri, tel örgüler ve kayalıkların üzerinden atladığını söyledi.

Zamanla yüksek atlama merakının oluştuğunu ifade eden Ömer, okulda Batman Petrolspor yöneticileri ile tanıştıktan sonra hayatının değiştiğini belirtti.

"Batman Petrolspor ile benim için yeni bir süreç başladı." diyen Ömer, kulüp yöneticilerinin kendisine her alanda yardımcı olduğunu aktardı.

Ömer, sabah akşam antrenman yaptığını, kulüpte tüm ihtiyaçlarının karşılandığını dile getirerek, "3 ayda bölge birinciliği elde ettim, derken Türkiye 2'ncisi de oldum. Çok azimliydim, başaracağıma inanıyordum. Çok mutluyum." diye konuştu.

"Allah vergisi bir yetenek"

Atletizm antrenörü Baran Erkiz, Ömer'in başarısı ile gurur duyduklarını söyledi.

Ömer ile çalışmalarının sürdüğünü ifade eden Erkiz, "Ömer'i keşfettiğimizde köy işleriyle uğraşıyordu. Doğal bir ortamda yaşarken su birikintisi ve kayalıkların üzerinden atlayarak Allah vergisi olarak böyle doğal bir yetenek oluşmuş. Bu yeteneği onda görerek şehre getirdik, hiç de pişman olmadık." şeklinde konuştu.

Erkiz, Ömer'in başarılarından hem Batmanlı olarak hem de kulüp olarak memnuniyet duyduklarını kaydetti.

Su Birikintisi ve Kayalıklardan Atlayarak Türkiye 2\'ncisi Oldu
Kaynak: AA

Son Dakika Spor Su Birikintisi ve Kayalıklardan Atlayarak Türkiye 2'ncisi Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement