Su Borularının Bakımını Yaparken, Milyonlarca Euro Değerinde Hazine Buldular - Son Dakika
Ekonomi

Su Borularının Bakımını Yaparken, Milyonlarca Euro Değerinde Hazine Buldular

İspanya'da su boruları üzerinde çalışan işçiler toplam 600 kilo ağırlığında Roma döneminden kalan anforalar içinde sikke buldu. Hazinenin değeri milyonlarca Euro.

29.04.2016 08:01  Güncelleme: 09:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İspanya'nın güneyindeki Sevilla kentinde su borularının rutin kontrolünü gerçekleştiren işçiler Roma dönemine ait 600 kilogram sikke buldu. İngiliz Guardian gazetesinin haberine göre; sikkeleri inceleyen Sevilla arkeoloji Müzesi Müdürü Ana Navarro, düzenlediği basın toplantısında, "Benzersiz bir koleksiyon, Çok az örneği var" dedi.

19 ANFORA İÇİNDE

3'üncü yüzyıl sonları ile 4'üncü yüzyıl başlarıyla tarihlenen bronz sikkelerin Sevilla yakınlarındaki Tomarres kasabasında 19 amfora içinde bulunduğu belirtildi.

Navarro, sikkelerin maddi değerine ilişkin net bir rakam vermese de "milyonlarca euro eder" ifadesini kullandı. Navarro, "Size ekonomik bir değer veremiyorum, çünkü sahip oldukları değer tarihi ve bunu hesaplayamazsınız" dedi.

ORDU VE MEMURLARIN HARCAMALARI İÇİN

Ordu ve memurların harcamaları için kullanıldığı tahmin edilen sikkelerin üzerinde Roma imparatorları Maximian ile Konstantin'in mühürleri bulunuyor.

Yetkililer, su boruları üzerindeki çalışmaları durdurup, bölgede arkeolojik kazı yapmayı planlıyor.

Su Borularının Bakımını Yaparken, Milyonlarca Euro Değerinde Hazine Buldular
Kaynak: Hürriyet

Son Dakika Ekonomi Su Borularının Bakımını Yaparken, Milyonlarca Euro Değerinde Hazine Buldular - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (5)

  • Ceko: Tayibanın içi gitmiştir 16 6 Yanıtla
  • Aydınlık: Ne iştir ki boruları döşeme esnasında çıkmamış tadilat zamanı bulmuşlar. Burada olsa daha önce bulunurdu. 7 11 Yanıtla
  • TUTORUTTO: Önceden bulduk.bende oradaydım.Altın sandık,meğerse kurşun ve demir kısmende bakırdı,yanı pirinçten yapılmışlardı.kime götürdüysek numuneleri beş para vermediler.elimizde kaldı.Bizde müze müdürüyle irtıbatlıydık.yerine koyalım dedik basına açık çıkaralım.hem kahraman oluruz hemde alamadığımız parayı devletten alırız diye bu yola baş vurduk.Ama devlet yine bize kazık attı faslı tunuslu ve türk olduğumuz için bizi dışladılar vermediler.kursaklarında kalsın.geri koymak için bir sürü pis kanale gird 11 2 Yanıtla
  • Ali: Biz 50 sene oldu bir tek bulsaydık gam yemezdim adamda şansa bak 8 2 Yanıtla
  • Selanik: En son satır Ins birgün türkiyede de olur tarihe verilen deger bravo çalışmayı durdurup ark.kazı ya önem biliyonuz Marmaray vs kazalarında olan tarih vahsetini 2 1 Yanıtla

Advertisement